IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2011, 21:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denizi Olmayan Kayseri'den Her Yıl 30 Bin Ton Balık İhraç Ediliyor..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki Zamantı Irmağı üzerinde kurulan çok sayıda tesiste üretilen alabalıklar, başta Almanya olmak üzere 7 ülkeye ihraç ediliyor. Bin 670 metre rakımda üretim yapan tesislerde yılda ortalama 30 bin ton canlı alabalık yetiştirilip ihraç ediliyor.

Göksu Irmağı'yla birleşerek Seyhan Nehri'ni oluşturan Zamantı Irmağı üzerinde kurulan onlarca tesiste her yıl binlerce ton alabalık üretilerek yurt dışına gönderiliyor. Denizi olmayan Kayseri'de özel olarak oluşturulan havuzlarda ve baraj göllerine yerleştirilen kafeslerde üretilen alabalıklara talep da fazla.

Alabalık üreticilerinden su ürünleri mühendisi Ozan Karataş, yıllık 100 milyon yumurta ve 50 milyon yavru üretebilecek kapasitelerinin olduğunu söyledi.

Karataş, tesislerinde yılda 15 bin ton canlı alabalık ürettiklerini de belirterek, "Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Yukarı Karagöz köyünde bulunan tesisimizde bin 670 rakımda alabalık yetiştiriyoruz. Yılda 100 milyon yumurta, 50 milyon yavru 15 bin ton canlı alabalık üretmekteyiz. 15 bin tonluk üretimimizin tamamına yakınını yurt dışına ihracat yapmaktayız. İhracat yaptığımız ülkelerin başında da Almanya gelmekte. Almanya'dan da oradaki firma aracılığı ile Polonya, Hollanda, Danimarka gibi AB Haberleri'>AB ülkelerine dağıtılmaktadır." dedi.

23 yıldır balıkçılıkla uğraşan üretici Ahmet Sermed ise üretim kapasitelerini her yıl arttırdıklarını kaydederek, tesisler sayesinde ilçede işsizliğin de azaldığını ifade etti.

Sermed, "750 ton kapasiteli bir çiftliğimiz var. Burada yavru da üretiyoruz. Burada ürettiğimiz yavruları Sivas'ın Suşehri ilçesindeki Çamlıgözlü Barajı'nda büyütüp hem Türkiye'ye hem de Avrupa'ya ihracat yapan firmalara balık satıyoruz. Bu güne kadar yılda 4 bin ton civarında balık ürettik. Önümüzdeki yıllardaki hedefimiz 6 bin ton civarına çıkarmak." şeklinde konuştu.

Sermed, tarımda ve istihdamda sıkıntı olduğunu dile getirerek, "Burada biz göçü tersine çevirdik. Bu 40–45 kişilik istihdam bu çevre köylerdeki insanların ekonomilerine, eğitimlerine, geçimlerine çok büyük katkı sağlamıştır. 20 senedir buradayız. Bu yörede, burada çalışan, burada emekli onlarca insanımız var." diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
30, balık, bin, denizi, ediliyor, ihrac, kayseriden, olmayan, ton, İhraç, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54