IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2011, 13:33   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Arjantin’den ağır soykırım kararı




Arjantin’den ağır soykırım kararı

Sözde “Soykırım Anma Günü” olarak kabul edilen 24 Nisan tarihi yaklaşırken, Arjantin’den tuhaf bir karar çıktı

Ermeni asıllı Arjantin vatandaşı Gregorio Hayrabediyan’ın 2000 yılında yargıya başvurarak 1. Dünya Savaşı sırasında Sivas ve Harput’ta yaşayan aile fertlerinin akıbetlerinin Türkiye’ye sorulmasını istedi. 11 yıllık yargı sürecinin sonunda dünya tarihinde ilk kez sözde Ermeni soykırımı sorumlularına “evrensel yargı yetkisi” de tanındı. Mahkeme sonrası açıklama yapan Hayrabediyan’ın avukatı, kararın, Şili diktatörü Augusto Pinochet hakkında İspanyol yargıç Baltazar Garzon’un verdiği “insanlığa karşı işlenen suçların evrensel yargılanması” hükmüne dayandırıldığını söyledi.

Mahkeme kararı Türkiye aleyhine herhangi bir cezai müeyyideyi beraberinde getirmiyor ancak Ermeni örgütlerinin uluslararası forumlarda ve mahkemelerde Arjantin mahkemesinin verdiği bu yargı hükmünü delil olarak kullanabilmesinin önünü açıyor. Arjantin’de alınan kararın en önemli yanı ise daha öncekilerde Ermeni iddialarının tanınması söz konusuyken, bu kez ilk defa Türkiye hakkında bir yargıya varılmış olması.

Evrensel yargı yetkisi

Evrensel yargı yetkisi, “belli bir ülkede işlenmiş olmasına karşın aslında bütün insanlığa karşı işlenmiş sayılan suçların cezasız kalmasını önlemek için, bütün ulusal mahkemelerin yetkisinde bulunan suçların faillerinin, suçun yerine, fail ya da mağdurun vatandaşlığına bakılmaksızın yargılanabilir olması” anlamına geliyor. Yani fiil ile ilgili devlet arasında herhangi bir bağlantı noktası olmasa bile yargı yetkisinin varolması durumudur.

Mahkemenin karar metninde Almanya’dan gönderilen belgelerde, dönemin konsolos ve diplomatlarının yazdığı kriptolarda, “Sadece Ermenilere karşı işlenen suçlar değil aynı zamanda Türkiye’nin Ermeni halkını ortadan kaldırmak için sistematik bir plan yürüttüğü” yönündeki yorumlar, Almanya’nın Osmanlı Devleti’nin en büyük müttefiki olmasından dolayı birinci derecede delil olarak kabul edildiği ibaresi yer alıyor. 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak meclis kararıyla tanıyan ülkeler arasında bulunan Arjantin, 24 Nisan’ı “Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü” olarak ilan etmişti

vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağır, arjantin’den, kararı, soykırım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demir Demirkan - Ağır Ağır Luthien D, E, F, G 0 17 Eylül 2014 11:37
Selçuk Balcı ~ Ağır Ağır - Single (2014) Albüm Tanıtımı Luthien Albüm Tanıtımları 0 15 Eylül 2014 18:55
Sabır sandalına bindim, çekiyorum kürekleri ağır ağır… Tufan Düşünen Beyinler 2 16 Ekim 2012 21:03
Arjantin ve Arjantin Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 27 Haziran 2012 13:22
Ağır sapığa, ağır ceza Angel Haber Arşivi 0 09 Şubat 2009 11:13