IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2011, 10:41   #1
Çevrimdışı
aSi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'ya Avrupa'dan Para Yağıyor




Başbakan'ın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vakıflarının [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ya para aktardığına yönelik sözleri, dikkatleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın finans kaynaklarına çevirdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Başbakan Recep [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vakıflarının [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ya bazı CHP ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'li belediyeler üzerinden para aktardığına yönelik sözleri, dikkatleri terör örgütünün finans kaynaklarına çevirdi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ya, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ya kadar birçok ülke terör örgütüne finansman yönünden destek çıkıyor. Terör örgütünün beş farklı ülkede banka hesabı olduğu biliniyor. Örgütün para trafiğini ise Kürt Demokratik Halk Birlikleri (ERNK) düzenliyor.

Bu birime bağlı Diplomasi ve Kurumsal Siyasi Çalışmalar Kurulu'nun altında, KNK-KUK isimli Kürt Ulusal Kongresi ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kürt Dernekleri Konfederasyonu (KON-KÜRD) var. Bu iki kuruluş da örgüte gelir sağlayıcı çalışmalar yapıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] genelinde 165 Kürt derneğinin bağlı olduğu 9 federasyonun çatı kurumu olan KON-KÜRD, bu hafta 50 bin yeni üye kampanyası başlattı.

Dernek, "Kürdistan'ın dört parçasında Kürt ve Kürdistan gerçeğinin statüye kavuşturulması yönünde giderek ivme kazanan ve sonuçlanma aşamasında olan ulusal demokratik direnişe paralel olarak, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki Kürtlerin de ulusal, inançsal, siyasal kimliği, dili ve kültürüyle tanınmak ve kabul görme yönünde son dönemde çalışmalarını yoğunlaştırdığını" belirtiyor.

Örgütün yurt dışı yapılanması ise şöyle: İskandinavya Kürt Barış Konseyi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kürt Halkı ile Dayanışma Kurulu, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kürt Halkına Yürütülen Savaşa Hayır Kurulu, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kürt İlişkiler Grubu, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kürdistan İnsan Hakları Projesi, ABD'de Kürt Enformasyon Ağı."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] TERÖR ÖRGÜTÜ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da yaşayan Türk nüfusun yoğunluğu terör örgütünün [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alanındaki faaliyetlerinin organizesinde bu ülkeyi önemli bir merkez haline getirdi. 1993 yılında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] terör örgütünün [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da resmen yasaklanmasına rağmen faaliyetler, paravan isimlerle kurulan 33 dernekle yürütülüyor.

Terör örgütünün cephe faaliyetlerini yürütmek üzere bu ülkede kurulan ERNK ile bu paraleldeki diğer dernek ve kuruluşlarca Türk işcileri arasında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ya eleman kazandırmak amacıyla propaganda faaliyetleri sürdürülüyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ayağında birçok ülkede Kürt kökenli vatandaşlardan zorla bağış adı altında haraç toplanıyor. Toplanan paralarla ise Kuzey Irak'ta yuvalanan terör örgütünün ihtiyaçları karşılanıyor.

Terör örgütünün son zamanlarda içine düştüğü eleman sıkıntısı nedeniyle bu ülkedeki sempatizan konumundaki kişileri legal görünümlü organizasyonlar bünyesinde seminer ve toplantılarla siyasi eğitime tabi tutularak önce [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ya sonra da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye gönderiliyor. Ayrıca, yine aynı amaca yönelik olarak örgüt, mülteci ve kaçak statüsünde bulunan oturma izni olmayan kişileri bu ülkede aktif örgütsel faaliyetlerde bulunmaya zorluyor.

Çeşitli vesilelerle organize edilen geceler, açılan yardım kampanyaları, yayınlanan gazete ve dergilerin zorla satılması ile örgüt adına zorla para toplama faaliyetlerinden elde edilen gelirler, terör örgütünün finans kaynaklarını oluşturuyor. Bu yollarla elde edilen gelirin yıllık 150 milyon euro civarında olduğu tahmin ediliyor.

PARAVan KURULUŞLARA MÜSAMAHA GÖSTERİLİYOR

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hükümeti ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'yı terör örgütü olarak kabul etmekle birlikte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'daki pek çok ülke gibi Kürt Dernekleri Federasyonu şemsiyesi altında faaliyet gösteren paravan kuruluşlara müsamaha gösteriyor. Terör örgütünün doğrultusunda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'te faaliyet gösteren yaklaşık 42 dernek, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kürt dernekleri federasyonu adı altında çalışma yürütüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de işlemiş oldukları terör suçları nedeniyle adli takip ve soruşturmadan kaçarak ülkelerine sığınan teröristlere siyasi sığınma, kamp ortamı sağlama, silahlı eğitim, sağlık hizmeti verme ve barınma imkânı gibi kolaylıklar sunuyor. Terör örgütü, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Güney [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Rum Kesimi'nde rahatça faaliyet gösteriyor.

Yakalanan teröristlerin ifadelerinden, özellikle 1994 yılından itibaren [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'dan çeşitli yollarla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a gönderilen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] militanlarının bu ülkede örgüte ait mevcut kamplarda patlayıcı madde eğitimine tabi tutuldukları ve bu eğitimi tamamlayan militanların görevlendirildikleri metropol iller ve turistik bölgelerde bombalı saldırılar yapmak üzere [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye giriş yaptıkları anlaşılıyor.

AB GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Birliği Polis Teşkilatı (EUROPOL) tarafından yayınlanan "[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Birliği'nde Terörizmin Durumu ve Eğilimler 2008" başlıklı raporda, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da gerçekleştirilen saldırıların büyük çoğunluğunun ayrılıkçı nitelik taşıdığı belirtilerek, uyuşturucu, insan kaçakçılığı, sahtecilik, haraç gibi organize suç faaliyetlerinden elde ettiği milyonlarca doları silah alımında kullanan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın, gerçekleştirdiği ayrılıkçı saldırılarla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Birliği'nin güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çekilmişti.

Rapora göre, 2007 yılında gerçekleştirilen 583 saldırıdan 532'si ayrılıkçı niteliğe sahip. Ayrılıkçı saldırılarda 264 eylemle İspanya başı çekerken, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 253 eylemle ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada yer alan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da gerçekleştirilen ayrılıkçı eylemlerin tamamının arkasında yasaklı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] terör örgütü var.


(Cihan Haber Ajansı)

__________________
Doğruları biliyorsan, yalanları dinlemek eğlencelidir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
avrupadan, para, pkkya, yağıyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kar Yağıyor... Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 17 Mayıs 2010 01:29
Şimdi Ne Desem Kar Yağıyor Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 06 Mart 2010 04:21