IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2011, 10:25   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Slovakya dünyayı kilitledi




5 milyonluk nüfusa sahip Slovakya dünya piyasalarında büyük bir belirsizlik yarattı. Ülke parlamentosu Yunanistan'ı kurtaracak fonla ilgili düzenlemeyi parlamentodan geçiremeyerek erteleme kararı aldı


Avrupa'nın en fakir ülkeleri arasında gösterilen Slovakya dünya piyasalarını sarstı. Ülke hükümeti Yunanistan'ın kurtarılması için gerekli olan Avrupa Finansal İstikrar Fonu'na (EFSF) ek para verme ile ilgili düzenlemeyi parlamentodan geçiremedi. Öte yandan Slovakya Parlamentosu oylamanın ne zaman yapılacağına dair de bir açıkalamada bulunmadı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angele Merkel görüşmeleri ardından dünya piyasalarındak yükseliş Slovekya'dan gelen haberlerle düştü. İflasın eşiğine gelen Yunanistan'ın kaderini belirleyecek oylama Avrupa'nın 5.5 milyon nüfuslu ülkesi Slovakya'da siyasi krize neden oldu. Slovakya Parlamentosu Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun (EFSF) genişletilmesine yönelik yapılacak oylama yaşanan ateşli tartışmaların ardından erteleme kararı aldı. EFSF'de yapılması öngörülen değişikliklere koalisyonun bir kanadı destek verirken, diğer kesim karşı çıktı. Slovakya Başbakanı Iveta Radicova ise istifa resti çekti. Radicova, anlaşma sağlanamaması ve EFSF'nin parlamentoda onaylanmaması halinde istifa edeceğini açıkladı. Dün, tüm gün boyunca Slovakya Parlamentosu'nda sıcak saatler yaşandı. Liberal Özgürlük ve Dayanışma Partisi (SaS) Başkanı Richard Sulik, EFSF'nin büyütülmesini cehenneme giden yol olarak tanımladı. Sulik, parlamentodaki oylamaya katılmanın Euro Bölgesi kurtarma fonunun onaylanması şansının kaybedilmesi olduğunu söyledi.

ERTELEME İMA EDİLMİŞTİ
SLOVAKYABaşbakan Iveta Radicova, EFSF oylamasının başarılı olması gerektiğini kaydederek, "Eğer EFSF onaylanmazsa, oylama tekrar edilebilir. Oylamanın tekrarının ne zaman olacağına yönelik spekülasyona girmeyeceğim" açıklaması yapmıştı.

16 ONAY
EFSF'NİN genişletilmesiyle ilgili oylamanın yapılacağı tek ülke Slovakya kaldı. Euro Bölgesi'nin 17 üyesinden 16'sı EFSF'nin genişletilmesine onay verdi. Slovakya 'hayır' derse EFSF'ye genişleme yolu kapanacak.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dünyayı, kilitledi, slovakya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahşap kiliseler- slovakya Ruj Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 25 Aralık 2010 13:47