IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2011, 09:42   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Orta sınıf hızlı yükseliyor




Büyümede rekorlar kıran Türkiye'de milli gelirdeki artışla birlikte halkın da zenginleştiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Orta sınıf yükseliyor. Avrupa'nın aksine zenginle fakir arasındaki fark kapanıyor" dedi

Türkiye'nin milli gelirinde yaşanan artış ve açıklanan büyüme rakamlarıyla birlikte orta sınıfın da paralel büyüdüğünü söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Gelir farkı da azalıyor. Avrupa'nın aksine zengin ile fakir arasındaki uçurum her geçen gün azalıyor. Bu da sosyal açıdan güzel bir şey" dedi. "Türkiye'ye Yatırım-Texas Pasific Grup Perspektifi Konferansı"nın açılışında konuşan Babacan, "Ortalama geliri yükselecek ve orta sınıfın daha güçleneceği, orta sınıfın ekonomide daha fazla ağırlık göstereceği bir yapıya doğru gidiyoruz. Bu da yine uluslararası yatırımcılar açısından Türkiye'yi cazip kılan önemli konulardan bir tanesi" dedi. Türkiye'nin Avrupa ve diğer bölge ülkelerine nazaran büyüme göstermesinin İstanbul'un da yıldızının parlaması anlamına geldiğini kaydeden Babacan, "İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi haline gelmesi ile ilgili bir yasa paketi üzerinde çalışıyoruz. Yakın bir zamanda bu tasarıyı TBMM'ye sevk edeceğiz. Ayrıca yatırım ortamını daha da iyileştirmek için bir yasa paketi üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

'Açığı % 1'e çek tik '
Türkiye'ye gelen turist sayısının da arttığına dikkat çeken Babacan, "Türkiye'ye gelen bir daha gelmek istiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ve pasaportu almak isteyenlerin sayısı hızla çoğalıyor. Ay Yıldızlı pasaport bu coğrafyada çok kapılar açıyor" dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise orta vadeli mali planın muhtemelen bir iki gün içinde açıklanacağını bildirdi. Şimşek, "Muhtemelen açığı yüzde 1'e doğru çekeceğiz. Kamu finansman dengelerinde iyi noktadayız" diye konuştu. Şimşek, Türkiye'nin bir vergi reformuna ihtiyacı bulunduğunu ve bu konuda kanunun yeniden yazılacağını kaydetti.
'Kazanmadınız mı? Kazandınız...'
Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, birkaç hafta önce New York'ta bir toplantı düzenlediklerini, toplantıya girişim sermayesi temsilcileri, fon yöneticileri ve kurucu ortaklarının katıldığını, katılan 37 firmanın toplam fon büyüklüğünün 500 milyar dolar olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın bu toplantıya katıldığını, TPG ve Mey İçki operasyonunu örnek verdiğini dile getirerek, 'TPG yöneticisine dönerek kazandın mı?' diye doğrudan sordu. O da 'kazandım' şeklinde yanıt verdi" diye anlattı.

'Enerji ve medya ilgi alanımızda'
TPG Capital'in Türkiye Başdanışmanı Cüneyd Zapsu, "Şu anda TPG, Almanya ve Türkiye'yi en fazla yatırım yapılabilir ülke olarak görüyor" dedi. ABD'li yatırım devi TPC Capital'in Kurucu Ortağı David Bonderman ise "Hükümetin uyguladığı ekonomik politikalar ve istikrar sayesinde Türkiye çok özel bir noktada ve özenilecek bir yapısı var. Enerji, perakende ve medyanın da öncülük ettiği 6 sektöre bakıyoruz" diye konuştu.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hızlı, orta, sınıf, yükseliyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İbrahim Kalın: Arap Ülkelerinde Orta Sınıf Olmadan Demokrasi Yürümez.. Düş Haber Arşivi 0 12 Ekim 2011 01:49
Umut yeni orta sınıf Dilara Haber Arşivi 0 10 Eylül 2008 22:58