IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2011, 17:49   #1
Çevrimdışı
Ein
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yozgat'taki şehit cenazesi iptal! DNA Tutmadı!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




HAKKARİ- Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin çarşamba günü askeri konvoya antitank mayınları ve roketatarlarla düzenlediği saldırıda şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Erhan Ar için bugün Yozgat'ta yapılacağı açıklanan cenaze töreni iptal edildi.



Yozgat Valisi Necati Şentürk, yapılan DNA testinde cenazenin Uzman Çavuş Erhan Ar'a ait olmadığının belirlendiğini, törenin bu nedenle iptal edildiğini söyledi.
Çukurca'daki hain saldırıda 9 şehitten korucu Cabbar Gültekin çarşamba günü Hakkari'de defnedilirken, dün de uzman çavuşlar Turan Kurt Balıkesir'de, Nazır Elitok Kırıkkale'de, Samet Kılıç Ordu'da, onbaşı Vedat Gülder Ardahan'da, er Serkan Altay da Burdur'da toprağa verildi. Bugün de şehitler Binbaşı Yavuz Başayar Ankara'da, uzman çavuşlar Hakan Çil Kahramanmaraş'ta, Erhan Ar da Yozgat'ta toprağa verilecekti. Şehit uzman çavuş Hakan Çil öğleyin Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.
Saldırı sırasında zırhlı personel taşıyıcının dışında oldukları için vücutları parçalanan şehit Binbaşı Yavuz Başayar ile uzman çavuş Erhan Ar'ın cenazelerinin DNA testinin ardından toprağa verilmesi kararlaştırıldı. İki şehidin yakınlarından alınan numunelerle DNA testi yapıldı. Şehit Binbaşı Başayar'ın DNA testi tutarken, diğer cenazenin şehit uzman çavuş Erhan Ar olmadığı ortaya çıktı. Şehit Binbaşı Başayar için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi..



YOZGAT'TA TÖREN İPTAL

Şehit uzman çavuş Erhan Ar için bugün Yozgat'ın Yerköy İlçesi'nde yapılacağı açıklanan tören için tüm hazırlıklar yapıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk öğle saatlerinde Yerköy İlçesi'ne gelerek, cuma namazını kılmak için şehitler için mevlit okunan Merkez Çarşı Camisi'ne geçti. Burada cemaate vaaz veren Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın'ın şehidin cenazesinin ilçeye öğleden sonra getirileceğini söylemesi üzerine mikrofonu alan Vali Şentürk, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde uzman çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını, bu nedenle de bugünkü cenaze töreninin iptal edildiğini söyledi.

Başta oğullarının bayrağa sarılı tabutunu bekleyen Medine ve Mustafa Ar olmak üzere şehit uzman çavuş Erhan Ar'ın yakınları cenaze töreninin iptal edilmesiyle bir kez daha yıkıldı. Şehit uzman çavuş Erhan Ar'ın evinde gergin bekleyiş sürerken, cenaze töreni için İstasyon Meydanı'ndaki Türk bayrakları itfaiye ekiplerince kaldırıldı, polis de tören için aldıkları önlemleri bıraktı.

Şimdi, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda bulunan ve DNA testiyle şehit uzman çavuş Erhan Ar'a ait olmadığı belirlenen cenazenin kime ait olduğunun saptanması için Çukurca'daki hain saldırıda şehit düşen Binbaşı Yavuz Başayar dışındaki 6 şehidin yakınlarından DNA örnekleri alınacak. Böylece hem Adli Tıp'ta bekleyen cenazenin kime ait olduğu, hem de uzman çavuş Erhan Ar'ın yanlışlıkla mı toprağa verildiği, yoksa kayıp mı olduğu ortaya çıkacak.

Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, (DHA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cenazesi, dna, iptal, tutmadı, yozgattaki, şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehit Başpolisin Cenazesi Antalya'da Cemalizim Haber Arşivi 0 23 Mart 2012 08:09
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bostanoğlu'nun cenazesi, memleketine gönderildi PassioN Haber Arşivi 0 23 Aralık 2011 17:54
Şehit Üsteğmen'in Cenazesi Antalya Havalimanı'ndan İstanbul'a Gönderildi тєαм Haber Arşivi 0 11 Aralık 2007 13:27