IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2011, 14:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
250 Bin Kişi Sokağa Döküldü.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İsrail'de 250 binden fazla kişi, hayat pahalılığını protesto etmek için bu akşam ülkenin büyük kentlerinde sokaklara döküldü.

Tel Aviv'de çoğu orta gelir grubundan binlerce gösterici, ellerinde bayraklarla ve davullar çalarak, caddelerde yürüdü ve "Halk için sosyal adalet" ve "devrim" sloganları attı.

Bazı göstericiler ellerinde, "Kazançlardan önce halk", "Kira, bir lüks değildir", "İsrail çok pahalı" ve "İşçi sınıfının kahramanları" yazılı pankartlar taşıdı.

Kudüs'te de göstericiler İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun konutunun önünde toplandı.

İsrail hükümetinin açıkladığı reformların, halkın üzerinde gerçek bir etkisi olmayacağını savunan göstericilerin liderlerinden Stav Şafir, "Başbakan bize hiçbir şey söylemedi. Protestoyu sürdüreceğiz, çözümler istiyoruz, hükümetin halkla çalışmaya gerçekten istekli olmasını ve taleplerimize cevap vermesini istiyoruz, o zamana kadar burada olacağız" dedi.

Kudüs'teki göstericiler arasındaki 26 yaşındaki öğrenci ve barmen Ehud Rotem, "Bu ülkede yaşamak zor, askere gidiyoruz, çalışıyoruz ve yüksek vergiler ödüyoruz ve hala bir ayı Mali açıdan tamamlamak için yeterince kazanmıyoruz" diye konuştu.

Büyükanne olan İsrailli gösterici Betty Eppel, "Çok fazla işsizlik olmadığı doğru ancak maaşlar çok düşük" derken bir diğer protestocu Moşe Levy eşiyle birlikte ayda yaklaşık 9 bin Dolar kazandıklarını ancak yine de ayın sonunda borçta olduklarını söyledi.

Geçen ay Tel Aviv'in lüks bir semtinde emlak fiyatlarını protesto etmek için kurulan birkaç çadırla başlayan gösteriler, İsrail hükümetinin içeride yaşadığı en büyük zorluk haline dönüştü.

İsrail Başbakanı Netanyahu, gösterilerin ardından inşaat izni ve vergi indirimi dahil olmak üzere bir dizi bürokratik reform açıklamıştı.

İsrail, gelişmiş dünyada gelir düzeyleri arasındaki farkın en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Ülkede son aylarda ev, gıda ve yakıt fiyatları arttı.

Bir İsraillinin ortalama maaşı ayda 2 bin 500 Dolar civarında ancak öğretmenler ve sosyal yardım uzmanları ayda 2 bin doların altında kazanıyor. Kudüs'ün merkezinde 3 odalı bir apartman dairesinin aylık kirası bin 500 doları bulabiliyor, Tel Aviv'de ise bu rakam daha yüksek seviyelere ulaşıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
250, bin, döküldü, kişi, sokağa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır'da muhalifler sokağa döküldü! Desmont Haber Arşivi 0 30 Kasım 2014 11:58
Ukrayna sokağa döküldü Ezgi Haber Arşivi 1 05 Temmuz 2012 08:12
Kütahya'da halk sokağa döküldü! N999 Haber Arşivi 2 14 Mart 2012 09:53
Almanya sokağa döküldü! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 26 Şubat 2012 17:05
KARDEMİR'de işçiler sokağa döküldü Lucifer Haber Arşivi 0 31 Ekim 2010 18:35