IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2011, 11:23   #1
Soul
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kerkük'te kaçırılan Türkler, 70 gün boyunca çukurda tutulmuş




Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde Şubat ayında kaçırıldıktan sonra dün kurtarılan Türkler, yaşadıkları dehşet dolu zamanları anlattı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kerkük'te kaçırıldıktan sonra 1 gün evde tutulup ardından bir dağda açılmış çukura bırakılan Türkler, 70 gün kadar çukurda kalmış. Güneş görmeyen 2 metreye 1 metre büyüklüğündeki çukurda her gün gelip kendilerini kontrol ettiklerini ve yemek getirdiklerini belirten Türk işçiler, kaldıkları çukurda böcek fare gibi hayvanların da bulunduğunu ve yağmur yağdığı zaman çukurun su dolduğunu anlattı.
Yaşadıklarını anlatan Bahtiyar Kılıç isimli Türk, "15 Şubat'ta evimizden aldılar, 5-10 kişi bizi silahla gasp ettiler. Kerkük'te başka eve götürdüler. Bir gün burada kaldıktan sonra 16 Şubat'ta Kerkük dışına çıkardılar ve bir dağda üstü kapaklı bir çukurun içine gömdüler" dedi. Bahtiyar Kılıç, "Üç kişi 2 metreye 1 metre yerde kaldık. Günlerimiz bu şekilde geçti." diye konuştu. Kendilerine günde bir bazen iki öğün yemek verildiğini anlatan Kılıç, "Yağmur yağınca sular olduğu gibi içeri aktı. Böcek, kedi fare hepsi vardı." diye ekledi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kaçırılma sebeplerini kendilerine fidye olarak söylendiğini kaydeden Kılıç, yaklaşık 1,5 milyon dolar fidye istendiğini duyduklarını iletti. Ancak kurtarıldıktan sonra bir ödeme olmadığının söylendiğini anlatan Kılıç, "Irak güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz. Bizi bekleyenlere selamlarımızı söylüyoruz. Beklediklerine değdi çok şükür." ifadelerini kullandı.
Muttalip Kütük adlı diğer Türk ise kendilerini kaçıranları "Değişik insanlar" diye niteledi. Her gün gelip zincirlerini kontrol ettiklerini belirten Kütük, kendilerini kontrol eden ilk ekibin kötü davrandığını; ancak daha sonra değişen ve yeni gelen ikinci ekibin nispeten iyi davrandığını söyledi. Kütük, "Ayın 10'undan sonra güzel bakmaya başladılar." dedi. Son zamanlarda kendilerine paranın tamam olduğunu ve fidyeyi aldıklarını söylediklerini anlatan Kütük, son gün de yüzlerini açarak geldiklerini kaydetti.


CHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Nisan 2011, 12:53   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kerkük'te kaçırılan Türkler, 70 gün boyunca çukurda tutulmuş




Gecmis olsun :S berbat durum

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
boyunca, cukurda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçırılan Türkler'i Erdoğan'a teslim etti PassioN Haber Arşivi 0 13 Ocak 2012 20:16