IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ağustos 2011, 11:45   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İlkel erkek örnek aldı




Şiddet mağduru kadınların sözleri şiddetin sığınmaevlerinde de sürdüğünü gösterdi ve korkunç bir gerçeği daha ortaya çıkardı: Eşim,"Seni Ayşe Paşalı gibi öldürürüm" diyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kadınların hukuki haklarıyla ilgili bilgi alıp yardım talebinde bulunduğu Ankara Barosu’nun Gelincik Projesi’ne başvuranların sayısı bini geçerken gönüllü avukatların sayısı 250’yi buldu. Kadınlar en fazla şiddeti hafta sonu eşleri evde olduğu için cumartesi-pazar günleri görürken, şikâyetler çocuğunu banyo yaptırarak hasta etmesi, pilav yapmaması, dışarı çıkması gerekçe gösteriliyor. Kadınlar ayrıca aile içi cinsel şiddete de maruz kalmaktan yakınıyor. Ayrıca mahalle baskısı ve korku nedeniyle yaşadıkları cinsel şiddeti anlatmaktan kaçınıyorlar.

Ayşe Paşalı’yla tehdit ediyor

Kadınların Gelincik Projesi’ne yaptığı ilginç başvurulardan bazıları şöyle:

• Vanlıyım. Kocamla anlaşamıyoruz. Boşanmak istedim ama töre gereği öldürüleceğimi bildiğim için cesaret edemiyorum. Sığınma evine gitme seçeneğim var, ama ailem beni orada da bulabilir..

• Eşimden yıllardır şiddet görüyorum. Ama son dönemde Ayşe Paşalı’nın eski eşi tarafından öldürülmesinden bu yana kocamdan, “Seni Ayşe Paşalı gibi yaparım. 17 yerinden bıçaklarım, seni delik-deşik ederim. Sonun onun gibi olacak” tehdidini alıyorum. Çaresizim.

• Rus’um ve Türkiye’ye eşimle evlenmek için geldim. Evlendiğimiz zamandan bu yana şiddet gördüğüm gibi ülkenizde Rus kadınlara “kötü kadın” muamelesi yapılıyor. Boşanmak istiyorum ama bu kez de iş bulamamaktan korkuyorum.

• Oğlum nedeniyle eşimden çok şiddet gördüm. 4 yaşındaki oğlum hastalandığında eşim, “Bir çocuğa bakamıyor musun? Bu çocuk neden sürekli hasta?” deyip şiddet uyguluyor. Örneğin şiddet uygulamak için sebep aramayan eşimden korktuğum için oğlumu bu kış hiç yıkamadım.

Valilikten içeri alınmadım

• Boşandım ve oğlumla yaşıyorum. Oğlum namus kaygısı nedeniyle beni sürekli dövüyor.

• Yabancı uyrukluyum ve Türk eşimle 20 yıllık evliyim. Bu zaman zarfında eşimden sürekli fiziksel şiddet gördüm. Oğlumuzu bile dövdü. Bu şiddet dayanılamaz hale geldiği zaman da bana “Valilikten yazı getir seni, sığınmaevine alalım” dediler. Ama valilikten içeri alınmadım.

Aynı yatakta 3 kişi yatıyoruz

Kadınlar sığınmaevlerinde de kötü muamele gördüklerini söylüyor: “Eşimden gördüğüm psikolojik ve kötü muamele nedeniyle sığınmaevinde kalıyorum. Ama burada da kötü muamele söz konusu. Bu da bir şiddettir. Çünkü sığınmaevlerinin şartları çok kötü, yetersizlik söz konusu. Aynı yatakta 2-3 kişi yatıyoruz. Her kesimden insanın yer aldığı sığınmaevinde, temizlik yapmak zorunda bırakılıyoruz. Hatta kolu kırılan bir arkadaşa, “Sen artık temizlik yapamayacaksın” denildi, gitmesi yönünde görüş bildirildi.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aldı, ã¶rnek, erkek, Ä°lkel, örnek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows, Android'i örnek aldı yaSmin Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 17 Aralık 2013 22:42
Bir Kadın! ve bir Erkek, işte örnek hareket .. BaRoN İslamiyet 0 14 Mart 2009 22:10