IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Nisan 2011, 11:26   #1
Soul
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Memleketimden adalet manzaraları!




Çarpıp kaçan şoföre 18.5 yıllık Bağdat Caddesi indirimi, 8 kişinin tecavüzüne uğrayan B.S.'ye savcılıktan şok eden karar!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nde, 9 Nisan 2006'da meydana gelen kazada, İnşaat Mühendisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], otomobili ile denizci kaptan 35 yaşındaki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e çarpıp kaçtı. 9 gün sonra teslim olan ve tutuklanan 30 yaşındaki Ağaoğlu, hakkında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cumhuriyet Savcılığı, "ihmalli davranış sonucu kasten adam öldürme" suçundan 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

BİLİRKİŞİ ÖLENİ SUÇLADI
Bilirkişi heyeti, otomobilin çarptığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ü, sokağa kontrolsüz girdiği ve fren emniyet mesafesi içinde otomobilin önüne çıktığı gerekçesiyle olayda asli kusurlu buldu. Otomobili kullanan Ağaoğlu ise gerekli kontrolleri yapmadığı belirtilerek, olayda tali kusurlu bulundu. Raporda sanığın kazayı önlemek için gerekli ön tedbirleri almadığı da belirtildi. Rapor üzerine, sürücü 11 ay kaldığı cezaevinden tahliye edildi.

'CADDE' KURTARDI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1. Ağır Ceza Mahkemesi nde yapılan yargılama sonucunda İnşaat Mühendisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], taksirle ölüme neden olmak suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme kararına gerekçe olarak ise "Her ne kadar sanığın meydana gelen trafik kazasından sonra olay yerinden kaçtığı ve yaralıyla ilgili yardım ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmediğinden ötürü yaralının ölümüne ihmali davranış suretiyle kasten neden olduğu iddia edilmiş ise de trafik kazasının gecenin ilerlemiş saatinde dahi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] un en merkezi ve hareketli caddesi olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinde, güvenlik görevlilerinin 24 saat görev yaptığı, taksi durağı bulunan büyük mağazalar önünde meydana gelmesi ve yaralının taksi şoförleri ve olay yerine gelen polislerce ambulans çağırılıp hastaneye kaldırılması ile Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu'nun 'daha erken hastaneye götürülmesinin ölümün önüne geçemeyebileceği raporunun dikkate alındığı" ifadeleri yer aldı.

'KASTEN DEĞİLDİR'
Mahkeme yaralıya kısa süre içinde başkalarının yardım etmesi nedeniyle "Kasten adam öldürme" suçunun oluşmayacağını, sanığa ancak taksirle adam öldürmekten ceza verilebileceğine hükmetti.

YARGITAY ONADI
Yargıtay Birinci Ceza Dairesi de kazanın işlek caddede olması nedeniyle sanığa kasten öldürme suçundan ceza verilemeyeceğini belirterek Adli Tıp raporunu karara gerekçe gösterdi. Ölen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ün avukatları Yargıtay a itirazda bulunarak karar düzeltme talebinde bulundu.

'CADDE İŞLEK DEYİP ÖLÜME TERKEDELİM!'
Ölen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ün ablası Trafik Mağdurlar Derneği Başkanı Yeşim Ayöz, mahkemeden çıkan ve Yargıtay’ın onadığı kararla yıkıldıklarını belirterek, “Kardeşime çarpan olay yerinde bırakıp kaçıyor. Onu ölüme terk ediyor. Dava o nedenle kasten adam öldürmek suçundan açılmıştı. Kardeşimi o halde bıraktığı için daha çok ceza almasını istiyordum. Ama verilen kararla hüsrana uğradık. Karar düzeltme talebinde bulunduk. Kardeşimin hakkını AİHM’de arayacağım” dedi.

'HER GÜN TECAVÜZ OLUYOR, BİR ŞEY ÇIKMAZ!'
B.S., [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de 8 kişinin tecavüzüne uğradığında 25 yaşındaydı. Başvurduğu savcılık, “Her gün tecavüz oluyor, davadan vazgeç” deyip takipsizlik kararı verdi. Mahkemeye gitti, sonuç yine değişmedi. Son çare olarak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’na başvurdu ve aradan 3 yıl 4 ay geçmiş olsa da 8 tecavüzcüye dava açılmasını sağladı.

