IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Haziran 2011, 11:33   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Binlerce Suriyeli Türkiye yolunda





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ordunun müdahale hazırlığında bulunduğu Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye sığınanların sayısı her geçen gün artıyor. Bugün ise büyük bir göç bekleniyor..

Şam yönetimi, sınıra 20 km mesafedeki Cisr eş-Şuğur kasabasına zırhlı birlikler sevk ederken, son iki günde can güvenliklerinden endişe edip Türkiye'ye gelenlerin sayısı 3 bine yaklaştı. Suriyeli sığınmacılar, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kurulan çadırkente yerleştirildi. Suriyelilerin verdiği bilgiye göre yaklaşık 6 bin kişi daha sınıra doğru harekete geçmiş durumda. Kızılay, yeni sığınmacılar için ikinci bir çadırkent kuracak.

Suriyeliler, Hatay'ın Altınözü ilçesi Karbeyaz beldesi ile Yayladağı ilçesi Güveççi köyü yakınlarından geçiş yapıyor. Sınıra kadar gelen Suriyeliler, Türk askeri tarafından kontrollü olarak minibüslerle çadırkente aktarılıyor. Burada sağlık kontrolünden geçirilip kayıt altına alındıktan sonra çadırlara yerleştiriliyor. Gelenlere her türlü sağlık ve gıda yardımı yapılıyor. Sığınmacılara 3 öğün yemek veren Kızılay, battaniye ve giysi yardımında da bulunuyor.

Yaralılar, bölgedeki hastanelerde tedavi görürken, gelecek yaralılar için sınıra yakın köylerde ambulanslar bekletiliyor. Mülteci akınını insani boyutuyla ele alan Ankara, Suriye'deki olayların daha da kötüye gidip bu ülkeden gelebilecek mültecilere karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Diplomatik kaynaklar, iki ülke arasında tampon bölge oluşturulmasının şu anda gündemde bulunmadığını söylerken, Suriye'den gelenlerin sayısının ciddi şekilde artması durumunda bu ihtimali dışlamıyor. Tampon bölge oluşturulması durumunda sığınmacıların Türkiye'ye girişten önce ilk kontrolleri burada yapılacak. Sığınmacılar için Hatay ve Kilis'te 4 kamp oluşturulmuş durumda.

Türkiye'ye gelen 2 bin 392'den fazla Suriyeliden bin 877'si çadırkente yerleştirildi. Suriye ordusunun, "120 polisin öldürüldüğü" iddiasıyla büyük bir katliam yapmasından endişe edilen Cisr eş-Şuğur'u binlerce kişinin motosikletlerle ve kamyonetlerle terk ettiği, sınıra akın eden çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan bu kişilerin, kasabadaki gelişmelere göre Türkiye'ye sığınabilecekleri ifade ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "kapıların kapanmayacağı''nı açıklamasının ardından sığınmacı sayısında önemli artış yaşanması bekleniyor. Bölgedeki gelişmeleri izlemek üzere çok sayıda yabancı gazeteci Hatay'a gelirken Türk polisi, basın mensuplarının sığınmacılarla görüşmesine izin vermiyor. Antakya'dan bölgeye takviye güç gönderildi ve çadırkent çevresine MOBESE kameraları yerleştirildi.

"ESED, İDLİB'DE KONTROLÜ KAYBETTİ"
Suriye'de bağımsız gazeteciler olmadığı için sağlıklı haber alınamıyor. Ancak uluslararası haber ajansları, görgü tanıklarına dayanarak, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ülkenin kuzeyindeki İdlib'in büyük bir kısmında kontrolü kaybettiğini iddia ediyor. 1980'de Sünni kıyımının yapıldığı Cisr eş-Şugur'a 40 kadar tank ve 15 bin kadar zırhlı personel gönderilerek kasabanın abluka altına alındığı söyleniyor. Bölgeye nakledilen birliklere Esed'in kardeşi Mahir'in komuta ettiği bildiriliyor. Bölgedeki silahlı kişi sayısının 800 ila 2.000 arasında olabileceği belirtilerek, çatışmaların birkaç gün sürebileceği tahmin ediliyor. servet yanatma ankara
Suriye tasarısı BM'de
BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay, Suriye'ye "kendi halkına saldırıları" durdurması çağrısında bulundu. Suriye'de protestoların başlamasından bu yana 1100'den fazla kişinin öldürüldüğüne ilişkin haberler aldıklarını kaydeden Pillay, Şam yönetimine, olayları soruşturmak üzere BM komisyonunun ülkeye girişine izin vermesini talep etti. İngiltere, Fransa, Almanya ve Portekiz de BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye'yi kınayan bir karar tasarısı sundu. Tasarıda, Suriye'deki şiddetin derhal sona ermesi isteniyor. Şam'a halkın meşru reform taleplerine cevap vermesi çağrısı yapılırken, BM'ye üye ülkelerden de Suriye'ye silah gönderilmesini önlemeleri isteniyor. Ancak bugün oylanması beklenen tasarıyı, Rusya ve Çin'in veto edeceği ifade ediliyor.
ZAMAN

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
binlerce, suriyeli, türkiye, yolunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
‘Türkiye Suriyeli muhalifleri eğitecek’ Seth Haber Arşivi 0 13 Eylül 2014 11:13
Türkiye'de 60 bin Suriyeli çocuğa eğitim Violent Eğitim Haberleri 0 25 Mart 2014 11:54
6 Suriyeli asker Türkiye'ye geldi MasteR06 Haber Arşivi 0 14 Aralık 2013 12:57
Türkiye'ye 500 Suriyeli daha sığındı Sevda Haber Arşivi 0 07 Ekim 2012 21:32
250 Suriyeli, Türkiye'ye sığındı! Ein Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2011 03:29