IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By LeyLa
  • 1 Post By Feronia

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2011, 11:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Hayvanlı yakıştırma hayvanlara hakaret' deyip AİHM'ye gitti




'Hayvanlı yakıştırma hayvanlara hakaret' deyip AİHM'ye gitti

Avukat Sedat Vural, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru dilekçesinde insana özgü çirkin hareketlerin hayvan ismi ile anılmasının "Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi"ne aykırı olduğunu ifade etti



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ankara Barosuna avukatlarından Sedat Vural, insanların, kaba eylemler üzerine başkalarına hayvan isimleriyle hitap etmesinin, "hayvanlara hakaret" anlamına geldiğinin ve bu tür ifadelerin "Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesine" aykırı olduğunun tespiti konusunu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdı. Vural, AİHM'ye yaptığı başvurunun dilekçesinde, insanların yaptıkları kabalık içeren söylem ve eylemlerine, öküz, ayı, eşek, köpek, kedi ve keçi gibi hayvan ismi kullanarak mazeret yaratmalarının ve insandan kaynaklanan, tamamı ile insana özgü tüm çirkin hareketlerin hayvan ismi ile anılmasının, aslında şiddete zemin hazırlayan, hayvanlara hakaret, küçümseme ve aşağılama olduğunu belirterek, bu tür söylem ve eylemlerin; UNESCO'nun 15 Ekim 1978 yılında kabul ettiği "Hayvan Hakları Bildirgesi" ile 1990 yılında kabul ve ilan edilen "Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi"ne aykırılık taşıdığını kaydetti. Bu aykırılığın tespiti amacıyla Ankara 8. Sulh Hukuk Mahkemesinde açtığı davanın reddedildiğini anımsatan Vural, iç hukuk yollarının tükenmesi nedeniyle AİHM'ye başvuruda bulunduğunu ifade etti. "Hayvan haklarının korunması bir insanlık onurudur. Hayvan hakkı bir insan hakkıdır" diyen Vural, Türkiye'de, bir insanın bir insana hayvan ismiyle hitap etmesinin, hakaret kabul edildiğini ve insan tarafından yapılan kaba bir eylemin hayvan ismi ile anılmasının genel bir söylem haline geldiğini belirtti. Avukat Vural, başvuru dilekçesinde, şu görüşleri dile getirdi: "Eleştiri konusu yapılan eylem ve söylem insanlar tarafından yapıldığı halde, böyle bir söylem ve eylemi yapacak durumda olmayan hayvana mal etmekle, aslında insan tarafından yapılan ve eleştiriye temel olan eylem ve söylem değil, bu eylem ve söylem ile birleştirilen hayvan aşağılanmaktadır. Böylece, toplum nezdinde, eleştiri konusu yapılan insan eylem ve söylemi hayvan üzerinden meşrulaştırılmakta ve haklı görülmektedir." Vural, Ankara 8. Sulh Hukuk Mahkemesinin ret kararının, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi, Hayvan Hakları Evrensel Bildirisi ve Hayvanların Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırılığının tespit edilmesini talep etti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 07 Ekim 2011, 07:59   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Hayvanlı yakıştırma hayvanlara hakaret' deyip AİHM'ye gitti




Sacmalik

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
aihmye, aİhmye, deyip, gitti, hakaret, hayvanlara, hayvanlı, yakıştırma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayvanlara sormuşlar: Hayal IF Ekstra 3 09 Ekim 2010 11:46
Hayvanlara Sorarsanız Afrodit Komedi ve Mizah 1 08 Ekim 2010 23:27