IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2011, 16:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternet ölmekten kurtuldu




Kurul, kamuyonun tepki gösterdiği hemen hemen tüm maddeleri değiştirdi. Ayrıca düzenlemenin son halii 10 gün süreyle kamuoyunun görüşüne sundu.

22 Ağustos tarihinde yürürlüğe girmesi beklenen ve kamuoyunca "sansür" olarak değerlendirilen "Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı"nda bazı değişikliklere gidildi.

Yapılan değişikliklerle ilgili kamuoyunun görüş belirtebilmesi için taslağın yeni hali BTK'nın web sitesi üzerinden 10 gün boyunca kamuoyuna açıldı.

Düzenlemeyle ilgili olarak kurum, kuruluş ve vatandaşların 10 gün süreyle görüş bildirebileceği belirtiliyor.

Kararda şöyle denildi.

"5809 sayılı Kanunun 4 üncü, 6 ncı ve 50 inci maddeleri ile 28.07.2010 tarihli ve 27655 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliğinin 10 uncu maddesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri kapsamında, Ek’te yer alan “Güvenli İnternet Hizmetine İlişkin Usul Ve Esaslar Taslağı”nın 10 gün kamuoyu görüşüne sunuldu. Dün itibarıyla yayımlanan düzenlemeye; ilgili kurum, kuruluş ve vatandaşlar 10 gün boyunca görüş bildirebilecek. "

Peki ne değişti?

Yeni düzenlemeyle bazı değişikliklere gidildi:

1- 'Standart Profil' güvenli internet paketi içerisinden çıkarıldı.

2- Kamuoyunca "tuhaf" olarak değerlendirilen ve sadece yurtiçindeki sitelere giriş izni veren "Yurtiçi" paketi de güvenli internet paketinden çıkarıldı.

3- Artık güvenli internet paketlerinde sadece Aile ve Çocuk profilleri kaldı.

4- Yeni düzenlemeye göre profil tercihi yapmayan otomatik olarak herhangi bir profile atanmayacak.

5- Tercihte bulunmayanlar interneti şu an nasılsa o şekilde kullanacak.

6- Aile ve Çocuk profillerinin içeriğini kimin belirleyeceği daha önceki düzenlemede açık değil. Yeni düzenlemede bu içeriği 'Güvenli İnternet Hizmeti Çalışma Kurulu'nun belirleyeceği yer alıyor. Kurul, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda 11 üyeden oluşacak.

Bu üyelerin dağılım şöyle olacak: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 3, İnternet Kurulu’ndan 2, Kurumdan 2 ve psikoloji, pedagoji, sosyoloji ile diğer ilişkili alanlarda uzmanlığı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından teklif edilecek 8 kişi arasından Kurum tarafından seçilecek 4 üye’den oluşacak.

7- Aile profilinin içine bazı seçenekler eklenmiş. Bunlar: 1. Oyun ve site uygulamalarına girmek istemiyorum. 2. Sohbet site ve uygulamalarına girmek istemiyorum. 3.Sosyal medya site ve uygulamalarına girmek istemiyorum. Kullanıcı dilerse bunların hepsini, ikisin, ya da birini seçebilir, ya da hiçbirini seçmeyebilir.

8- Yeni düzenlemeyle kullanıcılar kimi sitelerin yasaklı listeye alınmasını isteyebileceği gibi, yasaklı listedeki sitelerin bu listeden çıkarılmasını isteyebilecek.

9- Eski düzenlemede güvenli internet filtrelerinin 22 Ağustos'ta yürürlüğe gireceği belirtiliyordu. Yeni düzenlemede ise bu tarih 22 Kasım olarak değiştirildi.
22 Ağustos ile 22 Kasım tarihleri arasında test yapılacağı bilgisine yer verildi.


CNNTÜRK

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kurtuldu, İnternet, ölmekten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye’de İnternet Hukuku ve İnternet Davaları NucLeaR Bilişim Hukuku 0 07 Ocak 2009 00:52