IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2011, 18:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mezardaki kişi yüzde 99 O !




Oğlu Ergin Erçakmak'tan alınan kan örnekleri ile yapılan karşılaştırmada mezardaki cesedin yüzde 99.9 Erçakmak'a ait olduğu belirlendi. Kesin tespit için, eşinden de kan örneği alınması istendi.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal etkinlikleri için kente gelen aydın ve yazarların konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu çıkan olaylarda 33 aydın, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere 37 kişi ölmüştü. Olayların kışkırtıcısı olduğu iddia edilen dönemin Refah Partili Belediye Meclis üyesi firari Cafer Erçakmak, 10 Temmuz günü çocuklarının yaşadığı kent merkezindeki evinde ölmüş ve yakınları tarafından kentte Yukarı Tekke Mezarlığı'nda gizlice toprağa verilmişti. Erçakmak'ın geçici mezar tahtasının ön yüzüne yazılan 'Mehmet Dayı' ibaresi dikkat çekmiş, iç kısmına ise C.E. kısaltması yer almıştı.


Polis ve savcılık inceleme başlatmış, davacı taraf avukatlarından Şenal Sarıhan'ın Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurması üzerine mezar 15 Temmuz'da açılarak kimlik tespiti için, vücuttan kemik, kan ve kıl örnekleri alınmıştı. Alınan parçalar incelenerek kimlik tespiti yapılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. İnterpol tarafından da kırmızı bültenle aranan davanın en önemli sanığı konumundaki Cafer Erçakmak'ın kimlik tespiti için yapılan başvuru üzerine alınan örneklerle ilgili adli rapor yaklaşık 40 gün süren incelemeden sonra tamamlandı. Mezarı açıldığında Cafer Erçakmak'tan alınan doku ve kan örnekleri ile oğlu Ergin Erçakmak'tan alınan örnekler karşılaştırıldı. Yapılan incelemede Ergin Erçakmak'ın babasının yüzde 99.9 oranında mezara defnedilen kişi olduğu rapora yazıldı.


Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen raporda, kesin sonuç için Cafer Erçakmak'ın eşi Nuran Erçakmak'tan da kan örneği alınarak Adli Tıpa gönderilmesi istendi. Nuran Erçakmak ile oğlu Ergin Ercakmak'ın DNA'larının karşılaştırılması ile mezardaki kişinin kesin olarak Cafer Erçakmak olduğu bilgisine ulaşılacağı belirtildi.


Davacı avukatlarından olan ve mezarın açılması sırasında hazır bulunan Avukat Şenal Sarıhan, DNA testinin savcılığa ulaştığını doğrulayarak, "Bizim de yeni haberimiz oldu. Hazırlanan raporda mezardaki kişinin yüzde 99.9 oranında Ergin Erçakmak'ın babası olduğu sonucu çıktı. Ancak kesin tespit için eşine de DNA testi yapılması istenmiş. Bu karşılaştırma yapıldıktan sonra Cafer Erçakmak olduğu kesinlik kazanmış olacak" dedi. Diğer sonucu da bekleyeceklerini belirten Sarıhan, "Soruşturmanın gizliliğine önem verilmesi gerekiyor. Özellikle nerede saklandığı konusunda duyuma bağlı haberler hedef saptırma anlamına geliyor. Biz bundan rahatsızlık duyuyoruz. İlgili kurumlar suçu bu yolla üzerinden atmaya çalışmamalı" diye konuştu.


Haber Kaynağı: DHA

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mezardaki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Davos Eşbaşkanı: Dünya Nüfusunun Yüzde 1'i, Yüzde 99'undan Daha Zengin Desmont Gazete Manşetleri 0 19 Ocak 2015 14:18
Mezardaki Kum - Mehmet Karaarslan Liaaa Kitap Tanıtımları 0 23 Mart 2012 02:18