IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2011, 12:59   #1
Luthien
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarlalar Dolu, Sınıflar Boş




Şanlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da birçok öğrenci, yeni eğitim- öğretim yılının ilk günü olmasına rağmen okul yerine tarlaların yolunu tutup pamuk topladı. Ailelerine tarlalarda yardım eden ve bir çoğu okulun başladığından habersiz olan öğrenciler, "Pamuk hasadı bitmeden biz de okula gidemeyeceğiz" dedi. Mevcudu 50 ve üzeri olan birçok sınıfta ise okulun ilk gününde ders başı yapan öğrenci sayısı 10'u geçmedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarafından öğrencilerin okullu olması için değişik kampanyalar yürütülürken, Şanlıurfalı çoğunluğu kız öğrenciler, tüm çabalara rağmen okula gitmek yerine tarlalarda çalışıp pamuk topluyor. Kent merkezi ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlçesi'ne bağlı birçok köyde yaşayan ailelerin çocukları; sahibi oldukları, kiraladıkları veya ırgat olarak çalıştıkları tarlalarda pamuk topluyor. Merkeze bağlı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Beldesi'nde yaşıtı olan birçok çocuk gibi kardeşleri ile pamuk toplayan ilköğretim öğrencisi Zeliha, Semra, Ayşe, Mustafa ve Mehmet Göktaş kardeşler, okulların açıldığını ancak kendilerinin derslerine başlamak için tarladaki işlerin bitmesini beklediklerini söyledi. Her yıl okula yaklaşık iki ay geç gittiklerini anlatan Göktaş kardeşler, "Biz de okula zamanında gitmek istiyoruz, ama maddi durumumuz iyi değil. Pamuk tarlasında hasat bittikten sonra okul ihtiyaçlarını karşılayarak ders başı yapacağız" dedi.

Göktaş kardeşlerin babası 43 yaşındaki Halil Göktaş ise çocuklarını maddi sorunlar nedeniyle her yıl gecikmeli olarak okula göndermek zorunda olduğunu belirtti. Göktaş, "Tarlamız olmadığı için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Beldesi veya çevre köylerdeki tarlalara gidip pamuk toplayarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim ve çocuklarım ile birlikte 40 derece sıcakta gün boyu çalışıp; 30- 40 lira para kazanıyoruz. Bunun için çocuklarımız okula gidemiyor. Her yıl çocuklarımızı, pamuk toplama mevsimine denk geldiği için okula zamanında gönderemiyoruz. 40 veya 45 gün sonra pamuk hasadı bitince, çocuklarımız okula gönderebileceğiz" diye konuştu.

Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Beldesi'nde, okula gitmesi gereken çocukları ve yeğenleri ile birlikte pamuk toplayan Abdurrahman Çiftçi de maddi sıkıntı içerisinde yaşadıklarını, sahibi oldukları tarladaki hasadın bitmesini beklediklerini kaydetti. Çiftçi, "Çocuklarımız, komşularımız ve akrabalarımız ile birlikte tarlamızda pamuk topluyoruz. Çocuklarımın ve yeğenlerimin tarlada çalışması ve okula gitmemesi beni de çok üzüyor. Ancak çocuklara kıyafet, defter, kalem alabilmek için tarlada pamukların toplanmasını bekliyoruz. Pamuk hasadından sonra eksiklerini giderip, çocuklarımızı okula göndereceğiz" dedi.

SINIFLAR BOMBOŞ

Öğrencilerin tarlada çalıştığı beldede bulunan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlköğretim Okulu'nun sınıfları da ders başı yapılan ilk gün boş kaldı. Taşıma merkezi konumundaki 10 derslikli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin büyük bölümü okula gelmedi. 900 mevcudu bulunan okulda yeni ders yılının ilk gününde çok az sayıda öğrenci ders başı yaparken, büyük bölümü tarlalarda çalışan öğrenci ise sıralarına oturmadı.

Okulun 51 öğrenci mevcutlu 5'inci sınıfında ise sadece 11 öğrenci ders başı yaptı. Sıraların bomboş kaldığı sınıfta öğretmenler, yoklama yaparken okula gelmeyen çocukların ismini okuduğunda, "Tarlada, gelemedi" cevabını aldı. Okulun 66 öğrenci kapasiteli 7'nci sınıfında ise sadece 10 öğrenci ders başı yaptı. Öğretmenlerinin ilk günde sohbet ettiği öğrenciler, arkadaşlarının pamuk hasadı sonuna kadar eğitim görmeyeceklerini belirtti. Öğrenciler, "Arkadaşlarımız şu anda tarlada olduğu için sıralar boş. Önümüzdeki ay sonundan itibaren tarladaki işleri bitince gelmeye başlarlar" diye konuştu.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
boş, dolu, sınıflar, tarlalar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hümanizm Üzerine 5 : DOLU DOLU YAŞAMAK Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 13:13
Sınıflar ve Nesneler (Classes and Objects) teodelsym PHP 0 28 Şubat 2006 19:16