IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ağustos 2011, 01:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya'daki gurbetçiler, Afrika'ya yardıma koştu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

17 Ağustos 2011 Çarşamba 15:30
Almanya'daki gurbetçiler, Afrika'ya yardıma koştu

Almanyalı Türkler özellikle Somali'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı. Kimse Yok Mu organizasyonu ile 2 bin insana gıda yardım paketi gönderen gönüllüler, gıda yardımlarının artmasının yanı

Almanyalı Türkler özellikle Somali'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı. Kimse Yok Mu organizasyonu ile 2 bin insana gıda yardım paketi gönderen gönüllüler, gıda yardımlarının artmasının yanı sıra yağmur duasının da önemine dikkat çekiyor. İkinci kafile 23 Ağustos tarihinde Somali'ye ulaşacak.

Ramazan ayı münasebetiyle Türkiye'de olduğu kadar Almanya'da da birçok dernek, kuruluş ve şahıslar açlıktan ölümlerin yaşandığı Afrika ülkeleri için seferber oldu Duisburg, Gelsenkirchen, Mülheim, Oberhausen ve Essen'deki gönüllüler tarafından toplanan yardımlar Kimse Yok Mu organizasyonuyla ihtiyaç sahiplerine gıda yardım paketi şeklinde dağıtıldı. Geçtiğimiz hafta Kenya'ya giden gönüllüler, Afrika'da dört günlük program çerçevesinde hazırlanan gıda paketlerini Somali yakınlarındaki kamplarda kalan 2 bin muhtaç insana teslim etti.

Gelsenkirchen'den şehrinden Afrika'ya yardım için giden işadamı Serkan Kalbidelik, Almanya'ya geri döndükten sonra yaptığı açıklamada Afrika'da açlık sıkıntısı yaşayan insanlara kalıcı projeler üretilmesi gerektiğini belirtti. Afrika'daki kampların yeni kurulmadığını, 30 yıldır insanların bu kamplarda ölüm-kalım mücadelesi verdiğini vurgulayan Kalbidelik, “Afrika'ya yardım için gittiğimizde gördüğümüz ve yaşadıklarımıza çok şaşırdık. Afrika'daki kamplardaki insanların hepsi yeni gelmiş değil. Bu kamplar yeni kurulmamış." dedi. Kalbidelik, Afrika'da son 60 yılın en büyük kuraklığının yaşanmasından dolayı bu yıl daha çok sıkıntı çekildiğini söyledi.

"İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIK"
Yardımları Afrika'daki insanlara ulaştırmak için 20 bin km. yol yaptıklarını ve 12 saat süren uçak yolculuğunun arkasından 10 saat sıkıntılı kara yolu ile kamplara ulaştıklarını belirten Halil Koyuncu, "Şahit olduğumuz manzaralar karşısında insanlığımızdan utandık. Yardımlaşmanın, paylaşmanın ve fakirin yanında olmamız gereken Ramazan ayında yardımlarımızı Afrika'daki muhtaç insanlar için yapılmasının çok büyük önemi var. Dünyadaki bütün MüslümanlarIn yapacakları yardımların yanı sıra özellikle Somali, Kenya, Uganda ve Etiyopya'daki kardeşlerimiz için yağmur, bereket ve yardım duasında bulunmaları da çok önemli." dedi.

Uluslararası basının bu yıl Afrika kıtlığını daha çok gündeme almasından dolayı insanların bu gerçeği gördüklerini belirten Mustafa Aşkar ise Afrika'ya yapılan bütün bu yardımların okyanustaki bir damla gibi olduğunu söyledi. Aşkar, "Afrika'da muhtaç insan sayısı milyonlara yaklaşmış. Afrika'daki insanlar için kalıcı ve uzun süreli projeler üretmek gerekir." dedi.

Duisburg, Gelsenkirchen, Essen, Oberhausen ve Mülheim'daki gönüllüler Afrika için ikinci kafilenin 23 Ağustos'da Somali'ye gideceğini açıkladı. Kadir Gecesini Somali'de geçirecek kafile yardım, paketlerini dağıttıktan sonra 30 Ağustos'da Almanya'ya dönecek.

Kaynak:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntılar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
afrikaya, almanyadaki, gurbetçiler, koştu, yardıma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaza yapan TIR olunca yardıma TAMAY koştu Desmont Haber Arşivi 0 08 Ocak 2015 23:35
Afrika'ya yardıma gitti, Ebola kaptı Desmont Haber Arşivi 0 05 Aralık 2014 18:00
Yardıma Koştu En Büyük Acıyı Yaşadı Thetis Haber Arşivi 0 09 Haziran 2012 16:23
Afrika'daki Son Osmanlılar YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 20:28