IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2011, 11:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Turizmi Türk Mutfağıyla Yükseliyor




Türk Turizmi Türk Mutfağıyla Yükseliyor


Haber Yayın Tarihi: 15 Haziran 2011 Çarşamba

Vahide Yanık - Her şey dahil sistemle geçen yıl 10 milyon, bu yılbaşından bu yana da 3 milyonun üzerinde turist ağırlayan Antalya'daki oteller, Türk mutfağını yabancı turistlere sevdirdi.

Vahide Yanık - Her şey dahil sistemle geçen yıl 10 milyon, bu yılbaşından bu yana da 3 milyonun üzerinde turist ağırlayan Antalya'daki oteller, Türk mutfağını yabancı turistlere sevdirdi. Yabancı konukların özellikle istediği yemekler arasında, kebaplar, güveç, kuru fasulye pilav var.
Dünya turizminin gözde destinasyonu Antalya, denizi, güneşi, doğası, tarihi güzelliklerinin yanı sıra artık mutfağıyla da yabancı turistlerin damak tadına hitap ediyor. Her gün bir belde kadar nüfusa hitap eden 5 Yıldızlı otellerin mutfağında gün boyu yoğun bir koşuşturma yaşanıyor. Aşçısından, komisine yüzlerce çalışan, turist memnuniyetini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyor. Her şey dahil sistemiyle hem dinlenme, hem farklı kültürleri tanıma fırsatı bulan yabancı turistler Türk mutfağını da yakından tanıma şansı elde ediyor.
-Antalya TURİZMİ ÖRNEK ALINIYOR-
Tüm Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özdemir Aa muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sezonunun çok iyi başladığını belirterek, Antalya'ya gelen turist sayısının 5, 5 ayda 3 milyonu aştığına dikkati çekti. Özdemir, "2011 kesinlikle rekorların kırıldığı bir yıl olacak' dedi.
Tesislerin güzelliği, teknolojik altyapı, kaliteli ve güleryüzlü hizmetle, animasyonların Antalya'daki tesislerin avantajları olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:
"Tüm bunların yanı sıra yiyecek içecek hizmeti anlamında Antalya artık lider marka oldu, rakip ülkeler tarafından örnek alınmaya başlandı. Turizmdeki rakibimiz olan ülkelerden gelip, Antalya'daki çalışmaları yerinde görenler var. Kendi ülkelerinde bu sistem nasıl uygulanabilir diye bakıyorlar. Mısır, Tunus gibi ülkelerden yetkililer sistemi kurmak için Antalya'ya geliyor. Antalya her şey dahilde örnek alınan bir lokasyon haline geldi. "
Antalya turizminin gelişiminde yiyecek içecek sektörünün lokomotif olduğunu ifade eden Aydın Özdemir, her şey dahil sisteminde misafirlere sunulan yemeğin kalitesinin yüksek olduğunu söyledi. Özdemir, "Turist, ödediği parayla karşılaştırdığı zaman müthiş bir hizmet aldığının farkına varıyor ve ülkelerine döndüğünde tavsiye ediyor. Mutsuz bir turistin tekrar gelmesini bekleyemeyiz" diye konuştu.
Antalya'ya gelen misafirlerin bütün gün denize girdiğini, kalori ve sıvı kaybettiğini belirten Özdemir, "Turistler tatilde, normalde tükettiklerinin fazlasını tüketiyorlar" dedi.
-KİŞİ BAŞI 4. 5 KİLOGRAM YİYECEK-
Otel işletmelerinde yaptıkları araştırmada kişi başı günlük ortalama 4. 5 kilogram yiyecek tüketildiğini belirlediklerini, bunun bir kısmının çöpe gittiğini bildiren Özdemir, kişi başı sıvı tüketiminin de 3, 5 litre olduğunu belirtti.
Alman turistin birayı tercih tercih ederken, Rus turistin Votka, kanyak gibi sert içkileri içtiğini belirten Özdemir, yaz döneminde çay, kahve tüketimi azalırken, buzlu içeceklere rağbetin arttığını kaydetti.
-YAPRAK SARMASI SPECİAL-
Her şey dahil sisteminde Türk mutfağına özgü yemeklerin artık daha fazla yer aldığını anlatan Özdemir, şunları söyledi:
"Bir yandan Türk mutfağından bahsediyor, bir yandan da başka ülkelerin reklamını yapıyorduk. Artık yabancı ülkelerin mutfaklarını Türkiye'de tanıtacağız takıntısından kurtulmaya başladık. Haftada bir gün belki yabancı mutfak tanıtımı yapılabilir ama haftanın 6 günü yöresel mutfaklarımızı ön plana çıkarmaya başladık. Ege'nin, Karadeniz'in, Güneydoğu'nun, İç Anadolu'nun mutfağını öne çıkardıkça başarılı sonuçlar elde ediyoruz. Yabancı turistler, yaprak sarmamızı, kebap çeşitlerini, kuru fasulye-pilavı çok seviyorlar. Mezelerimiz, zetinyağlılarımız çok ilgi görüyor. Orijinaline bağlı kalındığında bütün yemeklerimiz turistlerin çok ilgisini çekiyor. Türk mutfağımız otellerimizde en iyi şekilde temsil ediliyor. Türk mutfağı doğru şekilde uygulanan tesislerde büyük bir başarı var, doluluk oranı çok yüksek, satış rakamları yüksek, personeli çok mutlu. Tatile gelen turist Türk damak tadını edinip gidiyor. "
-OSMANLI MUTFAĞINA MERAK VAR-
IC Green Palace Mutfak Şefi Ufuk Beşir de, Türk turizminin başarılı bir dönem geçirdiğini belirterek, bunda yiyecek içecek sektörünün önemli bir rol aldığını söyledi. Antalya'daki otellerde, dünya standartlarında yiyecek hazırlanıp sunulduğunu, yabancı misafirlerin en çok kebap, güveç tarzı yiyeceklerle kuru fasulye ile pilavı tercih ettiğini kaydeden Beşir, 'Osmanlı mutfağına yönelik merak var. Büfelerimizde Osmanlı mutfağından yemekler sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
-EN TAZE YİYECEĞİ Antalya'YA GELEN TURİST TÜKETİYOR-
Yiyecek ve içecek kalitesinde dünya ile yarışıldığını kaydeden Beşir, Antalya'ya gelen turistin en taze meyve ve sebzeyi yeme şansı bulduğunu ifade etti. Ufuk Beşir, "Antalya turizmin başkenti olmasının yanı sıra tarımın da başkenti. Dalından koparılan ürün beklemeden turizm tesislerine geliyor ve taze taze misafire sunuluyor. Antalya'ya gelen misafirler en kaliteli meyve sebzeyi en taze haliyle tüketme şansı elde ediyor" dedi.
- Antalya

(Anadolu Ajansı) 5 dakika önce..

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mutfağıyla, turizmi, türk, yükseliyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Burçları,Siz Hangi Türk Burcusunuz,Atalarımızın Türk BurçLarı Sue Burçlar, Fallar ve Kehanetler 3 23 Nisan 2012 18:58
Türk Konsolosluğu'na saldırı / Türk bayrağı ve Atatürk'e büyük saygısızlık yaptı. aLya Haber Arşivi 0 15 Kasım 2011 13:48