IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Eylül 2011, 09:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşte 'C Planı'




İşte 'C planı'


Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği plana göre Türkiye, KKTC ile başlayacağı petrol-doğalgaz araştırmalarını kıyıdaş ülkelerle yapılacak anlaşmalarla genişletecek
Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail'e karşı "Türkiye'nin C Planı da var" diyerek işaretini verdiği plan, 5 maddelik yaptırımların ardından uygulamaya konulacak. Planda önceliği Akdeniz'de ittifak arayışı oluştururken, İsrail ve Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz ve petrol sondajına 1 Ekim'de başlama kararına karşı KKTC ile ortaklık ilk adımı oluşturacak. Başbakan Erdoğan, 3 ülkeyi kapsayacak reform turu sırasında da bu plana yönelik görüşmeler yapacak. İşte C Planı'nın ayrıntıları:


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AKDENİZ: İsrail ve Rum Kesimi'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz ve petrol sondajına 1 Ekim'de başlama kararına karşı, Türkiye de KKTC ile 28-32 enlem arasındaki Münhasır Ekonomik Bölge'de (MEB) sondaj ve arama çalışmalarına başlayacak. Öncelikle KKTC ve Türkiye, tartışmalı bölgede boy gösterecek. Birlikte petrol ve doğalgaz ara- yacak. Türkiye ve KKTC arasında, MEB için yeni bir anlaşma hazırlıkları ise sürüyor.
İTTİFAK ARAYIŞI: Mısır'ın 2003 yılında İsrail ile imzaladığı MEB anlaşması Türkiye'nin girişimleriyle dondurulmuştu. Rum Kesimi'nin Lübnan ile 2007'de imzaladığı MEB anlaşmasını ise İsrail ve Rum kesimi arasındaki anlaşma sekteye uğıratmış, 12-13'ncü parselde Lübnan ve İsrail'in çıkarları çatışınca Beyrut, durum u nota ile BM'ye bildirmişti.
EKONOMİK YAPTIRIM: İki ülke arasın- daki siyasi ilişkilerin 2'nci katip düzeyine indi- rilmesine karşın, ekonomik yaptırımlar uygulanmamıştı. İsrail'in Gazze ablukasını sürdürmesi ve özür dilememesi halinde Türkiye, ekonomik yaptırımlar için de düğmeye basacak.Bu durumda İstanbul Başkonsolosluğu da kapatılacak. İsrail'in Türkiye'deki ekonomik çıkarlarlarına kademeli olarak uygulanması beklenen ekonomik yaptırımlar arasında demir ihracatından, tarım ürünlerinde kısıtlamaya gidilmesine kadar pek çok unsur bulunuyor.
SİYASİ YAPTIRIM: Siyasi yaptırım kararı olarak temsil düzeyini 2'nci katiplik düzeyine -----en Ankara'nın elinde Büyükelçiliğin kapatılması gibi bir yaptırım daha bulunuyor.
ULUSLARARASI KAMU DİPLOMASİSİ ATAĞI: Başbakanlık'ta yapılan hazırlık çerçevesinde Türkiye'nin tezleri dünyaya anlatılacak ve İsrail'in "propaganda makinasına" yanıt verilecek. Ankara, kamu diplomasisinin yanı sıra uluslararası kuruluşları da harekete geçirmeye çalışarak İsrail'in elini kolunu bağlayacak. Kampanya Başbakanlık ve ilgili kurumların işbirliğiyle yürütülecek. Uluslararası örgütler ve ikili münasebetler temelinde geliştirilecek kampanyanın planlamasının yapıldığı, önümüzdeki günlerde eşgüdüm içerisinde düğmeye basılacağı öğrenildi. Kampanyanın sürdürüleceği kuruluşlar BM ve İslam Konferansı Örgütü olarak öne çıkarken bölge ülkeleriyle de yakın temas içerisinde olunacağı belirtildi.

İSRAİL HALKINA MESAJ: Türkiye her fırsatta yaşanan sorunun İsrail'le Türkiye arasında değil, Netenyahu hükümetiyle yaşandığının altını çiziyor. Bundan sonra verilecek mesajlarda bu vurgunun altı kalın bir şekilde çizilecek. İsrail'in mevcut yönetiminin uyguladığı politikalar ve tehditkar üslup, ülke içi muhalefet ve vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte AKP'nin İsrail planı Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Haziran 2010 19:51