IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2011, 15:09   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Nusaybin'de tehlikeli hareketler




Nusaybin'de tehlikeli hareketler


Mehmet Ali BULUN/ NUSAYBİN (Mardin), (DHA)

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde okullarda şiddet ile ilgili basın açıklaması yapılırken, yaklaşık 100 lise öğrencisi, sınıflara girerken toplu halde, ’Biji Serok Apo’ (yaşasın başkan apo) diye slogan atarak girdi. Bu olaydan sonra yasadışı gösteri yapmak isteyen çocuklara polis müdahalede bulundu. Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı araziye kaçmaya çalışan çocukları yakalamak isteyen polisler de mayınlı araziye girdi. Mayınlı arazide 1 buçuk saat süren kovalamaca sonucu, 15 çocuk gözaltına alındı.

Nusaybin'de olaylar

----- için tıklayın
Nusaybin İlçesi’nde, geçtiğimiz günlerde öğrencilerin bıçaklı kavga etmesi sonucu, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP İlçe Başkanı Ali Damar, Eğitim-Sen, KESK, mahalle muhtarları, Atatürk Lisesi’nin bazı öğretmenleri ve sivil toplum kuruluşları, yaşanan şiddet olayına dikkat çekmek amacıyla, bugün saat 13.00’da Devrim Mahalesi Nevruz Bulvarı’nda bulunan Atatürk Lisesi bahçesinde toplandı.

OKULA GİREN LİSE ÖĞRENCİLERİ, ÖCALAN LEHİNE SLOGAN ATARAK SINIFA GİRDİ

Polisin açıklama yapmak isteyen gruba, okul bahçesinin dışına çıkmalarını istedi. Bunun üzerine Şiddetle ilgili basın açıklaması yapacak grup üyeleri, okul bahçesi dışına çıkarken, tenefüste bulunan öğrencilerin sınıfa girmeleri için zil çaldı. Öğrenciler okul kapısına doğru giderken yaklaşık 100 lise öğrenci alkışla tempo tutarak, ’Biji serok apo’ sloganı attı. Öğretmenlerin çocuklara slogan atmamaları yönünde el hareketleri yaptığı görülürken, öğrenciler bu kez öğretmenlere alkışla tempo tuttuktan sonra sınıflara girdi.

Öğrenciler içeri girdikten sonra Eğitim Sen Nusaybin Şube Başkanı Abdullah Gökçe, ilçede ve okullarda şiddetin önlenmesine yönelik basın açıklamasını okudu. BDP İlçe Başkanı Ali Damar da, okul önündeki şiddeti kınayan kısa bir konuşma yaptıktan sonra, grup sessiz bir şekilde dağıldı.

POLİS, GÖSTERİCİ ÇOCUKLARI YAKALAMAK İÇİN MAYINLA ALANA GİRDİ

Zeynel Abidin Mahallesi Işık Önder Caddesi üzerinde saat 14.30 sıralarında toplanan ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup, yasadışı gösteri yapmak istedi. Yola barikat kurmaya çalışan ve polis müdahalesiyle karşılaşan çocuklar, kaçmaya başladı. Bazı çocuklar sokak aralarına girip kaçarken, 15 çocuk, Türkiye-Suriye sınırındaki, tel örgülü ve mayınlı araziye girdi. Çocukları gözaltına almak isteyen polis, panzerle sınır hattına kadar gelip, çocukların arkasından onlar da mayınla alana girdi.

POLİS GÖZALTINA ALDIĞI ÇOCUKLARI TARTAKLADI

Uzun namlulu silah taşıdıkları görülen polis memurları panzerin üzerine çıkarken, diğer arkadaşları da mayınlı arazideki sazlıklarda saklanıp kurtulmaya çalışan çocukları tek tek yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan çocuklar, polis panzerinin önünde yerde oturtulurken, bir polis memuru, yaşları 7 ila 13 arasında değişen çocukları her iki eliyle dövmeye başladı. Polisin küçük çocukları dövdüğü an gazeteciler tarafından saniye saniye görüntülendi. Gözaltına alınan çocuklar ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü

vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hareketler, nusaybinde, tehlikeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mardin / Nusaybin İlçesi Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 04 Eylül 2011 16:14
Nusaybin'de polise taş yağdırdılar Lucifer Haber Arşivi 0 30 Temmuz 2010 19:00
Nusaybin'de PKK cenazesinde olay Lucifer Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2010 03:24
Moryakup kilisesi ve Nusaybin Okulu YapraK Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 18 Eylül 2009 04:27