IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2011, 23:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
-Nihayet!




Taliban Türkleri serbest bıraktı!


Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne ulaşan işçiler çalıştıkları firma tarafından memleketlerine getirilecek.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Afganistan'da çalışırken Taliban militanları tarafından kaçırılan 4 Türk işçinin serbest bırakılması ailelerinde büyük sevinç yarattı. Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne ulaştıkları bildirilen işçilerden İmam Atlı (32) ve Cafer Ferhat'ın (55) Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki aileleriyle telefonda görüşüp, durumlarının iyi olduğunu söyledikleri öğrenildi.


Ankara merkezli bir inşaat şirketinin yaptığı karakol inşatında demir bağlama ve kalıp ustası olarak çalışmak üzere Manisa'nın Akhisar İlçesi'nden Afganistan'a giden İmam Atlı ile Cafer Ferhat, iki Türk işçiyle birlikte geçen 26 Aralık'ta kaçırılmıştı.

Taliban militanları tarafından kaçırıldığı ileri sürülen işçiler, 8 ay 10 gündür rehin tutuluyordu. Fidye için kaçırıldığı ileri sürülen 4 Türk işçi, dün akşam serbest bırakıldı. Türk işçiler, Gazni kenti yakınlarında Uluslararası Kızılhaç Komitesi heyetine teslim edildi. Türk işçilerin Ramazan Bayramı ve Müslüman olmaları nedeniyle bırakıldığı açıklandı.

Serbest bırakılan Türk işçiler, İsmail Sağlam, Metin Ok, İmam Atlı ve Cafer Ferhat'ın Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne ulaştıkları bildirildi. Gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, serbest bırakılan Türk işçilerin ailelerini arayıp, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaçırılan işçilerden İmam Atlı ile Cafer Ferhat'ın evlerinde adeta bayram havası yaşınıyor. Atlı ve Ferhat'ın telefonda görüştükleari yakınlarına durumlarının iyi olduğunu, işkence görmediklerini belirtip, yakında döneceklerini söylediği öğrenildi.

İmam Atlı'nın eniştesi Binali Yalçın, "Televizyonda kayınbiraderim İmam Atlı ile birlikte kaçırılan arkadaşı Cafer Ferhat'ı görünce saç ve sakalları birbirine karıştığı için önce tanıyamadık. Sık sık, kendilerdiyle telefonla görüşüyoruz. İyi oldukları söylüyorlar. Çalıştıkları firma, Dışişleri Bakanlığı'nın önerileri doğrultusunda kısa zamanda kendilerini Akhisar getirecek. Allah, bizlere bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Kurtulmalarını sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberseninle.com




__________________
Yine Yeniden Aga.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
nihayet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
12 yıl sonra nihayet Aze Haber Arşivi 1 12 Ağustos 2011 12:11
Nihayet Run Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 14 Kasım 2007 17:39
Nihayet Run Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 13 Kasım 2007 00:55