IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2011, 17:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hrant Dink Davasında Olay!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, davanın tutuklu sanıkları Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, davanın tutuklu sanıkları Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın TCK'nın 309. maddesi uyarınca "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Hrant DİNK'İN ÖLDÜRÜLMESİ DERİN YAPILARIN SON SUİKASTİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, 2'si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın 20 duruşmasında savcı esas hakkındaki mütaalasını sundu.

Savcı Hikmet Usta, mütaalasında Ergenekon yapılanmasına değindi. Dink cinayeti soruşturmasının Ergenekon soruşturmasından önce yapıldığını belirten Usta, "Trabzon'da kurulup faaliyet gösteren bu hücre yapılanmasının üst yapı ile olan irtibatları tam olarak ortaya çıkarılamamıştır. Ancak bu yönde henüz her şey bitmemiş, örgütün tüm bağlantılarının ve ayaklarının ortaya çıkarılmasına ilişkin soruşturma henüz sonuçlanmamıştır. Hrant Dink suikastından yaklaşık bir yıl sonra, 2008 yılında başlayan Ergenekon operasyon ve soruşturmalarının kararlılığı ve etkinliği nedeniyle derin yapıların ve onlara bağlı Trabzon'da yuvalanan bu terörist grubun gerçekleştirebildiği en son suikast Hrant Dink suikastı olarak tarihe geçmiştir" diye mütalaa verdi.

"HEDEF T.C VE KAMU DÜZENİ"

Sanıkların durumları hakkında da değerlendirmeler yapan savcı Usta, "Sanıkların gerçekleştirdikleri eylemlerde mağdurlardan herhangi bir maddi çıkar elde edemedikleri gibi, etmeyi de hedeflememişlerdir. Aksine tüm sanıklar ideolojik amaçlarla hareket ettikleri anlaşılmaktadır. Sanıkların hedefi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kamu düzeni bulunmaktadır" dedi.

"DIŞA DÖNÜK DİNİ SÖYLEMLERİ VAR ANCAK"

Sanıkların dış dünyaya karşı dini söylemleri ön plana çıkaran bir tutum sergilediklerini ancak böyle bir kişiliğe sahip olmadıklarını belirten Savcı Hikmet Usta, "Sanıklar katı ulusalcı anlayışa sahip. Sanıkların dine dayalı bir ideolojileri olmasa da Çeçenistan ve Irak'ta meydana gelen olayları örnek olarak göstermektedir.

"ERGENEKON SANIKLARI İLE AMAÇ BİRLİĞİ İÇİNDELER"

Buradan gelen kişilerle görüşmektedirler. Sanıkların Ergenekon soruşturmalarında yakalanan ve haklarında dava açılan pek çok sanık ile de eylem ve amaç birliği içinde oldukları anlaşılmaktadır.

"ÜST YAPI İLE BAĞLANTI TESPİT EDİLEMEDİ"

Mahkeme kararına istinaden teknik takip ve dinlemeye alınan Erhan Tuncel, Yasin Hayal ile Mustafa Öztürk'e ait GSM telefonlarının iletişim kayıtlarının 01.11.2006 ve 04.04.2007 tarihli tutanakların imha edilmesi nedeniyle Trabzon hücre yapılanmasını oluşturan sanıklar ile örgütün bağlı bulunduğu üst yapı arasındaki hiyerarşik bağlantı kesin olarak ortaya konamamaktadır" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
davasında, dink, hrant, olay


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hrant Dink cinayetinde şok belge Lucifer Haber Arşivi 1 20 Ocak 2010 21:54
Televizyonlara Hrant Dink'i hatırlattı kont_dracula Haber Arşivi 0 08 Ekim 2007 17:57