IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ekim 2011, 15:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Butan Kralının İlginç Düğünü .!




Butan Kralı halktan biriyle evlendi

Himalayalar'da küçük bir ülke olan Butan'ın genç kralı bugün halktan biriyle evlendi.
Düğün töreni, ülkenin en kutsal manastırlarından birinde geleneksel Budist göreneklerine göre yapıldı. Düğün, kraliyet astrologları tarafından belirlenen saatte başladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kral Jigme Khesar Namgyal Wangchuck, 21 yaşındaki yeni eşi Jetsun Pema'ya tacını giydirirken, Budist rahipler de ülkenin yeni kraliçesi için sevgi gösterilerinde bulundular. Kralın düğünü Butan halkı arasında geniş yankı uyardırdı. Törende yurtdışından hiçbir devlet başkanının, kraliyet mensubunun veya ünlünün olmaması dikkatleri çekti.

Kral ve yeni eşinin resimleri ülkenin her yerini süslerken, Butan halkı 31 yaşındaki kralın bir an önce evlenmesini istiyordu.

ABD'de lise eğitimi alan Bhutan Kralı Jigme Khesar Namgyel Wangchuk, yine ABD'de yer alan Wheaton College'i bitirdikten sonra Oxford Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler yüksek lisansı yaptı. Basketbolu seven kral, veliahtken ülkesini bu alanda uluslararası turnuvalarda da temsil etti.

Bir uçak pilotunun kızı olan yeni kraliçe Jetsun Pema'nın küçüklüğünden beri kralı tanıdığı düşünülüyor. Kraliyet tarafından çıkartılan biyografisinde Pema'nın ilgi alanlarının güzel sanatlar, resim ve basketbol olduğu belirtiliyor.

Sadece 1970'lerde turistlerin gezmesine izin verilen ve yaklaşık 700 bin kişinin yaşadığı Bhutan Krallığı, 1972 yılında şimdiki kral Jigme Khesar Nagmyel'in babası olan 4. Bhutan Kralı'nın ülkenin ekonomik yeniden yapılanması sırasında gayrısafi yurtiçi hasılaya karşı öne sürdüğü "gayrısafi ulusal mutluluk" kavramıyla adını duyurmuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
butan, düğünü, ilginc, kralının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık