IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2011, 17:28   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Engelli Çocuklara Özel Sınıf ..!




Başbakan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın eşi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], engellilerin eğitimi noktasında son dönemde başarılı işler yapıldığını belirterek, ''Bugün artık hiçbir engelli çocuğumuz kendi kaderine terk edilmiyor, hiçbir engelli çocuğumuz okuldan, eğitimden uzak kalmıyor'' dedi.
Keçiören Belediyesi ve Ankara Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) tarafından yürütülen ''Özel Eğitim Sınıflarının Standardizasyonu'' projesi kapsamında, Hacı Mustafa Tarman İlköğretim Okulundaki örnek sınıf, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın katılımıyla açıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Emine Erdoğan, okula gelişinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Engelli öğrencilerin çiçek verdiği Erdoğan, çocuklarla tek tek ilgilenerek aileleriyle sohbet etti. Öğrencilerin halk oyunları gösterisini de izleyen Erdoğan, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Türkiye'de ilk defa Keçiören'de 18 pilot okulda uygulamaya geçen özel eğitim sınıflarının yapılmasına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Bir Keçiörenli olarak engelli öğrenciler için yapılan bu hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Erdoğan, ''
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]''nı da kutladı.

Tüm insanların farklı yaratıldığını, sadece yüzlerinin değil yaşam tarzlarının, düşüncelerinin, olaylara bakış açılarının da birbirinden farklı olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Farklı özelliklerimiz, etnik kökenlerimiz, dillerimiz, inançlarımız, insan olma vasfımızın önüne asla geçemez'' diye konuştu.

Aşık Veysel ve Kaygusuz Abdal'ın dizelerinden alıntılar da yapan Erdoğan, şunları söyledi:

''İnsanları fiziki özellikleriyle, dış görünüşleriyle değil iç dünyalarıyla, kalplerindekilerle, gönüllerindekilerle görmek, öyle değerlendirmek zorundayız. Gerçek engel fiziksel engel değil, anlayıştaki, kavrayıştaki engeldir. Zihinlerdeki o engeli aşabilenler sadece engelli kardeşlerimize değil aslında kendilerine, kendi vicdanlarına karşı da sorumluluklarını yerine getirmiş olurlar. Türkiye'de 8 milyonunun üzerinde engelli kardeşimiz bulunuyor. Ailelerini de hesaba kattığımızda engellilerin sorunları aslında 30 milyona yakın insanı ilgilendiriyor.''

Engellilerle ilgili iki temel sorun bulunduğunu, bunların eğitim ve şehirlerin engelliler için yeniden tasarlanması olduğunu belirten Erdoğan, ''Engellilerin eğitimi noktasında son dönemde çok güzel, başarılı işler yapıldı. Bugün artık hiçbir engelli çocuğumuz kendi kaderine terk edilmiyor. Hiçbir engelli çocuğumuz okuldan, eğitimden uzak kalmıyor. Çocuklarımızın okullara taşınması, özel okullarda ücretsiz eğitim görebilmeleri sağlanıyor.Engelli çocuğu olan ailelere, özellikle annelere, eğitim desteği olarak maddi imkanlar sağlanıyor. Çalışan anneler günlük bakımdan, emeklilik yaşına kadar her alanda pozitif ayrımcılıktan istifade ediyorlar. Kentlerin engelliler için yeniden tasarlanması konusunda da çalışmalar yapılıyor'' diye konuştu.

Proje kapsamında hazırlanan sınıfların, ülke genelinde örnek olacağına inandığını ifade eden Emine Erdoğan, bu sayede daha fazla çocuğun eğitiminin sağlanabileceğini kaydetti.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cocuklara, engelli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zihin Engelli Çocuklara Etkileşime Dayali Matematik Öğretimi Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 29 Ağustos 2013 19:11
İşitme Engelli Çocuklara Bireyselleştirilmiş Okuma Öğretimi Liaaa Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 19 Mayıs 2012 15:23
Eğitilebilir zihinsel engelli çocuklara nasil yardimci olunmalidir? Ecrin Eğitim Etkinlikleri Ve Materyaller 0 13 Ocak 2012 23:41