IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2007, 10:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu Görüntü Türk Askerine Yakışmadı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

’’Fazla sevinç duymadım’’

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’ye getirilen 8 askerle ilgili olarak, "Bir Türk askerinin birkaç tane çapulcuyla birlikte gitmiş olduğu gibi bir izlenim beni rahatsız etti" dedi.
Şahin, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 82. kuruluş yıldönümü törenine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, Dağlıca’daki terörist saldırı sonrası irtibat kesilen 8 askerin Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili soruları üzerine, şunları söyledi:
"Öncelikle askerlerimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının herhangi birinin ya da bir bölümünün bölücü terör örgütünün eline geçmiş olmasından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak büyük üzüntü duyduğumu belirtmeliyim. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hiçbir mensubu böyle bir duruma düşmemeliydi. Dolayısıyla kendilerinin kurtulmuş olmasından fazla bir sevinç duyamadığımı ifade etmek istiyorum. Bu benim kişisel değerlendirmemdir." Şahin, süreçle ilgili değerlendirmeyi Milli Savunma Bakanlığı başta olmak üzere Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağını belirterek, kendisinin kabinenin bir üyesi ve Adalet Bakanı olarak bunun ötesinde başka bir şey söylemeyeceğini kaydetti.
Başbakan Erdoğan’ın ABD gezisinden beklentilerinin sorulması üzerine de Şahin, şu anda Irak’ta hakim gücün ABD olduğunu, Bağdat yönetiminin ciddi bir inisiyatifi bulunmadığını söyledi.
Şahin, "O bakımdan kendi teröristleriyle baş edemeyen bir ülkenin, başka ülkelere zarar veren teröristlerle baş etmesini beklemek herhalde fazla inandırıcı olmaz. O bakımdan bu görüşmenin Türkiye’nin kararlılığı karşısında önem arz ettiğini düşünüyorum. Gerek parlamento gerekse hükümetimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve halkımız bölücü terörle mücadelede bir konsensüs sağladılar. Eğer bu ciddi tavır müttefiklerimizce olumlu değerlendirilmezse Türkiye, milletin iradesini yansıtan Meclis’in bu kararıyla ilgili üzerine düşeni yapacaktır" diye konuştu.
Bakan Şahin, törenden ayrılırken bir gazetecinin, "8 askerle ilgili sözlerinizi biraz açabilir misiniz?" şeklindeki sözleri üzerine, "Ben bu askerlerimizin operasyonla ilgili o gece bu teröristlerle birlikte gitmiş olmasını bir Türk vatandaşı olarak içime sindiremedim" dedi.
"Kaçırıldıkları yönünde haberler vardı. Kaçırılmadılar, teslim mi oldular?" sorusuna karşılık Şahin, "Hayır. Böyle bir beyanda bulunamam. Bir Türk askerinin birkaç tane çapulcuyla birlikte gitmiş olduğu gibi bir izlenim beni rahatsız etti. O nedenle terör örgütünün propagandasına zemin hazırlandı. Bizim askerimiz, bizim Mehmetçiğimiz vatanı korurken gerektiğinde her an şehit olmayı göze alan bir askerdir.
Tabii onların şu anda yurda dönmüş olmaları ailelerini, kendilerini mutlu etmiştir, vatandaşlarımız da bundan memnuniyet duymuş olabilirler ama benim içimde böyle bir uhde kaldı. Bunu sizlerle paylaştım. Bu benim Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu olaylarla ilgili bir değerlendirmemdir."



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
askerine, goruntu, gÖrÜntÜ, turk, tÜrk, yakismadi, yakışmadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk askerine sınır ötesinden taşlı saldırı yaSmin Haber Arşivi 0 12 Ekim 2014 23:15
TÜRK Askerine Neden MEHMETÇİK Denir? CeSaRCripS Tarih 0 08 Nisan 2013 18:53
ABD’li generalden Türk askerine övgü Feronia Haber Arşivi 1 12 Ocak 2010 12:42
Barzani: Türk askerine saldırıyı kınıyoruz Cemalizim Haber Arşivi 0 05 Ekim 2008 17:26