IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2011, 23:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehit Düşenlerden Biri Binbaşı!




Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen mayınlı saldırıda biri binbaşı, 7 asker şehit düştü. Olayda 11 asker de yaralandı. Hayatını kaybeden binbaşının tabur komutanı olduğu belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre, patlama, Hakkari-Çukurca karayolunun 15'inci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi yakınlarında bu sabah saat 09. 00'da meydana geldi. C-4 ve amonyum nitratla güçlendirilmiş mayın, askeri konvoyun geçişi sırasında patlatıldı.

Terör örgütü mensupları, uzaktan kumandalı mayını patlattıktan sonra askeri konvoyu yoğun ateş altına aldı. Olayda 1'i binbaşı, 7 asker şehit düştü, 11 asker de yaralandı. Olaydan sonra Hakkari-Çukurca karayolu trafiğe kapatılırken, bölgede geniş çağlı operasyon başlatıldı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 8 (daha sonra 7 şehit olarak düzeltti) askerin şehit olduğu hain pusuyu değerlendiren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu saldırılara misliyle karşılık vereceğiz. " dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için Sivas'ta bulunan Bakan Yılmaz, bu saldırılarının misliyle karşılık bulacağını söyledi. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (SESOB) ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Yılmaz, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifa diliyorum. 8 şehidimizle karşı tarafın eline hiçbir şey geçmeyecek. Terörle, şiddetle bir hak kazanılıp bir sonuç elde edilemez. Şimdiye kadar çok kayıp verdik. Bunlara bir 8 daha eklendi.

Bu zamana kadar hiçbir şey kazanamadılar. Onlar hayalle uğraşıyorlar. Terörle Türkiye cumhuriyetinden alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye cumhuriyeti herkesin düşünemediği kadar hem ekonomik, hem askeri açıdan bölgesinde liderdir. Peki bunlar ne yapacaklar sadece bizim sabrımızı taşırmaya çalışıyorlar.

Hukuk, kural tanımaz şekilde davranıyorlar. Bizimde kendilerine benzememizi istiyorlar. Devletle çete arasındaki fark budur. Hukuk ve demokrasi çerçevesinde bunları alt edeceğiz. Bunu da herkes görecek. Bu 80'den bu zamana geliyor. Bu sözleri herkes söylemiştir ama bu dönem farklı bir dönem.

Teröre bulaşan kendisi kaybeder. Eline silah alanın talep edebileceği hiçbir hak yoktur. Yasal olarak elinde silah bulundurma yetkisi güvenlik güçleri dışında Türkiye cumhuriyetinde hiç kimsenin hakkı yoktur. Silah alarak bir hak alabilme imkanı da yoktur bunlar hiçbir hak elde edemeyeceklerdir. Yaptıkları zulüm tehdit terördür. Ama bunlar misliyle karşılık bulacaktır. " diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
düşenlerden, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
49 Takdir Belgeli Şehit Binbaşı Kralice Haber Arşivi 1 04 Haziran 2008 09:59
Cudi Dağında 1 binbaşı ile 1 er şehit.. Lee Haber Arşivi 2 25 Nisan 2008 23:26