IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2011, 19:00   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
El Kaide'den intikam açıklaması




El Kaide örgütünün üst düzey ideologlarından biri, Usame bin Ladin'in öldürülmesi üzerine öcünün alınacağı açıklamasında bulundu. Cihatçı internet forumlarına ise öfke mesajları yağıyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Aşırı dincilere ait internet sitelerinde "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]" adıyla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için uzun bir methiyeyle birlikte açıklamalar yapan şahsın, "İslam'ın Şeyhinin öldürülmesinin öcünün alınacağı" sözünü vererek, cihadın sona erdiğini düşünen herkesin "biraz beklemesi" gerektiğini söylediği atarıldı.

Bu açıklamayla birlikte, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in ölümünün cihatçılar tarafından ilk kez kabul edildiğine dikkat çekiliyor.

Militanlara ait internet sitelerinin düzenli olarak "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]" ile, "kutsal savaşı sürdürmenin protokolleri" üzerine yapılan uzun söyleşiler yayımladığı, bu kişinin sıklıkla doktrin meselelerini ele aldığı kaydediliyor.
ANNESİ YASINI TUTUYOR
Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in annesi Alia, oğlunun yasını tutuyor. Usame'nin üvey kardeşlerinden Abdullah Muhammed, Sunday Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, Alia'nın gelişmeler karşısında "yıkıldığını" ve kendisine sakinleştirici verildiğini söyledi. Muhammed, Alia'nın evinde inzivaya çekildiğini belirtti.

PAKİSTAN'DA SALDIRI TEHDİTİ
Pakistan'daki Taliban örgütü, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lideri Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in öldürülmesinden sonra ABD'ye, Pakistan'da Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari dahil olmak üzere hükümet yetkililerine ve orduya karşı saldırılar düzenleme tehdidinde bulundu. Pakistan Taliban Hareketi ya da diğer adıyla Tehrik-i Taliban Pakistan örgütünün sözcüsü İhsanullah İhsan, Reuters ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "Artık Pakistanlı yöneticiler, Devlet Başkanı Zerdari ve ordu bizim öncelikle hedeflerimiz. Amerika, ikinci hedefimiz olacak" dedi.

PEŞAVER'DE GÖSTERİLER BAŞLADI
Pakistan'da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lideri Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in öldürüldüğü haberinin duyulmasından sonra Afganistan'a yakın Peşaver kentinde gösteriler başlarken ülkenin diğer kentleri sakinliğini koruyor.
Pakistan televizyonları, Taliban ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] militanlarının en etkili olduğu Peşaver kentinde bazı grupların protesto gösterilerine yer verdi.
Bazı siyasi ve askeri gözlemciler, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] liderine Pakistan halkının önemli kesiminde sempati duyulduğunu belirtirken, ülkede kitle iletişiminin çok zayıf olması nedeniyle halkın Ladin'in öldürüldüğü bilgisinden habersiz olduğuna, bu nedenle gösterilerin daha sonraki saatlerde olabileceğine işaret ediyor.
Bu arada, üst düzey komutanlar ve emniyet birimlerinin acilen toplantıya çağrılmasının ardından ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Güvenlik güçleri bombalı ve intihar eylemlerine karşı alarma geçti.

YERİNE EL ZEVAHİRİ'NİN GEÇMESİ MUHTEMEL
Pakistan'da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lideri Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in öldürülmesinin ardından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in Mısırlı sağ kolu Eymen El Zevahiri, örgütün başına geçecek en muhtemel aday olarak görülüyor. ABD'nin 2001 yılında Afganistan'ı işgal etmesinden sonra terör örgütünü bir arada tutan şeyin, El Zevahiri'nin stratejik düşünme ve organizasyon becerileri olduğu biliniyor.

AVRUPA'DA İNTİKAM SALDIRILARI BEKLİYOR
Radikal dinci Ömer Bekri, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lideri Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in öldürülmesini takiben Avrupa'da ''intikam saldırıları'' düzenlenmesini beklediğini söyledi.

AFGANLAR: "1 NUMARALI ŞEHİT"
Afganistan'ın güneyinde Taliban'ın güçlü olduğu Kandahar vilayetindeki Afganlar, El Kaide örgütünün Pakistan'da öldürüldüğü bildirilen lideri Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'i, "bir numaralı şehit olarak" niteledi.
Reuters ajansının haberine göre Kandahar'da adının açıklanmasını istemeyen bir kişi, "O El Kaide'nin bir numaralı şehidi. Çünkü o hayattaki halinden daha güçlü bir ölü" dedi.

