IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2011, 13:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye'de evlere baskın..




Suriye'deki kanlı olaylardan sonra gizli polis güçlerinin dün gece evlere baskınlar düzenlediği ileri sürüldü.


Reuters'ın muhalif kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, sivil giyimli ve saldırı silahları taşıyan güvenlik güçleri, başkent Şam yakınlarındaki Gouta'da evlere baskınlar düzenledi ve tutuklamalar yaptı. Muhalifler, gösterilerin kanlı biçimde bastırılmaya çalışılmasının ve ardından tutuklamaların başlamasının, Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetiminin olağanüstü halin kaldırılması yönünde attığı adımın gösterişten ibaret olduğunu ortaya koyduğunu öne sürüyor.

Güneydeki Dera kentinde başlayan ve beşinci haftasında çeşitli kentlere yayılan gösterilere katılım, son iki günde doruğa çıktı. Güvenlik güçlerinin müdahaleleri de aynı şekilde şiddetli oldu ve iki gün içerisinde en az 112 gösterici öldü.

Muhaliflerin Youtube'a koyduğu ve cuma günü çekildiği belirtilen bir video görüntüsünde, Şam'daki Abbasi Meydanı yakınlarında toplanan göstericiler, ''halk rejimin devrilmesini istiyor'' diye bağırırken silah seslerinin duyulmaya başlandığı görülüyor. Göstericiler ellerini havaya kaldırıp silahsız olduklarını göstermeye çalışırken silah sesleri yoğunlaşıyor. Bir gencin başından ve sırtından kan akarken yere düştüğü görülüyor. Çevresindekiler onu yerden kaldırırken, ateşin yeniden başlaması nedeniyle olduğu yere bırakıyor.

İnsan hakları savunucuları, başkent Şam'a 10 kilometre mesafedeki Abada köyünde cuma günü yaralananların hastaneye gitmelerine, güvenlik güçlerince engel olunduğunu savunuyor. Bir din görevlisi de, Dera yakınlarındaki Nava kasabasındakilerin kendisine, güvenlik güçlerinin ayrım gözetmeksizin insanların üzerine ateş açtığını söylediklerini belirtti.

AA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baskın, evlere, suriyede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evlere fuhuş kriteri Seth Haber Arşivi 0 07 Eylül 2014 11:53
Küçük evlere rahatlatıcı tasarımlar! Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 11 Kasım 2011 17:51
Suriye,Yemen + Umman'da binlerce kişi gösteri yaptı.Suriye'deki gösterilerde kan aktı Sevda Haber Arşivi 0 22 Nisan 2011 20:54