IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2011, 10:55   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Kraliçe Kelebekler’ trafiğe çıktı




Kadın istihdamını desteklemek amacıyla işsiz kadınları taksi şoförü olarak yetiştiren ''Kraliçe Kelebekler'' projesinde 10 kadın taksici bugün trafiğe çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kadın şoförler, 6 aylık eğitimlerini tamamlamalarının ardından, Beylikdüzü As Taksi Durağı'nda göreve başladı.

Actus Personel İstihdam ve Eğitim Hizmetlerinin projelendirdiği ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odasının destek verdiği proje, 30-35 yaş arası, daha önce profesyonel bir iş tecrübesi olmayan ve eğitim durumu, profesyonel iş kollarında istihdam edilmeye uygun olmayan işsiz kadınlara meslek kazandırmayı hedefliyor.

Projenin tanıtımı ve kadın şoförlerin mesleklerindeki ilk gün için düzenlenen törende konuşan Actus Personel İstihdam ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Pelin Akman, ''Kraliçe Kelebekler''in 2 yıldır süren kadın istihdamı programlarından biri olduğunu belirterek, ''Kadınların istihdam edilmediği, ancak başarıyla yapabilecekleri, özellikle hizmet sektöründe yeni istihdam alanları açmayı amaçlıyoruz'' dedi.

Kadınların günlük hayatlarında başarı ve güvenle özel araçlarını kullandıklarını vurgulayan Akman, ''Bu özelliği, bir eğitimle meslek haline getirebileceğimize inandık. 6 aylık bir eğitimle onları mesleğe kazandırdık. Biz kadınların, hastaların ve yaşlıların kadın şoförler tarafından çok daha güven ve şefkatle taşınabileceğini biliyoruz'' şeklinde konuştu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Akman, bir şoförün ihtiyacı olan her bilginin akademisyenler tarafından kadın şoförlere aktırıldığını söyleyerek, şöyle konuştu:

''Trafik ve teknik gibi konuların yanı sıra kadınlara öfke kontrolü eğitimi verildi. Mesleki İngilizce ile turistlerle daha kolay iletişim kurmaları yönünde destek verildi. Beslenme, güzellik ve makyaj konularında eğitimler tamamlandı. Çünkü biz kadınların işlerini yaparken kadın görünümlerinden çıkmalarını istemiyoruz. İstanbul genelinde 1500 kadının taksici olarak, meslek edinmesini istiyoruz. Kadınların bu meslekte olması tüm taksicilerin meslek onuruna katkıda bulunacaktır.''


'GÖNÜL RAHATLIĞIYLA MESLEKTAŞ DİYEBİLİRİZ'

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur da taksiciliğin sadece araba kullanmaktan ibaret olmadığının altını çizerek, ''Kadınların girdiği tüm toplulukların havası değişti. Siyasete girdiler ve önemli katkı yaptılar. Sporda büyük başarılar kazandılar. Bu işi de başarıyla yapacaklarına eminim'' dedi.

Uğur, kadın şoförlerin yoldaki güvenlikleri için araçlarda gerekli teknik donanımları sağladıklarını kaydederek, ''Zaten trafikte çok hassasiyetli davranıyorlar. Onlara gönül rahatlığıyla meslektaş diyebiliriz'' ifadelerini kullandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ÖZEL TASARIM ÜNİFORMA
Kadınların ilk kez taksici olarak trafiğe çıkmasından dolayı, proje tasarımcılarının girişimiyle taksici kadınların çalışırken giyecekleri üniformalar modacı Selda Eruzun tarafından tasarlandı. Başörtülü ve başı açık kadınlar için ayrı ayrı tasarlanan üniformalar, hem rahat çalışmaya hem de şık olmaya olanak sağlıyor.

Üniformaların tasarımcısı Eruzun, projenin kendine sunulduğunda çok heyecanlandığını ifade ederek, ''Ben de bir kadın girişimci olarak iş hayatında zorluklar çektim. Bu nedenle çorbada tuzum olsun deyip kıyafetleri ücretsiz tasarladım'' dedi.

Daha sonra kadın şoförler arabalarına binerek, basın mensuplarını bir süre taksileriyle gezdirdi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
‘kraliã§e, çıktı, çıktı, kelebekler’, trafiäÿe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kelebekler Ein Hayvanlar Alemi 1 13 Aralık 2012 20:10
Kelebekler Heidi Felsefe 0 25 Ocak 2010 17:06