IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2011, 02:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ÖSYM Başkanı'nın evrakı yetişmedi!..




Ancak Başsavcılığın Demir hakkındaki soruşturma izni yazısı YÖK'e ulaşmadı. Bu yüzden izin talebi bir sonraki Genel Kurulu'nda görüşülecek. İstifa tartışmasını değerlendiren Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin de Demir'in istifa kararının kendi iradesinde olduğunu söyledi.

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı.

YÖK'te gerçekleştirilen toplantıya, bilgi almak üzere ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir çağrıldı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın, Hukuk Müşavirliğine talimat vererek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında soruşturma izni istemesine ilişkin evrakın elden alınmasını istediği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin bugün açıkladığı ''takipsizlik'' kararında, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında YÖK Başkanlığı'ndan soruşturma izni istemiş, ÖSYM Başkanı, YGS Koordinatörü ve diğer yetkililer hakkında ''görevi ihmal'' ve ''görevin kötüye kullanılması'' iddialarıyla ilgili evrakın, soruşturma izni için 6114 sayılı yasa gereğince YÖK Başkanlığı'na gönderilmesine karar vermişti.

Bu arada, Genel Kurul toplantısına ÖSYM Başkanı Ali Demir' de çağrı üzerine katıldı.

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ÖSYM Başkanı Demir hakkındaki soruşturma izni yazısı YÖK'e ulaşmadı. Bu yüzden izin talebi bir sonraki YÖK Genel Kurulu'nda görüşülecek.
Şahin mesafeli: "Savcının takdiri"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de, Meclis'te YGS skandalıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YGS'de şifre" iddialarıyla ilgili savcılığın takipsizlik kararını nasıl değerlendirdiği sorusuna Şahin, "Yargının vermiş olduğu bir kararı olumlu veya olumsuz bir düşünceyle değerlendirmedim şu ana kadar. Savcının kendi takdiridir. Tabii YÖK de herhalde savcılığın yazısı üzerine konuyu değerlendirici bir karar alacaktır. Bütün bu süreçleri takip edelim. Benim bir değerlendirme yapmam, 'iyi oldu, kötü oldu' gibi bir şey söylemem pek doğru olmaz. Bizim dışımızda devam ediyor. Süreci takip ediyoruz. Ben de bir veli olarak takip ediyorum" dedi.

Şahin, bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili değerlendirmesini hatırlatması üzerine, "Ben de rahatsızım. Yasalar ÖSYM Başkanı'nın nasıl atanacağı konusunda herhalde bir usul belirlemiştir. Nasıl görevden alınacağına dair usul belirlenmiştir. İstifa eder mi etmez mi kendi takdiridir. Meclisimizin dışındaki kurumların kendi iç işlerine karışmamız, yol göstermemiz doğru olmaz" karşılığını verdi.

"Torpil maili" için ne dedi?


Şahin, "Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına atılan bir mail var. Dün kendisinden bir açıklama geldi. Siz süreci nasıl yorumluyorsunuz" sorusunu ise "Hayati Bey'in açıklamalarını ben de sizlerin haberlerinden okudum. Sanıyorum televizyonda da haber yapılmıştı. Benim bu konularla ilgili hiçbir bilgim yok. 'Adıma yapılmış bir komplo olabilir' diye açıklama yaptı. Kim yapmış, nasıl yapmış bunların araştırılarak kamuoyunun aydınlatılmasında yarar olduğunu düşünüyorum" diye yanıtladı.

ÖSYM Başkanı hakkında soruşturma açılmasına gerek olup olmadığı sorusuna Şahin, "Böyle bir yetkim yok ki bana niye soruyorsunuz? Tamamen YÖK'ün yetkisinde" karşılığını verdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başkanının, evrakı, yetişmedi, Ösym


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ÖSYM başkanı da kopyacı çıktı! Soul Haber Arşivi 0 19 Nisan 2011 12:33
ÖSYM Başkanı istifa etti SeytaninOrkestrasi Haber Arşivi 6 21 Eylül 2010 19:14
ÖSYM Başkanı'ndan katsayı açıklaması Kan YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 06 Şubat 2008 18:44