IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2011, 20:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu İddia TV Dünyasını Karıştıracak!




TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, geçtiğimiz hafta 800 civarında raiting ölçmeye yarayan 'peoplemeter' cihazlarının yerleştirildiği adreslerin deşifre olduğunu söyledi. Raiting hesaplamaları yapan şirket değişikliğine gittiklerini hatırlatan Şahin, "Önceden sadece TRT1'in ölçümü yapılıyordu, şimdi 14 TRT kanalı bu sisteme dahil edildi. Birbiriyle yarışan TRT kanallarına da kalite geldi." dedi.

TRT Müzik kanalının yeni yayın dönemi açılış töreni, Çırağan sarayında gerçekleştirildi. Törene, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in yanı sıra kanalda program yapan sanatçılar Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Muazzez Ersoy, Ümit Besen, Fatih Erkoç ile müzik yapımcıları ve TRT yöneticileri katıldı.

Tanıtım filminin sinevizyon gösteriminin ardından TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Müzik kanalının yeni yayın döneminin açılış konuşmasını yaptı. Dört kanal ile göreve başladıklarını belirten Şahin, bugün itibariyle TRT'de kanal sayısının 14'e ulaştığını dile getirti. Yabancı dil yayınları ile kanal sayısının 40 olarak düşünülebileceğini belirten Şahin, "Aslında bunun içini iyi doldurmamız gerekiyor diye düşündük." dedi. Şahin, "Biz, özel televizyonlarla yarışan değil, yeri geldiğinde onlara ağabeylik yapan, daha kaliteli yayın yapma adına onlara da destek veren, onların gücünden de yararlanan bir konumda olmak istiyoruz." diye konuştu.

Televizyon kanalları arasında raiting sistemi ile kavga başladığında TRT olarak çok ciddi saldırılara maruz kaldıklarını söyleyen Şahin, "Geçen hafta 800 civarında raiting ölçmeye yarayan 'peoplemeter' cihazlarının yerleştirildiği adresler deşifre oldu. Aslında biz bu kavgayı başlattığımızda temel çıkış noktamız buydu. Dedik ki 'adresler birilerinin elinde. Bunlar gizli olması gerekiyor. Bir takım program yapımcıları bu adresleri alıyor. Onlara hediye götürüyorlar. Kendilerini çok izletiyorlar. Bu doğru birşey değil, etik değil.'

Ayrıca reklam geliri de buna göre dağıtıldığı için birilerinin parası haksız yere başka yerlere gidiyor. İllerin gizli olması gerektiği ve ilgili yetkililere biz bu illerin listesini verdiğimizde şaşırıyorlardı. Dedik ki bu sadece bizde değil herkeste var. Halbuki bunların gizli olması gerekiyordu. Tüzükleri gereği yüzde 20 adreslerin her yıl değiştirilmesi gerekirken yani o cihazların yerleştirildiği evlerin değiştirilmesi gerektiği bir zorunlulukken onlar standart yüzde 20'yi değiştirip geri kalan yüzde 80'i on yıllarca sabit tutmuşlar." ifadesini kullandı.

Bu itirazlar üzerine raiting hesaplamalarını yapan şirket değişikliğine gittiklerini belirten Şahin, bu durumun TRT adına da daha iyi olduğunu, zira daha önceden sadece TRT1'in raiting ölçümünün yapıldığını oysa şimdi 14 TRT kanalının da bu sisteme dahil edildiğini belirtti. Şahin, bu değişikliğin tüm TRT kanallarının birbirleriyle yarış haline geçmesine neden olduğunu ve bunun da kaliteyi beraberinde getirdiğini ifade etti.

'TRT'DE 400 CİVARINDA SANATÇI ÇALIŞIYOR'

TRT'de 400 civarında sanatçı çalıştığını kaydeden Şahin, "Gerçekten bunlar Türkiye'nin en iyi yetişmiş, okullar okumuş sanatçı arkadaşlarımız. Kimi ses, kimi saz sanatçısı. Bunlar, sadece radyodaki minik konserler ve arada sırada televizyonlardaki yayınların dışında kendilerini televizyonda gösterebilecek bir mecra bulamıyorlardı. Bir de benim gibi memur oldukları için herhangi bir yerde çıkıp şarkı söylemeleri de suçtu ve ihraç ediliyorlardı. Biz gelir gelmez dedik ki, TRT sanatçıları, kendilerinin TRT sanatçısı olduklarını beyan etmek şartıyla tüm özel televizyonlarda, radyolarda ve dışarıda program yapabilirler." diye konuştu.

TRT Müzik kanalının Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği öncelikli olmak kaydıyla her türlü müzik çalışmasına yer verdiğini belirten Şahin, 3 Ekim 2011 tarihi olarak belirledikleri yeni yayın döneminin hayırlı olmasını diledi.

İbrahim Şahin'in konuşmasının ardından sanatçılar ve bazı konukların da katılımı ile toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Yeni yayın dönemiyle ilgili görüşlerini dile getiren Türk Sanat Müziği sanatçısı Muazzez Ersoy, "TRT Müzik, TRT'nin bütün kanalları gibi en kaliteli, en düzeyli ve en iddialı şekilde devam edecek. Bu ailenin içinde olmaktan da son derece memnunum." dedi. Ersoy, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bazı kaliteli sanatçıların kendilerine yer bulamadıkları şeklindeki açıklamasını da, "Ben de zaman zaman şunu düşündüm. Alt yapım ve donanımım çok çok iyi ve sanatçı olarak her şeyden önce öne çıkan sadece sanatçı kimliğim. Ama arzu ettiğim platformda yapmak istediklerimi yapamıyorum diye düşündüğüm zamanlar olmuştur benim de. Ve benim gibi bunu kendi içinde hak ettiğine inanıp da benim gibi düşünen birçok sanatçımızın da olduğunu düşünüyorum." dedi.

TRT Müzik kanalının bu konuda son derece faydalı olacağına inandığını ifade eden Ersoy, "Genel müdürümüz kendisi de ifade etti. Herkese kapımız açık. Arzu eden ve bizimle birlikte olmak isteyen herkese kapımız açık dedi." şeklinde konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, dünyasını, iddia, karıştıracak, tv, İddia


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarihi karıştıracak Kürt gerçeği! Hayal Haber Arşivi 5 27 Nisan 2010 16:58
Bu dava ortalığı karıştıracak Crips Haber Arşivi 0 03 Eylül 2008 11:48
Bu kitap islam dünyasını karıştıracak Collettivo Kültür ve Sanat 0 14 Ağustos 2008 14:07