IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2011, 22:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kck Tutuklusu Milletvekillerinin Tahliyesine Ret




Diyarbakır'da KCK/TM davasından tutuklu bulunan ve BDP'nin desteğiyle milletvekili seçilen ve daha sonra YSK tarafından vekilliği düşürülen Hatip Dicle ile Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın tahliye talepleri mahkeme tarafından oy birliğiyle reddedildi.
Diyarbakır'da KCK/TM davasından tutuklu bulunan ve BDP'nin desteğiyle milletvekili seçilen ve daha sonra YSK tarafından vekilliği düşürülen Hatip Dicle ile Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın tahliye talepleri mahkeme tarafından oy birliğiyle reddedildi.

PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclis davasında tutuklu bulundukları sırada BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen ve YSK tarafından vekilliği düşürülen Hatip Dicle, Van'dan seçilen Kemal Aktaş, Şırnak'tan seçilen Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın tahliye talepleri Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy birliği ile reddedildi.

Tutuklu vekillerin durumlarını görüşen mahkeme heyeti, kararını saat 21. 20 sıralarında açıkladı. Mahkeme kararında Anayasanın 83 ve 14'üncü maddelerine atıfta bulunarak, aldığı kararda şu görüşlere yer verdi: 'Sanıklar Kemal Aktaş, Selma Irmak, Hatip Dicle ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekili
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerine istinaden tahliyeleri istenilmişse de sanık Hatip Dicle'nin milletvekilliğininin Yüksek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kurulu tarafından düşürülmesi kararı verilmiş olması, sanıklar Kemal Aktaş, Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, milletvekili seçilmişseler de sanıklar hakkındaki yargılamanın 2709 sayısı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83'üncü maddesinde düzenlenen 'yasama dokunulmazlığı kapsamında' bulunmaması yasal dayanağı bulunmayan ve bu sebeble reddine karar verilen taleplerde yapılan ısrarlar ve son üç duruşmaya sanıklar müdafilerinin katılmamış olmaları sebebiyle, yapılan 23 duruşmaya rağmen sanıklar hakkındaki delillerin henüz okunamamış ve ayrı delillerin ikame edilememiş olması sanıkların üzerine atılı suçlar için ön görülen cezaların alt ve üst sınırlarıyla söz konusu suçların 5271 sayılı ceza muhakemesi kanununun 100/3-A maddesinde sayılan suçlardan olması itibariyle sanıkların kaçacağı, delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme, tanık veya başkaları üzerinde baskı yapma olasılıklarının bulunması sebebiyle sanıklar, Kemal Aktaş, Hatip Dicle, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız'ın 5271 sayılı ceza muhakemesi kanununun 100 ve devamı maddeleri gereğince tahliye taleplerinin reddi ile tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi gerektiği sonuç ve kanaatine varılmıştır' denildi.

Tutuklu milletvekilerine tahliye kararı çıkmaması üzerine avukatlarının pazatesi günü bir üst mahkeme olan Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacakları belirtildi. Diyarbakır 5'inci Ağrı Ceza Mahkemesi, KCK/TM davaları kapsamında tutuklu bulunan Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile ilgili kararını yarın açıklayacak.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kck, milletvekillerinin, ret, tahliyesine, tutuklusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın Tahliyesine Karar Verildi Ecrin Haber Arşivi 0 13 Aralık 2013 01:40
Ergenekon tutuklusu 4 isme tahliye Juventus Haber Arşivi 0 13 Haziran 2009 02:23