29 yaşındaki B.S. “adalet savaşı”nı HABERTÜRK’e anlattı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de 2007 yılında aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 8 kişinin tecavüzüne maruz kaldığını söyleyen B.S., 3 yıl 4 aylık sıkıntılı birmücadele sonunda tecavüz zanlılarının hâkimkarşısına çıkarılmasını sağladı.

‘KAMERAYA DA ALDILAR’
“Adamlar bana tecavüz ederken kahkaha atıyor, yaptıklarını kameraya alıyordu” diyen B.S., davanın açılmasından sonra hissettiklerini şöyle anlattı: “Aslında hukuki süreç de ikinci bir tecavüzdü. Davanın açıldığını öğrendiğimdemutluluktan ağlıyordum. Şimdi ertelediğimbirçok şeyi yapmaya, hayatımı yeniden onarmaya, kaybettiğimyılları telafi etmeye çalışıyorum. Evden bile çıkmak istemezdim, şimdi çokmutluyum. Aynaya bir başka bakıyorumartık.” B.S. savcılıkta yaşadıklarını dehşet içinde anlattı:

TECAVÜZCÜYLE AYNI CİPTE
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ye gidip başvuru yapınca sanmıştımki tecavüzcüleri tutuklayacaklar, hemen delilleri toplayacak ve sorgulayacaklar... Öyle olmadı. Savcılıkta, ‘Davadan bir şey çıkmaz, vazgeçin’ dediler, ‘Ya buranın kızları da çok serbest canım, her gün tecavüz olayı geliyor bize’ diye olayı hafife aldılar.” B.S. yer gösterme için gittikleri jandarmada yaşadığı sıkıntılı anları da unutamadığını söylüyor: “Olay yeri tespitinden sonra beni, tecavüzcüyle aynı ciple getirdiler. Cipin arkasında karşılıklı oturulan yerde yol boyunca kalbimin sıkıştığını hissettim. Tecavüzcülerden, 5’i rica minnet karakola çağırıldı. Karakolda bu adamları 15’er kişilik gruplar içinden tek tek teşhis ettim. Aynalı oda falan yoktu tabii, aynı odadaydık ve beni görüyorlardı.”

‘BUNU KADINLAR BAŞARDI’
B.S., takipsizlik kararının kendisi için büyük bir yıkımolduğunu ama vazgeçmeyi hiç düşünmediğini anlattı: “Taciz ve Tecavüze Son İnisiyatifi’ni kurduk. Ben ümitsizliğe düşsem, onlar düşmedi. Bunu kadınlar başardı.”

‘Psikiyatristten rapor alıp şikâyete gittik’
B.S’nin avukatı Sevda Bayramoğlu olayla ilgili şu bilgileri verdi: “Biz, olayda ilaç kullanıldığından da şüpheleniyoruz. Saldırganlardan birinin 6 ay sonra telefonla araması üzerine müvekkilimizin olayı hatırlamaya başlaması söz konusu. Bize başvurduğunda her şeyi hatırlayamamıştı. Psikiyatrist ve psikologların yardımıyla her şeyi hatırlamış, parçalar tamamlanmıştı. Psikiyatrist ve jinekolog raporuyla, 2 ay sonra olay yerine giderek suç duyurusunda bulunduk.” B.S’nin iki kadın avukatıyla gittiği [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’de, savcılık kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı aldı. Avukatları mahkemeye başvurdu ancak itirazları kabul edilmedi. Yaklaşık bir yılın sonunda şikâyet, AİHM’ye ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’na taşındı.

YARGITAY’DAN DÖNDÜ
Bakanlığın dosyayı gönderdiği Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, savcılık soruşturmasının eksik yapıldığı ve hukuka uygun olmadığı kanaatiyle takipsizlik kararının bozulması ve dava açılması yönünde kararını bildirdi. Dosyayı yeniden inceleyen savcılık, bu kez davayı açtı. Davanın 16 Mart’taki ikinci duruşmasında 20’den fazla kadın avukat, B.S’nin müdahilliği için.

haberturk

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adalet, manzaraları, memleketimden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kar Manzaraları - Süper Kar Manzaraları Liaaa Doğa & Manzara Resimleri 0 03 Aralık 2012 15:20
Memleketimden Insan Manzaralari CariSma Genel Paylaşım 0 28 Temmuz 2007 01:24
memleketimden manzaralar :) yanki Fotoğraf Kulübü 0 28 Aralık 2005 17:39