IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Aze

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2011, 13:08   #1
Çevrimdışı
Aze
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Liseliler 9. sınıfta takılıyor




Okullar açılırken velilere uyarı: Geçen yıl ortaöğretimlilerin yüzde 10'u sınıfta kaldı. Başarısı en düşük olanlar 9. sınıflar...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, yeni eğitim dönemine hazırlanan ortaöğretim kurumlarında 2010 yılında sınıf geçme başarı oranlarının en yüksek olduğu okul türü fen liseleri, en düşük okul türü ise genel liseler oldu.

Sınıf geçme başarı oranı her üst sınıfta biraz daha yükselirken, 9. sınıflarda sınıfını geçen öğrencilerin oranının yüzde 60’larda kalması dikkat çekti. 2010 yılında yüzde 2.84’ü devamsızlıktan olmak üzere öğrencilerin yüzde 10.45’i sınıfta kaldı.

Bakanlığın sınıf geçme durumlarına ilişkin başarı istatistikleri, ortaöğretim kademesinde öğrenci okutan velilere uyarı niteliğinde. 2010’da ortaöğretimde öğrencilerin sınıf geçme başarı ortalaması yüzde 89.55 oldu. Yüzde 2.84’ü devamsızlıktan olmak üzere, öğrencilerin yüzde 10.45’i sınıfta kaldı.

10. SINIFTA ATAĞA KALKIYORLAR
Radikal'de yer alan habere göre; ortaöğretimde başarı her üst sınıfta biraz daha yükseliyor. 9. sınıflarda sınıf geçme oranı yüzde 60.11’de kalırken, 10. sınıflarda bu oran birden yüzde 90.64’e yükseliyor. 11. sınıfların sınıf geçme başarı oranı yüzde 95.33’ü bulurken, 12. sınıfların sınıf geçme oranları ise yüzde 96.54’e ulaşıyor. Ortaöğretimin ilk sınıfı olan 9. sınıf, bu sınıftaki çocukların ergenlik döneminde olmaları, yeni bir kademeye alışma zorluğu ve diğer sınıflara göre daha fazla bilgi yüküyle karşılaşmaları gibi nedenlerle ortaöğretimin en ağır sınıfı sayılıyor. Bu nedenle 9. sınıflarda okuyan öğrencilerin velilerinin, çocuklarına daha özenli yaklaşması gerekiyor.

GENEL LİSELER İÇİN DE UYARI
Çocuğunun başarısı konusunda özellikle dikkatli olması gereken diğer veli grubunu ise çocukları genel liselere gidenler oluşturuyor. Genel liselerde öğrencilerin sınıf geçme oranı yüzde 86 ile Türkiye ortalamasının gerisinde. Güzel sanatlar ve spor liselerinde bu oran yüzde 93.1’e ulaşırken, Anadolu liselerinde yüzde 99.20, sosyal bilimler liselerinde ise yüzde 99.58. Sınıf geçme oranlarında en başarılı okul türleri fen liseleri. 2010 yılı verilerine göre bu oran yüzde 99.93’e ulaşıyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
9, liseliler, sınıfta, sä±nä±fta, takılıyor, takä±lä±yor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık