IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2007, 17:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Televizyonlara Hrant Dink'i hatırlattı




''Hrant Dink öldürüldüğünde yayın akışını değiştiren, 13 askerin şehit olduğunda ise normal yayınını sürdüren televizyonlara MHP Aydın Milletvekili'nden sert tepki geldi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şırnak ve Diyarbakır'da terör örgütü PKK üyelerinin düzenlediği saldırıda 15 askerin şehit edilmesine tepkiler sürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili Recep Taner,''Hrant Dink öldürüldüğünde yayın akışını değiştiren, 13 vatan evladı şehit olduğunda ise normal yayınına devam eden televizyon kanallarını kınıyoruz'' dedi. Taner, MHP Aydın İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin teröre karşı kararsız tutumu nedeniyle son 24 saatte 15 vatan evladının şehit olduğunu söyledi.

Terör olaylarının ardından hükümet yetkililerinin lafta kalan beyanatlarının tatmin edici olmadığını vurgulayan Taner, ''Bugün Türkiye, Malezya olur mu tartışmaları yapılmakta. Üzülerek söylüyorum, ama bugün Türkiye, Irak olmaya doğru gidiyor'' dedi. Taner, ''Türkiye'de bir mahalle baskısı olması gerekiyorsa bunun teröre ve teröristlere karşı yapılması gerektiğini'' ifade etti.

-DİYARBAKIR-
Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Büyükburç, terörün insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi. Büyükburç, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, yapılan bu haince saldırıların terör örgütünün işbirlikçilerinin sözde barış, sözde insanlık söylemlerinin ne kadar boş ve geçersiz olduğunun açık bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Büyükburç, şunları kaydetti: ''Terör insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu hain saldırıları yapanlar şunu iyi bilsin ki Türk-Kürt kardeşliği üzerinde pazarlık yaparak huzur ve güven ortamından rahatsız olanlar şunu unutmasınlar, Anadolu toprakları üzerinde yaşayan Türk milleti et ve tırnaktır. Hiçbir güç onları ayırmaya, parçalamaya yetmez.''

Bu arada, Atatürkçü Düşünce Derneği Diyarbakır Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Diyarbakır Şubesi, Türk Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi ve Türk Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesinin yaptığı ortak yazılı açıklamada, ''Dün Şırnak kırsalında tarihin en vahşi terör örgütü PKK'nın yüce Türk ulusu ve kahraman Türk ordusunun 13 evladını kalleşçe ve acımasızca şehit ettiği'' belirtildi.

-GİRESUN-

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesinin Türk halkını derinden üzdüğünü belirtti. Prof. Dr. Öztürk, Atapark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin 20 yılı aşkın süredir ciddi bir terör sorunu yaşadığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin terör örgütünü ortadan kaldırmaya muktedir, büyük ve güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, şöyle dedi: ''Türkiye'nin hukuken ve siyaseten haklı olduğu bu konuda dostlarını ve komşularını karşısına almakta. Kendisini daha fazla tutamayacağını herkesin görmesi gerekmektedir. Hiçbir güç Türkiye'nin milli ve coğrafi bütünlüğünü ve üniter yapısını koruma kararlığını aşındırmayacaktır.''

-İZMİR-
Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dalan, terörle mücadelede gerek duyulması halinde sınır ötesi operasyonun geciktirilmeden yapılması gerektiğini bildirdi. Dalan, yaptığı yazılı açıklamada, ''Aldığımız şehit haberlerinin artık son bulması ve ülkemizin her bölgesinde huzur ve güven ortamının sağlanması umudunu taşımaktayız'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün hiçbir güç tarafından bozulamayacağına olan inançlarını dile getiren Dalan, şunları kaydetti: ''Uzun süredir ülkemizin kanayan yarası olan terör sorunu, binlerce askerimizin ve masum sivillerin ölümüne neden olmuş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kalkınması ve refah artışında büyük engel teşkil etmiştir. Bu yaranın askeri ve sivil mücadeleyle doğru ve stratejik kararlılıkla sona erdirilmesi hepimizin en büyük arzusudur.''

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kesen de Buca'da geçen hafta patlayan bombalarda ölen kişinin ve yaralıların acısı dinmeden Şırnak'tan gelen haberin herkesi derinden yaraladığını belirtti. Öte yandan, Manisa Tabip Odası, Eczacı Odası, Dişhekimleri Odası ile Atatürkçü Düşünce, Türkiye Emekli Subaylar, Türkiye Emekli Astsubaylar, ve Türkiye Yardımsevenler dernekleri Manisa şubeleri, ''Daha kaç şehit vereceğiz'' başlığı altında yaptıkları ortak açıklamada, terör olaylarını kınayarak, bunun önlenmesi için hükümete çağrıda bulundu.

-BURSA-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bursa Şube Başkanı Lütfü Kırayoğlu, terör örgütünün ardındaki gücün ABD olduğunu savundu. Kırayoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: ''Terör örgütünün merkez üssü, ABD'nin işgali altında olan Kuzey Irak'tır. Terör örgütünün kullandığı silahlar ABD malıdır. Terör örgütü ile Kuzey Irak'ta görüşüp onları eğiten ABD'dir. Terör örgütüne sıcak takibi engelleyen ABD'dir. Türkiye Cumhuriyeti, terör örgütüne destek veren ABD ile ilişkilerini gözden geçirmedikçe bu saldırıların sonu gelmeyecektir.''

-KAYSERİ-
Kayseri'nin en büyük alış veriş merkezindeki dükkanlar, terörü lanetlemek için Türk Bayraklarıyla donatıldı, müzik yayınları kesildi. Kayseri Park Alış Veriş Merkezindeki iş yeri sahipleri, Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesi nedeniyle terörü protesto etmek için iş yerlerini bayraklarla donattı.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak da saldırıyı nefretle kınadıklarını, 13 askerin şehit edilmesinin üzüntüsünü derinden hissettiklerini kaydetti. AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat da yaptığı açıklamada, bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını, Türk milletinin teröre karşı olan azim ve kararlılığını zayıflatamayacağını belirtti. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şube Başkanı Şaban Çopuroğlu da terör saldırıları karşısında millet olarak birlik ve beraberliği daha çok güçlendirmek gerektiğini kaydetti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dinki, hatirlatti, hatırlattı, hrant, televizyonlara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Manga'dan Hrant Dink'e şarkı PassioN Haber Arşivi 0 06 Nisan 2012 19:49