IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ruj

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Eylül 2011, 19:38   #1
Çevrimiçi
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sakarya Zaferi'nin 90. yıldönümü




TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Sakarya mücadelesinin kahramanlarının, zor dönemde verdikleri insanüstü mücadeleyle vatan ve ülke sevgisinin derin örneklerini bıraktıklarını belirtti.

Çiçek, Sakarya Zaferi'nin 90. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Sakarya Meydan Muharebesi'nin Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olduğunu, burada kazanılan savaşın ardından bağımsızlığa giden yolun açıldığını ifade etti.




Sakarya Zaferi'nin altında büyük bir vatan ve millet sevgisi yattığını belirten Çiçek, şunları kaydetti:




''Zafer öncesinde, zor koşullarda milletimiz birlik ve beraberlikten vazgeçmemiş ve bağımsızlık mücadelesinden yılmamıştır. Bu askeri başarıda, 'Başkomutan' olarak savaşı yöneten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri becerisinin büyük payı bulunmaktadır. Sakarya Zaferi'nin ardından da Atatürk'e Meclisimiz tarafından 'Gazilik' ve 'Mareşallik' unvanı verilmiştir. Sakarya mücadelesinin kahramanları, zor dönemde verdikleri insanüstü mücadeleyle bizlere vatan ve ülke sevgisinin derin örneklerini bırakmışlardır. Bu tarihi başarıdaki birlik ve beraberlik duygusu, ülkesine ve milletine olan sevgi bize daima örnek olmalıdır.




Zor koşullar altında verilen mücadelelerle kurulan Cumhuriyetimizi daha ileri götürmek, sevgi, saygı ve dayanışma duygusu daha da güçlü bir toplum olmak temel amacımızdır.




Bu duygu ve düşüncelerle, Milli mücadelemizin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Sakarya Zaferi'nin tüm gazi ve şehitlerini saygı ve rahmetle anıyorum. Zaferin 90. yıl dönümünü kutluyorum.''




BAŞBAKAN ERDOĞAN: ANADOLU'NUN BAĞIMSIZLIĞI YOLUNDA ATILMIŞ EN BÜYÜK ADIMLARDAN BİRİDİR




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır'' anlayışı ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin, işgale uğrayan Anadolu'nun bağımsızlığı yolunda atılmış en büyük adımlardan biri olduğunu bildirdi.




Erdoğan, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Sakarya Meydan Muharebesi'nin sonuçları itibarıyla yakın tarihin en büyük zaferleri arasında olduğunu belirtti.




Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:




''(Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır) anlayışı ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, işgale uğrayan Anadolu'nun bağımsızlığı yolunda atılmış en büyük adımlardan biridir. Muharebenin kazanılmasıyla, aziz milletimizin istiklal mücadelesinin kesin bir zaferle sonuçlanacağına olan inancı daha da pekişmiş, geleceğe dair umutları artmıştır.




Nitekim İstiklal Savaşı'nı kesin bir zaferle neticelendiren milletimiz, bu zaferi bağımsız Cumhuriyetimizle taçlandırmıştır. İnanıyorum ki, milletimizin her bir ferdi, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuru içinde, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bize bıraktığı bu mirasa sahip çıkacak, daha yükseğe taşıyacaklardır.




Bu düşüncelerle, Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyorum.''

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
90, sakarya, yıldönümü, zaferinin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir ölünün yıldönümü Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 15 Şubat 2011 17:25
40.Evlilik Yıldönümü Ay Fıkra 0 31 Mayıs 2010 17:43
Acının 6. yıldönümü Erva Haber Arşivi 6 18 Ağustos 2005 21:21