IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2011, 20:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaçağın Faturası 40 Milyon Aboneye..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker elektrik faturalarına yansıtılan yüzde 10'luk kayıp-kaçak (KK) bedeliyle ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a "532 bin abonenin hatasının 40 milyon aboneye ödettirilmesini adil buluyor musunuz" diye sordu CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker elektrik faturalarına yansıtılan yüzde 10'luk kayıp-kaçak (KK) bedeliyle ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a "532 bin abonenin hatasının 40 milyon aboneye ödettirilmesini adil buluyor musunuz" diye sordu.

CHP'li Şeker, TBMM Başkanlığı'na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız tarafından yazılı olarak yanıtlanması isteğiyle soru önergesi verdi.

Şeker, elektrikteki kayıp kaçakların önlenmesi için yapılacak çalışmalarda kullanılmak amacıyla vatandaşın elektrik faturasına yansıtılan, aylık yüzde 10 oranındaki kayıp-kaçak (KK) bedeliyle ilgili şu soruları yöneltti:

"Uygulamanın başladığı andan günümüze kadar toplamda ne kadarlık KK bedeli elde edilmiştir? Elde edilen bu paranın ne kadarlık kısmı kayıp-kaçağın önlenmesine dönük yatırımlarda kullanılmıştır? Kaçak elektrik kullandığı gerekçesi ile hakkında suç duyurusunda bulunulan abone sayısının 532 bin olduğunu belirtmiştiniz. 532 bin abonenin hatasının 40 milyon aboneye ödettirilmesini adil buluyor musunuz? Elektrik şirketlerinin kayıp önleme yatırımlarını gereğince yapmayarak elektrikte kaybı önleyememesinin bedelini vatandaşın sırtına yüklemeyi doğru buluyor musunuz? KK bedeline göz yumarak, vatandaşın kesesini değil de elektrik şirketlerinin kâr marjlarını koruduğunuz yönündeki iddiaları doğru buluyor musunuz? Ne kayıpta ne de kaçakta dahli olan, ancak her ay KK bedeli ödeyen milyonlarca vatandaşımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için yaptığınız bir çalışma var mıdır? 2011-2015 dönemi için belirlenen elektrikte kayıp-kaçak hedef oranlarının 5 yıl önceki oranlardan bile yüksek olmasının nedeni nedir? Kayıp-kaçak oranının yüksek tutulmasının nedeninin (faturalara daha fazla kayıp-kaçak elektrik bedeli yüklemek) olduğu şeklindeki iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?"

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
40, aboneye, faturası, kaçağın, milyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Felaketin faturası çok ağır! Soul Haber Arşivi 1 05 Nisan 2011 13:47
15 bin TL internet faturası! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 24 Aralık 2010 17:01
Telefon Faturası.. Dilara Fıkra 2 05 Haziran 2010 17:25
Win 7 faturası kabarık! Dilara Windows 0 11 Mart 2009 13:56