IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2011, 23:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tartışmalı 'barış Manço Evi' Belçika'da Açıldı..





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Barış Manço'nun Belçika'da bir dönem yaşadığı ev, kültür merkezi oldu. 'Liege Barış Evi' adı altında açılan kültür evi, açılmadan Manço ailesiyle dernek yöneticileri arasında gerginliğe sebep olmuştu. Gerginlik açılış törenine de yansıdı ve açılışa Manço ailesinden ilgi gösteren olmadı.

Türk müziğin unutulmayan ismi Barış Manço'nun 13 yıl yaşadığı Liege şehrindeki evi kültür merkezi oldu. Liege'de Barış Manço'nun adını yaşatmak için evin satın alındığını ve içindeki eşyalarla birlikte korunduğunu söyleyen Liege Barış Evi Başkanı Aslı Gülerman "Bu fikir Barış Manço'nun vefatıyla hep vardı. Fakat bizden önce ailenin kullanımında olduğu için girişimlerde bulunulmadı. Evin Manço ailesinden çıkmasıyla biz aldık ve derneğimizi 2010 senesinde ailenin katkısıyla kurduk ve bugün resmi açılışını gerçekleştirdik. Barış Manço'nun şarkılarıyla kimliğini belirlemiş birisi olarak Barış Manço'ya sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu bence çok önemli bir nokta." şeklinde konuştu.

BARIŞ MANÇO'NUN ADINI KULLANMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK

Doğukan Manço'nun evin kültür merkezi olarak açılması karşısında 'çok onurluyum' dediğini iddia eden Aslı Gülerman, Manço ailesiyle aralarında bir yanlış anlamanın yaşandığını savundu. Gülerman "Bizim asla Barış Manço adını kullanarak ön plana çıkma gibi bir niyetimiz yok. Dernek kurulurken Doğukan Manço'ya başkanlığı teklif ettik. Bugün bile buyursun gelsin, hep beraber bir şeyler yapalım istiyoruz. Maalesef açılışta Manço ailesinden hiç kimse yok." ifadelerine yer verdi. Dernek yetkilileri ayrıca bu evin barış derneği olduğunu, Barış Manço evi olmadığını belirterek "Faaliyetlerimiz Barış Manço'yla sınırlı değil. Barış Manço'nun uzun süre kaldığı ev olması ve kendisini çok sevdiğimiz için ismini Liege Barış Evi koyduk." şeklinde konuştular.

MÜZE İÇİN AİLEDEN YEŞİL IŞIK BEKLENİYOR

Barış Manço'nun 13 yıl kaldığı evin müzeye dönüştürülmesi için ailenin izninin şart olduğunu ve onların rağmına böyle bir girişimde bulunmayacaklarını kaydeden Aslı Gülerman, evin Barış Manço Müzesi'ne çevrilmesi için belediyeden gerekli izinlerin alındığını sadece Manço ailesinden yeşil ışık beklediklerini kaydetti.

Liege Barış Evi'nin resmi açılışına Manço ailesinden kimse katılmazken, kurdeleyi Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir, Dernek Başkanı Aslı Gülerman ve Liege Belediyesini temsilen kültür encümeninden bir yetkili kesti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
belcikada, evi, manco


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Barış Manço (1943-1999) * Düş Müzisyenler 2 01 Ekim 2014 21:26
Rahmetli Barış Manço'nun Fransız Spikerini Bozduğu An. S!daR Genel Paylaşım 1 03 Ocak 2013 03:19
Barış Manço öldürüldü bombası Hayal Haber Arşivi 4 30 Mart 2010 19:10
Barış manço`nun fransız spikere cevabı RebeLLious Serbest Kürsü 2 24 Mart 2010 13:10
Unutmadık Seni Barış Manço Heidi Serbest Kürsü 7 01 Şubat 2008 11:48