IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2011, 09:31   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell'de yola devam




Turkcell Genel Kurulu'nda yabancı ortaklar istediğini alamadı. TeliaSonera ve Altimo'nun istediği yönetim değişikliği SPK tebliğine takıldı. Yönetimde istedikleri olmayan yabancılar tüm maddelere çekimser oy verince fatura temettü bekleyen küçük yatırımcıya kesildi

Turkcell'de yönetim kurulunu ele geçirmek isteyen İskandinav TeliaSonera ve Rus Altimo Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) engeline takıldı. SPK'nın önceki akşam çıkardığı 'Kurumsal Yönetim İlkeleri' tebliği TeliaSonera ve Altimo'nun şirketin yönetim kurulu başkanı Colin Williams'ın azlini engelledi. Bağımsız üye sıfatıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Willliams'ı Genel Kurul'da koltuktan indiremeyen TeliaSonera ve Altimo diğer maddelere çekimser oy verince küçük yatırımcının aylardır beklediği temettü ödemesi tıkandı.

GENEL KURUL'A SPK DAMGASI
Turkcell Genel Kurulu dün öğleden sonra yapıldı. Genel Kurul'a SPK'nın İMKB 30 şirketlerine getirdiği '3 bağımsız üye' şartı damga vurdu. Tebliğ ile İMKB 30'da işlem gören şirketlerde bağımsız üye seçme kriterleri düzenlenirken, yönetim kurullarında bağımsız üye sayısının artırılması zorunluluğu getirildi. Yeni düzenlemeyle, 7 kişilik yönetim kurulu olan şirketlerde 3, 11 kişilik yönetim kurulu olan şirketlerde ise 4 bağımsız üye bulundurulması gerekecek. SPK, bağımsız üyelerin genel kurul ilanından bir hafta sonra şirketin internet sitesinden yatırımcılara ve kamuoyuna duyurulması hükmü getirdi. Ayrıca, yüzde 5 ve üzerinde hisse sahibi olan ortakların itirazı halinde karar verici olarak kendisine danışılması kuralını da uygulamaya koydu. Böylece dünkü Genel Kurul'da TeliaSonera ve Altimo'nun ortaklaşa Colin Williams'ın yerine önereceği üyeyi SPK tebliğine uygun şekilde belirlemedikleri sonucu doğurdu. Çukurova Grubu'nun avukatı Williams'ın yerine getirdikleri adaya itiraz edince konu hükümet komiserine soruldu. Komiser ise SPK mevzuatına uyulması gerektiği görüşünü verdi. Böylece TeliaSonera'nın ve Altimo'nun istediği üye değişimi rafa kalktı.

YABANCI TEMETTÜYÜ KİLİTLEDİ
Hükümet komiseri üye değişimi maddesini genel kuruldan çıkarınca yabancı ortaklar kalan tüm maddelere çekimser oy vererek salonu terk etti. Böylece küçük yatırımcıların aylardır beklediği temettü (kâr payı) ödemesine ilişkin karar alınamadı.

ŞİMDİ NE OLACAK ?
Bu aşamadan sonra Turkcell'de yönetim kurulu değişimi için yapılacak ilk Genel Kurul'da 1 değil 3 bağımsız üyenin seçimi yapılacak. Ancak ortaklar birbirinin önerdiği üyeye itiraz ederse konu SPK'ya havale edilecek.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
devam, turkcellde, yola


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ümit’le Yola Devam Mehmet Haber Arşivi 0 02 Eylül 2011 14:27
Durmak Yok Yola Devam :)) KiLL IF Ekstra 0 18 Aralık 2007 06:06