IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2007, 09:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'dan SIZMA taktiği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki Metina, Zap ve Hakurk kamplarında silahlı faaliyet yürütürken, örgütten kaçarak peşmergelere teslim olan "İbrahim" kod adlı terörist Yılmaz Yıldırım, Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim edildi.

İstanbul Bağcılar'da kapıtılan DEHAP'ın ilçe teşkilatında yapılan propagandalardan etkilenerek örgüte katıldığını anlatan Yılmaz Yıldırım hakkında "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

TEPE VE ÜSLENME NOKTALARINA GECE SIZMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik sınır ötesi harekatta örgütün izleyeceği taktik ve stratejiler konusunda ayrıntılı bilgiler veren Yılmaz Yıldırım, şunları anlattı:

Örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyon yapması halinde 7 ve 10'ar kişilik timlere bölünerek küçük gruplar halinde araziye dağılma kararı aldı. Bu nedenle kalabalık grupların bulunduğu ana kampların büyük bölümü boşaltıldı.
Örgüt yönetimi, operasyon halinde karadan giren Türk askerlerinin bulunduğu tepe ve noktalara gece karanlık çöktüğünde sızma yapılacağını, bu şekilde güvenlik güçlerine kayıplar verdireceği yönünde karar aldı.
ÖRGÜT SİLAHI BIRAKMAYACAK
Zap ve Hakurk kamplarında beyaz naylonlar kullanılıp sığınaklar yapıldı. Hava harekatına karşı her birlik kendi alanında tim seviyesinde küçük sığınaklar kazdı. Sınıra uzak yerlerde ise ker*** evler kullanılıyor. Son dönemde yaralı örgüt mensupları Irak'a getirilip burada tedavi edildikten sonra yurtdışına gönderiliyor.
Örgüt, KDP ve KYB ile birçok konuda birlikte hareket etme konusunda işbirliği kararı aldı. İlişkileri iyi düzeyde. Örgüt önümüzdeki döneme ilişkin stratejisini ise Türkiye ile silahlı mücadeleyi devam ettirmek, ancak İran'ın saldırı yapmaması halinde bu ülkenin silahlı güçleriyle çatışmamak yönünde belirledi.''

ELEKTRONİK CİHAZLAR TOPLANDI

PKK'nın silahlı kanadının son olarak Zap Kampı'nda bir konferans gerçekleştirdiğini, bu toplantıda tüm teröristlerde bulunan elektronik cihazların toplatılması yönünde karar alındığını söyleyen Yıldırım, ayrıca kadın- erkek teröristler arasında duygusal ilişki tespit edilmesi halinde ağır şekilde cezalandırılacakları kararı alındığını kaydetti.

IRAK ORDUSUNUN SİLAHLARI PKK'DA

Örgüt içinde iki farklı görüşün hakim olduğunu, eskilerin bağımsız devlet, yenilerin de Türkiye'nin bütünlüğü çerçevesinde Kürtlerin varlığını kabul ettirip bazı haklar elde etmek olduğunu söyleyen Yıldırım, “Dağılan Irak ordusuna ait silah ve patlayacılar Iraklı köylüler tarafından örgüte satıldı. Örgüt halen Iraklı köylülerden silah ve mühimmat satın almaktadır'' dedi.

KDP'nin eski PKK'lıları alıp askeri gücüne kattığını ileri süren Yıldırım, “PKK'dan kaçanlara peşmerge olmaları için yoğun ikna çabası gösteriyor. Ceza alacakları korkusuyla çok sayıda PKK'lı, KDP'ye peşmerge oldu. Zap Kampı'nda örgütün üst düzey yöneticisi "Sarı İbrahim" kod adlı Ramazan Toptaş'ı öldürdükleri gerekçesiyle iki kişi "ajan" diye örgütçe infaz edildi'' dedi.


Bir kaç yorum

"DoganDERE
Sehitler ülkesi oluruz.
Küzey iraka girersek ordan cikamayiz. Binlerce Sehit veririz. Canakkalede verdigimiz sehitlerden daha cok sehit veriri ve hic bir seyde hal olmaz. üc döt kez girdikte ne oldu? Simdi Pkk Amerika ve Irakin Silahlariyla cok daha güclenmis ve Askerlerimizin oraya gireceginide cok iyi bilyior ve iyi hazirlanmislar. onlar o daglarda dogup büyümüs. 20 yaslarindaki gencecik mehmetcikleri oraya götürmeyin. Duyun sesimi...."

"bilgn
doğan dere
sen galiba pkk taraftarısın burda psikoloji bozmaya gayret etmişssin
ama şunu unutma çanakkalede düşman bizden 5 kat sayı ve mühümmat olarak fazlaydı eğer o zamanın yiğitleride senin kafadan olsaydı belkide şuan senin ismin doğan deilde yabancı bir isim olurdu ne yapalım teslim olalım o zaman ya ırakın nüfusu kadar bizim askerimiz var biliyormusun..."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
pkkdan, sizma, taktiği, taktigi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PES 2012'nin taktiği! dreamy Bilgisayar Oyunları 1 30 Eylül 2011 14:42
PES 2012'nin taktiği! KarakıZ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 30 Eylül 2011 12:06
Hilal Taktiği YapraK Tarih 0 11 Mart 2010 23:03