IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2011, 14:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yine ÖSYM yine skandal!




ALES'te sorular eksik sayfa sıraları karışık çıktı!..


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'TEKİ KİTAPÇIK [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İNE [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'DEN AÇIKLAMA:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]: Kitapçık nedeniyle katılamayanların sınavı yenilenebilir ve sınırlı sayıda basım hatası yapılan kitapçıklar incelenecek.

Mehmet İNMEZ / [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (AHT)


Yükseköğretim Giriş Sınavı'nda şifreli cevap anahtarı iddialarıyla sarsılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitim Girişi Sınavı'nda ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) da büyük bir skandala imza attı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nde hatalı soru kitapçığı basımı nedeniyle sınav, 1 saat geç başladı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan yedek kitapçıkların gelmesiyle sınav yapıldı.

BOŞ KAĞIT VERDİLER
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nde yapılan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'te sınava giren yaklaşık 500 kişi, hatalı soru kitapçığı yüzünden sıkıntı ve panik yaşadı. Saat 09.30'da başlaması gereken sınav, görevlilerin, soru kitapçıklarının hatalı basıldığını, soruların eksik, tekrarlı ve bazı sayfaların boş olduğunu fark etmesiyle 1 saat başlayamadı. Sınav sorumlularına konunun aktarılmasının ardından çözüm olarak yedek kitapçıklar getirildi. Ancak 100 yedek kitapçık yetmeyince, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nden yedek kitapçıklar istendi. Kitapçıkların gelmesiyle 10.30'da sınav başlarken, kitapçık yetmediği için bazı öğrencilere boş kağıt verdiği iddia edildi.

"MAĞDUR OLDUK"
Sınava çocuklarını bırakıp geldiğini ve 35 yaşında olduğu için yaş sınırından son şansı olduğunu belirten Yasemin Erkan Turan, yaşananların bir skandal olduğunu belirtti. Sınava bir saat geç başladıklarını ve panik yaşadıklarını belirten Turan, "Sınav başlayacak derken kitapçıkların hatalı olduğu söylendi. Sınavı başlatmayıp, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan kitapçık getireceklerini söylediler. 1 saat boyunca boş boş bekledik. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir kitapçığı nasıl hatalı basar? Bizim geleceğimizle nasıl oynar? Benim yaş sınırım olduğu için son şansımdı. Benim gibi onlarca arkadaşım var. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

EKSİK SORULAR
Kitapçıkta bir sorudan 6-7 tekrar olduğunu, bazı sayfaların boş ve eksik sorular bulunduğunu belirten Deniz Balıkçı da, "Karmakarışık bir soru kitapçığı ile karşılaştık. Soruların tekrarı bir sonraki sayfalarda vardı. Eksik sorular olduğu gibi, bazılarının cevapları bile yoktu. Bu bir skandaldır. Kitapçıkları basarken, hiç bakmıyorlar mı? Bizim yaptığımız hazırlıkların hepsi boşa gitti" dedi. Yedek kitapçığın kendisine yetmediğini belirten Fethiye Yüksel ise, "Bir saat boyunca yedek kitapçık bekledik, gelmedi. Biz de dağıtılan eksik ve yanlış kitapçıkları doldurduk. Bizim girdiğimiz sınav iptal edilmeli. Burada giren 500'e yakın arkadaşımız, mağdur oldu" dedi.

HATALI ÇIKTI
Bazı kitapçıkların hatalı ve eksik basıldığını belirten [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yetkilileri, sınava girenlerin mağdur olmaması için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan yedek kitapçık getirildiğini ve sorunun çözüldüğünü belirtti. Mağdur olanların da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye dilekçe ile başvurmalarıı istendi.

AİLELER DE TEPKİ GÖSTERDİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin hemen ardından yapılan hatanın affedilemez olduğunu belirten Mehtap Çirit, "Artık kime güveneceğiz. Devlet bir sınav yapmayı, kitapçık basmayı bile beceremiyor. Çocuklarımız mağdur oldu. Cumhurbaşkanı, Başbakan ÖSYM'nin açıklamalarından tatmin olduğunu söylüyor. Peki bu hatalara ne diyeceğiz. ÖSYM başkanı istifa etmelidir" dedi.

DIŞARI ÇIKTILAR İDDİASI
Yedek kitapçığın gelmesini bekleyen öğrencilerin bazılarının görevlilerin izniyle sigara içmek için dışarı çıktığı ve tuvalete gittiği iddia edildi. Binadan çıkamayan bazı öğrencilerin de sınıf penceresinden ailelerine seslenerek, mağdur olduklarını, sınava başlayamadıklarını bağırarak anlatıp merak etmemelerini söylediği öğrenildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 25 Nisan 2011, 19:05   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yine ÖSYM yine skandal!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
skandala skandal.. olaya olay.. krize kriz..

Allah ogrencilere sabir versin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 25 Nisan 2011, 19:40   #3
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yine ÖSYM yine skandal!




Skandal da skandal gerçekten bu tarz olaylar yaklaşık 3 yıl içinde ağırlaştırıldı. Öğrencilerin düşünceleri bitti artık Türk milletinin güvenini bir kez daha sarstılar. Hani ben okuyorum ama artık okuma isteğim kalmadı diyebilirim. Gerçekten devlet kurumu bile bunlarda sorun yaşıyorsa siz nasıl yönetimsiniz ? Bunu sorgulamak lazım artık.

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

Alt 25 Nisan 2011, 20:05   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yine ÖSYM yine skandal!




yazıkki bu ögrencilerin emegine

 

Alt 25 Nisan 2011, 23:45   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yine ÖSYM yine skandal!




Evet güven hiç kalmadı , yazık emeklerimize.Çağdaş,ilerici bir toplum olmamız iyi evlatlarla bu ülkenin gelecegini belirlememiz gerekirken , iyice çomak sokuyorlar genclerin yoluna.Bakalım nereye gidecek bu ülke..

 

 

Etiketler
skandal, yine, Ösym


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yine tecavüz, yine Adli Tıp raporu yine komik ceza Angel Haber Arşivi 0 24 Mart 2009 12:38