IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2011, 10:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rize ye Dönüşüm İçin 3 Proje .




Rize ya taşınacak ya da dönüşecek

Selin vurduğu Rize'de binaların tamamen taşınması ya da 3 metre yükseltilip altlarına otopark gibi önlemler düşünülüyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, her yıl yaşanan sel felaketleriyle gündeme gelen Rize için düğmeye bastı. Son olarak 25 Eylül'de yaşanan felakette 3 evin yıkıldığı ve binlerce esnafın dükkânını su bastığı Rize'ye heyet gönderen Bakan Erdoğan Bayraktar'a sunulan rapor, ildeki durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Sellerin en büyük nedeni olarak Rize'nin merkezinden geçen ve tamamının üzeri betonla örtülen 23 dere gösterilirken, şehirdeki çarpık yapılaşmanın da felaketlere davetiye çıkardığı vurgulandı. Raporın kendisine sunulmasının ardından dün kente giderek incelemelerde bulunan Bayraktar, Rize'nin sorunlarını öncelik yaptıklarını açıkladı. 100 bini aşan nüfusuyla ciddi kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan Rize'de, eş zamanlı olarak hem derelerin üzerlerinin açılması hem de dere yataklarındaki yerleşkelerin bu bölgelerin dışına kaydırılmaları yönünde çalışmalar başlatılacak. Aynı zamanda dere çevrelerinde yeşil alan koruma bantları oluşturularak derelerin özgürce akmaları sağlanacak. Birçok binanın kamulaştırılacağı çalışmaların önündeki en büyük engelin ise maliyetten çok, halkın "Yerimizden ediliyoruz" düşüncesiyle direnç göstermesi olacağı düşünülüyor. Bakan Bayraktar'ın, halkın sel konusunda bilinçlendirilmesi için talimat verdiği ifade edilirken, felaketlerin yakın zamanda artmasından dolayı halkın desteği çalışmalarda öncelik olacak.

DERELER ÖZGÜR OLMALI
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rize'deki sorunların çözümü için bir dizi projenin hayata geçirilmesi için düğmeye basarken, Rize Acil Eylem Planı kapsamında da bir dizi öncelikli çalışma başlattı. Öncelikle, Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşülerek, Karadeniz sahil yolunun şehir içinde kalan bölümünün, derelerin denize ulaşmasında engel olmayacak şekilde yenilenmesi çalışmaları başlatılacak. Ayrıca şehirde imar revizyonu başlatılacak. Ardından da belediyenin teklif ettiği ve Bakanlığın uygun bulacağı projeler etaplar halinde hayata geçirilecek. Rize'yi vuran felaketin sebepleri şöyle sıralanıyor:
* Rize merkezden geçen 23 derenin tamamının üzeri beton kapalı ve üzerinden yollar geçiyor.
* Yeni yerleşimler için Rize Belediyesi sınırları içinde Hazine veya özel şahıslara ait boş arsa yok.
* Niteliksiz, yoğun ve çok katlı yerleşim kente hâkim.
* Mülkiyet dokusu ve yerleşme biçimi nedeniyle kamulaştırma maliyeti çok yüksek.

DÖNÜŞÜM İÇİN 3 PROJE

Rize Belediyesi'nin Rize kent merkezi için planladığı öncelikli dönüşüm projeleri şunlar: 1- Hamam Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi: Hamam Deresi'nin içinden geçtiği Kaplıca ve Yeniköy Mahallesi sınırlarında yer alan 7, 8 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm projeleri uygulanacak. 2- Kale Yolu Projesi: Değirmen Dere'nin kanala alınması ile oluşturulan yol, ihtiyacı karşılamıyor. Kale ve çevresi için daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı ile üzerinde çalışılmış bulunan Kale bölgesi projesini de (Kale iç suru ile dış suru arasındaki tarihi Rize evlerinin restore edilmesi ve kale surlarının aydınlatılması) içine alacak biçimde tarihi kent merkezi ortaya çıkarılacak. 3- Güney Çevre Yolu Projesi ve İmar Planı Revizyonu: Güney yönündeki ulaşım ihtiyacını çevreleyen Güney Çevre Yolu'nun mevcut imar planına işlenmesi çarpık yapılaşma ve sel felaketinin dikkate alınarak imar planlarının revize edilecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dönüşecek, rize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üç Dönüşüm (Nietzsche) Kalemzede Felsefe 0 20 Eylül 2011 01:32
İstanbul İçin Bir Çılgın Proje Daha.. Düş Haber Arşivi 0 16 Eylül 2011 20:29