CİHATÇI FORUMLARDA, İNANMAZLIK, ÖFKE VE TEHDİT
ABD tarafından da izlenen cihatçı internet forumlarında, Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in öldürülmesine ilk tepkiler, inanmazlıktan, öfkeye ve ABD'ye tehdide kadar uzanıyor.
Amerikan SITE ve Jihadology enstitüleri tarafından İngilizceye çevrilen forumlara sık sık katılan internet kullanıcıları, ABD Başkanı Barack Obama'nın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lideri bin Ladin'in Amerikan komandoları tarafından Pakistan'da öldürüldüğünü açıklamasından şoke olduklarını belirttiler.
Bir forum katılımcısı "Eğer doğruysa bu İslam'ın bir kahramanını koruyamayan Pakistan halkı için utanç anı. Bizim için kara bir gün" derken, bir başkası "İnşallah haber doğru değildir. Doğruysa bu bir felaket" ifadesini kullandı.
Şumuh El İslam adlı bir forumda da bir katılımcı, "Aslanlar aslan kalacak ve Usame'nin izinden gidecek. Allah Filistin'de görmediğimiz asayişi Amerika'ya da göstermesin" dedi.
Bir başkası da "Eğer doğruysa Amerika onu canlı yakalayamadığı için Allah'a şükretmeliyiz. Yoksa Saddam Hüseyin gibi aşağılanırdı. En azından en büyük isteğine ulaştı, şehit oldu" diye yazarken, başka bir forum yazarı, New York ve Washington'da sevinç gösterileri yapılmasını yorumlayarak, "Bu kutlamalar komik. İsteğiniz kadar bayram yapın kafirler. Çünkü bunu yapmak için çok az zamanınız var. Gerçekle yüz yüze geleceksiniz" ifadesini kullandı.
Katılımcılarda biri de Amerikalıların bunu Afganistan'ı bu yıl terk etme bahanesi olarak kullanacakları değerlendirmesinde bulundu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MUHTEMELEN ETKİLENECEK
Ürdün'deki Müslüman Kardeşler, El Kaide lideri Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in öldürülmesinin örgüt üzerinde muhtemel bir etkisi olacağını bildirdi. Sözcü, radikal dincilerin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in yaklaşım ya da taktiklerini paylaşmadığını ama onun ideolojisine ve fedakarlığına ölümüne bağlılığını selamladıklarını kaydetti.

HAMAS KINADI
Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in öldürülmesini kınadı. Haniye, Gazze'deki evinde Filistinli gazetelerin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, "Eğer bu haberler doğruysa, Amerikan siyasetinin Arapların ve Müslümanların kanını dökmek üzerine kurulu olduğunu gösteriyor" dedi.
RADİKAL DİNCİ ÖMER BEKRİ, AVRUPA'DA İNTİKAM SALDIRILARI BEKLİYOR

Radikal dinci Ömer Bekri, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] lideri Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in öldürülmesini takiben Avrupa'da ''intikam saldırıları'' düzenlenmesini beklediğini söyledi.

Lübnan'da bir mahkeme tarafından cinayete teşvikten ömür boyu hapse mahkum edilen Sünni din adamı Bekri, AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Şeyh Usame'nin ölüm haberi bizleri üzdü, ama aynı zamanda da sevindirdi. Üzdü, çünkü bu Arap bölgesinde bir lideri kaybettik. Sevindik, çünkü tam da istediği gibi şehit düştü. Hiç şüphesiz Usame [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in şehit düşmesi yeni kuşağa yeni bir soluk getirecektir, çünkü cihat mekanizması durmayacaktır'' ifadesini kullandı.

Yeni bir dava beklerken Kasım ayında şartlı tahliye edilen Bekri, Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus'ta yaşıyor. Suriye kökenli olan, ancak Lübnan pasaportu taşıyan Bekri, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile her türlü bağlantısını reddediyor, ama 11 Eylül saldırılarını düzenleyenleri ''muhteşem'' buluyor.
DÜNYA ALARMDA
ABD YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLARINI UYARDI
ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına, Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin EL Kaide örgütünün misilleme saldırılarına yol açabileceği, daha büyük güvenlik riskiyle karşıya karşıya oldukları uyarısında bulundu.Açıklamada, yurt dışında yaşayan ya da seyahatte bulunan Amerikan vatandaşlarının, özellikle de geçmişte ABD karşıtı saldırılara hedef olan bölgelerde olanların dışarıya çıkmayı sınırlamaları ve kalabalık yerlerden uzak durmaları gerektiği kaydedildi.
İNTERPOL'DEN TERÖR UYARISI

Uluslararası Polis Teşkilatı, El Kaide terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in öldürülmesinin ardından ''terör riskinin arttığı'' uyarısında bulunuldu. İNTERPOL Genel Sekreteri Ronald Noble, yaptığı açıklamada, Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra terörle mücadelede daha dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Noble, ''Dünyanın en çok aranan teröristi öldürüldü, ancak bu El Kaide tehdidinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. El Kaide dünyadaki terörist saldırılarını sürdürmeye devam edecektir. Bu yüzden dünyanın neresinde olursa olsun bütün terörist gruplara karşı kararlılıkla, ortak mücadelemizi sürdürmeye ihtiyacımız var'' ifadesini kullandı.

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİKLERİ UYARDI
Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, BBC Radyosuna yaptığı açıklamada, "gelecek haftalarda, hala etkin olduğunu göstermeye çalışacak bazı El Kaide kolları olabileceğini ve aslında olduğunu" söyledi. Hague, bunun üzerine, son derece ihtiyatlı olmalarını sağlamak için büyükelçiliklerinden güvenlik koşullarını yeniden gözden geçirmelerini istediğini belirtti.
AJANSLAR

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Mayıs 2011, 14:46   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: El Kaide'den intikam açıklaması




Uzaman bir adam haber programina cikti daha 1 2 saat once, dinledik. Dedigi su:

Oyle birsey yarattilar ki heryerde el kaaide. Sokaga ciksak onlarin bir yerlerde sakladigini dusunecek hale getirdiler diye.
ne kadar dogru.

Dunyayi oyle boyle kandirmasini cok iyi biliyorlar.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
açıklaması, el, intikam, kaideden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Intikam TreMex Fıkra 5 14 Kasım 2008 17:22
intikam buraX Fıkra 0 22 Nisan 2008 15:15
intikam aLdiana Ah Erkekler 0 11 Nisan 2008 23:08