IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2007, 12:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Papa: Herkes Hristiyan olsun!




Katolik Kilisesi’nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, "Tüm insanlığın Hristiyanlaştırılması hususunda, her kilise aynı derecede sorumludur. Kiliseler arasındaki bu işbirliği, 50 yıl önce güçlendirilmiştir" dedi.
Papa, dünya müslümanlarının "gelin barışalım" çağrısına tuhaf bir yanıt verdi!

Dünya çapındaki 138 Müslüman din adamı ve ilahiyatçı geçen hafta tüm Hristiyanlara “Gelin barışalım” çağrısı yaptı.

Dünyada Müslüman-Hristiyan çatışmasının giderek büyümesi üzerine 5’i Türk, 138 önemli Müslüman din adamı ve ilahiyatçı tüm Hristiyan liderlere tarihi bir çağrıda bulunarak “Hepimiz aynı Tanrı’ya inanıyoruz. Gelin artık barış yapalım” demelerinin ardından iki dinin temsilcileri dün ilk kez Napoli’de biraraya geldi. Papa 16’ncı Brenedict’in Napoli ziyaretine rastlayan Dinlerarası Diyalog Toplantısı’nda Katolikler’in ruhani lideri beklenmedik bir yorum yaptı. Sert çıkışlarıyla tanınan Alman din adamı iki dinin birbirine yaklaşmasını anlatmak yerine “misyonerlik” çağrısı yaptı. Papa, dünyadaki birçok kilisenin temsilcisinin, aralarında Yahudi ve Müslümanlar’ın da olduğu 42 konuğun hazır bulunduğu Plebiscito Meydanı’nda yaptığı Angelus konuşmasında tüm kiliselerin insanlığın Hristiyanlaştırılması için çalışması gerektiğini söyledi.

’Misyonerlere dua edelim’
“Şiddetin olmadığı bir dünya için dinler ve kültürler arasında diyalog” başlığı altında düzenlenen toplantıya atıfta bulunarak “Bu kültürel ve dinsel etkinliğin dünyada barışın güçlenmesine katkı olmasını diliyorum. Bunun için dua edelim. Ama bugün misyonerler için de dua edelim” dedi. Hristiyanlığı tüm dünyaya yaymak konusunda Katolik olmayan Hristiyanların da gayret göstermeleri gerektiğine değinerek, “Tüm insanlığın Hristiyanlaştırılması hususunda, her kilise aynı derecede sorumludur. Kiliseler arasındaki bu işbirliği, 50 yıl önce Papa 12’nci Pius’un mektubuyla da güçlendirilmiş bulunmaktadır. Zorluklarla yüz yüze olan, çoğu kez takibata maruz kalan, papazlarıyla, rahibeleriyle, sivilleriyle misyonerlik cephesinde çalışanlardan da dualarımızı esirgemeyelim” diye konuştu. Papa 16’nci Benedict’in konuşması diğer dinlerin temsilcileri arasında şaşkınlık yarattı.

MEKTUPTA NE VARDI?

Aramızdaki nefreti ve kavgayı bırakalım
Siz Hristiyanlar ve Biz Müslümanlar dünya nüfusunun yüzde 55’ini oluşturuyoruz. İlişkilerimizde ortak bir zemin bulmamız sadece iki önemli dinin diyalog kurması için değil dünya barışı için de hayati öneme sahip. Biz barış yapmadıkça, uyum içinde yaşamadıkça dünyanın geleceği de tehlikeye giriyor. Bir başka deyişle biz barışmadıkça dünyada barış olmayacak. Dünyada Müslümanlar ve Hristiyanlar hiçbir dönem bu kadar iç içe yaşamamıştı. Modern dünyanın silahları belki çok güçlü olabilir, ama dünyanın yarısını oluşturan insanlar arasındaki bu kavgada hiçbir tarafın tek başına zafer kazanması mümkün değil. Açıkçası dünyanın varlığı ve geleceği tehlikede... Eğer aramızda barış yapmazsak ruhlarımız da şiddetin kurbanı olabilir.

Bizi Tanrı sevgisi birleştiriyor
İncil ve Kuran’da çok önemli iki ortak yön var... Biri Tanrı sevgisi, diğeri ise insanları ve komşuları sevmek. İkimiz de aynı Tanrı’ya karşı sonsuz bir sevgi duyuyoruz. Bizim Hristiyanlara karşı hiçbir düşmanlığımız yok. Onları “Ehl-i Kitab” olarak biliyoruz. Hristiyanların da özlerinde bize karşı olmadığını biliyoruz. Bunları düşünerek gelin aramızdaki farklılıkları, nefreti ve kavgaları bir kenara bırakalım. Gelin, sadece doğrular ve iyi şeyler konusunda birbirimizle yarışalım. Birbirimize saygı duyalım, adil olalım; barış, uyum ve karşılıklı iyiniyet içinde yaşayalım...
Bartholomeos da Napoli’ye geldi
Merkezi Roma’da bulunan Aziz Egidio Cemaati tarafından düzenlenen toplantıda 3 gün boyunca, 30 ayrı panelde iki din arası yakınlaşma çabaları değerlendirilecek. Toplantıya, Katolik temsilcilerin yanısıra, Fener Rum Patriği Bartholomeos, İstanbul Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Kıbrıs Rum Kesimi Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ve Anglikan Kilisesi lideri Rowan Williams, Türkiye’deki Musevilerin dini lideri Hahambaşı İshak Haleva ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Mehmet Paçacı katılıyor.

İyi niyet çağrısı
Papa dinlerarası diyalog toplantısıyla ilgili olarak “Her türlü şiddetle mücadele için, herkesin gayret göstermesi; insanların zihniyet ve davranışlarının dönüşüme tabi tutularak bilinçlendirilmeleri gerekiyor” dedi

Kaynak:haber7

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Ekim 2007, 16:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Papa: Herkes Hristiyan olsun!




İnancın özgür olmadığı dinlerde baskı ve zorba her zaman olmuştur, bu da bariz bir örneği.

 

 

Etiketler
olsun, hristiyan, herkes, papa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık