IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2011, 05:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çarkın Gözaltında (Devletin Talimatıyla Bin Kişiyi Öldürdüm Demişti.)




Çarkın Gözaltında

Devletin Talimatıyla Bin Kişiyi Öldürdüm Demişti.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Susurluk davasında hüküm giyen eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alındı.
Çarkın'ın son günlerde yaptığı açıklamalarla ilgili özel yetkili cumhuriyet savcılığı tarafından inceleme başlatılmıştı. Savcı Hakan Karaali'nin başlattığı inceleme soruşturmaya dönüştü. Çarkın, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince saat 12.00 sıralarında Bakırköy'deki evinde gözaltına alındı. Çarkın, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine getirildi.

Çarkın, Radikal gazetesinde yayımlanan röportajında Başbağlar katliamı, Susurluk ve iddia edilen Ergenekon terör örgütüyle ilgili bazı iddialarda bulunmuştu.
Son olarak İstanbul'daki Nevruz kutlamalarına katılan eski özel harekatçı Çarkın, 'Devletin talimatıyla bin kişiyi öldrüdüm, ben hayatım boyunca iki Abdullah sevdim biri Öcalan diğeri de Çatlı'ydı' açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekmişti.
O İNSANLARA BOK YEDİRDİK
İstanbul'daki Nevruz kutlamalarına ailesiyle katılan Ayhan Çarkın, "Kürtler bizim insanımız. Ben yıllarca o bölgede o insanlardaydım. 90'lı yıllarda o dağlarda savaştım. O insanların içindeydim; yemeklerini yedim. Utancımla yaşamak istemiyorum artık.
O insanları yıllarca hor gördük, b.k yedirdik. Bu ülkede bir Kürt sorunu yok, Türk sorunu var. Atatürkçülük tam da böyle bir süreçte önem kazanıyor. Bugün 'düz ovada siyaset' diyen Mehmet Ağar, Adli Tıp raporu peşinde koşan İbrahim Şahin'ler ortada yok. Ama ben buradayım ve o insanların arasına girdim." İki saatten fazla bir süre mitingde kalan Çarkın, daha sonra alanı terk etti.
'BİN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜM' DEMİŞTİ
Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın adı "Susurluk" davasında geçiyordu. Gazeteci Uğur Dündar'ın "Arena" programına katılan
GAZETELERDE ÇIKAN AÇIKLAMALARINA İNCELEME BAŞLATILMIŞTI
"Susurluk" davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın medyada gündeme gelen açıklamalarıyla ilgili olarak İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali inceleme başlattı.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen avukat Taylan Tanay, geçmişte yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarıyla gündeme gelen "Susurluk" davası hükümlüsü Ayhan Çarkın'ın yanı sıra eski içişleri bakanı Mehmet Ağar, eski bakan Necdet Menzir ve eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 138 kişinin "şüpheli" olarak yer aldığı dilekçeyi İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'ye sundu. Dilekçede, Çarkın'ın açıklamalarında bahsettiği olaylarda hayatını kaybeden 62 kişinin ismi de "maktul" olarak yer aldı.
1993 ile 1997 yılları arasında meydana gelen 24 suç ile örgüt faaliyeti açısından bugünkü tarihten öncesi "silahlı örgüt kurma, yönetme", "silahlı örgüte üye olma", "öldürme", "gasp", "hırsızlık" ve soruşturma sonucunda tespit edilecek diğer suçlar nedeniyle 138 şüpheli hakkında soruşturma başlatılması talep edilen dilekçede, dönemin İstanbul 6 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesinde yürütülen "Susurluk" davasında yargılanan Korkut Eken ve arkadaşlarının yargılanması sonrasında silahlı bir çete bulunduğunun tespit edildiği ve sanıkların cezalandırıldığı hatırlatıldı.
-AÇILAN DAVALARIN BERAATLE SONUÇLANMASI-
Ayhan Çarkın'ın katıldığı ve kolluk operasyonu olarak adlandırılan suç fiillerine katılan kişilerin aynı kişiler olduğunun anlaşıldığı, bunun tesadüf olarak değerlendirilmesinin söz konusu olmadığı kaydedilen dilekçede, şöyle denildi: "1991'1997 yıllarında kolluk operasyonu adı altında yapılan katletmelerin silahlı örgütün faaliyetleri içerisinde bulunduğu kabul edilmedir. Resmi bir 'kolluk yakalaması' görünümü verilmiş olan ancak silahlı silahsız hiç kimsenin sağ yakalanamadığı bu yargısız infazları fiilen gerçekleştiren polisler, bizzat emir ve komuta makamında bulunan diğer şüpheliler tarafından kurtarılmaktadır.
Hatta suç örgütünün eylemlerine ilişkin adli tahkikatı kendileri yürüttükleri için sahte tutanak ve belge tanzim etmekte ve böylece kendileri hakkında dava açılmasını önlemektedirler.
Kazara açılan davalarda ise üst düzey örgüt üyeleri tarafından yapılan baskı yahut bu örgütün adli mekanizma içerisindeki uzantıları sayesinde beraat yahut zaman aşımı yoluyla kendilerine cezasızlık güvencesi sağlanmaktadır.
Bugün itiraflarda bulunan Ayhan Çarkın'a açılan tüm davaların beraatle sonuçlanması bu açıdan dikkate değerdir." Çarkın'ın açıklamalarına ilişkin olarak İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'nin inceleme başlattığı öğrenildi.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
öldürdüm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık