IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Eylül 2011, 17:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ermenilere Avrupa Kıyağı..




Her fırsatta Türkiye'nin üyeliğini çeşitli bahanelerle erteleyen AB Haberleri'>AB, söz konusu Ermenistan olunca elinden gelen ne varsa yapmaya başladı. Bu da Avrupa Birliği'nin bir 'Hristiyan Birliği' olduğu tezini doğrular nitelikte bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

AB Haberleri'>AB Komisyonu Ermenistan'la vize kolaylığı uygulanması ve geri kabul anlaşması alanlarında müzakereler yapılmasını kararlaştırdı.

Anketlerde Türkiye'nin AB Haberleri'>AB ile Hristiyan dünyadan uzaklaştığına ilişkin sonuçlar çıkarken, AB Haberleri'>AB Ermenistan ile Doğu Ortaklığı'nı güçlendiriyor.

AB Haberleri'>AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Ermenistan Başbakanı Tigran Sarkisyan ile bir görüşme yaptı. Füle görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, görüşmenin son derece verimli geçtiğini bildirdi. "Avrupa Birliği ve Ermenistan'ın ilişkilerini yenilenmiş Avrupa Komşuluk Politikası içinde daha da geliştirmesi konusunda ikili mutabakata varıldığını" belirten Füle, "Bu politikanın geliştirilmesi için de önemli bir kilometre taşı olan Doğu Ortaklık Zirvesi, on gün içinde karşılıklı taahhüdümüzü yeniden onaylayacak ve Doğu Ortaklığı ülkelerinin AB Haberleri'>AB'ye daha da yakınlaşmaları için önemli bir ivme yaratacak" dedi. Stefan Füle şöyle devam etti:

"Ermenistan'la yapılan Ortaklık Anlaşması müzakereleri çerçevesinde, Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Bölgesi için hazırlıklar dâhil, olumlu ilerlemeler kaydettik. Daha yapılması gerekenler var ve Ermenistan'ı bu açıdan önümüzdeki aylarda ulaşılacak olumlu gelişmeleri gerçekleştirmeye yönelik çabalarını sürdürmesi için cesaretlendirdim. Hareketlilik ve halklar arasında ilişkiler, politikamızın önemli bir özelliği. Bu bağlamda Komisyon'un Ermenistan'la vize kolaylığı ve geri kabul anlaşmasıyla ilgili müzakereler hakkındaki müzakere direktiflerini henüz kabul ettiğini duyurmaktan memnunum. Niyetimiz, AB Haberleri'>AB Konseyi bu görevi benimser benimsemez müzakereleri başlatmak."

Stefan Füle, Ermenistan Başbakanı'na ülkelerindeki iç reform gündeminin hırslı bir şekilde ilerlemesi konusunda desteğe hazır olduklarını söylediğini belirtirken "Bu yıl itibarıyla Ermenistan'a yardımlarımızı pratikte iki katına çıkardığımızı belirtmekten memnuniyet duyuyoruz. AB Haberleri'>AB Danışma Grubu da Ortaklık Anlaşmasının ana alanlarındaki reformların yerine getirilmesi için Ermeni yetkilileri desteklemeye devam edecek" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avrupa, ermenilere, kıyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AB'den Gürcistan'a vize kıyağı Dilara Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 16:11
IE6'ya Facebook kıyağı! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 05 Haziran 2010 21:55
iPhone'a TTNET kıyağı! Satuk Apple 0 10 Nisan 2010 17:10