IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2011, 17:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Polis Okuluna Roketatarlı Saldırı!




Siirt'te teröristler tarafından otomobile yapılan silahlı ve el bombalı saldırıda otomobilde bulunan 6 kişiden 4'ü hayatını kaybetti, ikisi ağır yaralandı.

Otomobili önce uzun namlulu silahla tarayan kadın terörist daha sonra araç içine bir el bombası attı. Atmaya hazırladığı ikinci el bombasının elinde patlası üzerine terörist de olay yerinde öldü.

Edinilen bilgiye göre Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu yolu üzerinde ki çay bahçesi yakınlarında içinde 6 genç kadının bulunduğu siyah renkli Megan marka otomobil, polis otosu zannedilerek bir bayan terörist tarafından önce uzun namlulu silahla tarandı, daha sonra da el bombalı saldırı düzenlendi. Saat 20.30 sıralarında gerçekleşen saldırıda otomobil içinde bulunan ve olay yerine yakın çay baçesinde düzenlenen düğüne gittikleri öğrenilen 6 genç kadından 4'ü şehit oldu, ikisi de ağır yaralandı.

Otomobile önce uzun namlulu silahla ateş eden terörist, daha sonra aracın içine bir el bombası attığı, daha sonra ikinci kez atmaya hazırladığı el bombasının patlamasıyla bayan terörist de olay yerinde öldü.

Yaralılar Siirt Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi alındı. Olayın duyulmasından sonra yaralı ve ölü vatandaşların yakınlar hastaneye akın etti. Ölen ve yaralananları yakınları sinir krizleri geçirdi.

ÖLEN VE YARALANANLARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Siirt'te düğüne giden vatandaşlara yönelik yapılan terörist saldırıda ölen vatandaşların kimlikleri belli oldu. Saldırı yapılan otomobilde bulunanlardan Nergis Evin, Zeynep Evin, Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin hayatını kaybetti. Saldırıda ağır yaralanan Gülcan Olgaç ise askeri Skorsky helikopter ile Diyarbakır'a Dicle Üniversitesi Tıp fakültesine kaldırıldı.

Diğer yaralı olan Nurcan Evin ise Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Kevser Çekin'in Siirt Belediyesi Bdp Meclis üyesi Abdullatif Çekin'in akrabası olduğu öğrenildi.

VALİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

Siirt Valisi Musa Çolak, PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanan 2 kişiyi hastanede ziyaret etti. Çolak, dah asonra gazetecilere saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Teröristlerin içinde 6 kadının bulunduğu araca uzun namlulu ve el bombalı saldırı düzenlediğini ve araçta bulunan 6 kadından 4'ünün öldüğünü belirten Vali Çolak, yaralılardan birinin askeri helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildiğini söyledi. Vali Çolak, şunları söyledi:

"Bu saldırıyı yapan teröristin 3 kişi olduğu tahmin edilmektedir. Bunlardan 1 tanesi de bu saldırıyı yaparken yine elindeki bomba kendi elinde patlaması sonucu oda hayatını kaybetmiştir ve böylece de kendi elleriyle kendi hayatını kaybetmiştir. Bu bakımdan şunu söylemek istiyorum ki, ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğümüze birliğimize beraberliğimize kardeşliğimizi bozmaya yönelik bu tür saldırılarla asla başarılı olamayacaklardır. Buradaki mücadelemiz tüm güvenlik güçleriyle birlikte tür milleti, Siirt halkı kararlı bir şekilde bu teröristlere karşı ülkemizi milletimizi savunmaya devam edecek. Bunları lanetliyorum, şiddetle kınıyorum. Bunların insanlıklarından şüphe duyuyoruz, bunlar birer canidir."

Vali Çolak, ölenlerden birinin yarın Hatay'a okuluna gideceğini ve bu yüzden arkadaşlar olarak biraraya geldiklerini söyledi. Çolak, "Üzüntümüz büyüktür ama devletimizde güçlüdür ve tüm terörist faaliyetlerin üstesinden geleçek güçteyiz ve karalıyız" dedi.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
okuluna, polis, roketatarlı, saldırı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pakistan'da kız okuluna bombalı saldırı Cemalizim Haber Arşivi 0 22 Eylül 2009 12:37
Jandarma Komutanlığı'na roketatarlı saldırı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 14:22