IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Düş

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ekim 2011, 20:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye Tarihinde Görülmemiş Dış Yatırım Alıyor..




MersinÜniversitesi 2011-2012 akademik yılı açılış törenine katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bugün Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde görülmediği kadar dış yatırım alarak, bölgede istikrarlı ve Yükselen bir ülke haline geldiğini söyledi. Çağlayan, Türkiye'nin artık yol ayrımına geldiğini, dünyanın dört bir yanında yaşanan krizlere rağmen bölgesinde istikrarlı ve Yükselen bir ülke haline geldiğini vurguladı. Türkiye'nin dünya ekonomisinin allak bulak olduğu, Avrupa'da sarsılmaz denilen ülkelerin ciddi anlamda ekonomik krizle boğuştuğu, işsizlik rakamlarını doruğa yetiştiği bir dönemde hızla emin ve kararlı bir şekilde yoluna devam ettiğini dile getiren Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'da, Almanya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Portekiz ve İrlanda'nın karşı karşıya kalmış olduğu ekonomik durumun kendilerine getireceği faturanın hesabını yapmakla meşguller. Bugün bu ülkelerin başını belaya sokan en belirleyici özelliği de özellikle siyasi istikrarın olmayışı, bilhassa ekonomik istikrarı sağlamamış olmalardır. Bu gün bu ülkelerin en büyük problemleri yüksek bütçe açıkları, yüksek kamu açıklarıdır. Geçmişte Türkiye'de bunu yaşadı. Geçmişte 27 yıl sanayicilik yapmış bir insan olarak bunları hep gördüm. Eğer Türkiye bugün 1929'dan sonra görülen en büyük kriz olan ve 2008'den beri Avrupa'yı kasıp kavuran bu küresel kriz ortamına, 2001'deki ekonomik şartlarda yakalanmış olsaydı bugün Türkiye'nin durumu Yunanistan'dan daha çok kötü olurdu. Bugün Türkiye'yi güçlü kılan, 2011 yılının ilk çeyreğinde dünyanın en büyük büyüme rekoru kıran, 2'nci çeyrekte ise Çin'den sonra dünyanın 2'nci büyük ülkesi haline getiren, bugün açıklanan işsizlik rakamlarıyla Avrupa'nın ve OECD ülkelerinin işsizlik rakamlarının daha altına düşüren tek önemli özellik Türkiye'nin Mali ve bütçe yapısının son derece dinamik ve sağlam olmasıdır."

Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, üniversitelerin en önemli işlevinin eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme olduğunu belirterek, "Bir Üniversite, ancak bu dört temel işlevi eksiksiz ve kusursuz getirdiği zaman temel misyonunu yerine getirmiş sayılır.Üniversitemiz bunu başarmanın yanı sıra, eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama alanlarında kalite seviyesini mümkün olan en üst düzeye çıkarmayı da amaç edinmiştir" diye konuştu. Konuşmaların ardından Çağlayan, Rektör Aydın ile birlikte emekliye ayrılan öğretim görevlilere teşekkür plaket verdi.

İÇERİ GİREMEYEN ÖĞRENCİLER YUMURTA ATTI

Bu arada, Çağlayan salonda konuşurken, bir grup öğrenci içeriye girmek istedi. Öğrenciler, içeri girmelerini engelleyen özel güvenlik görevlilerine yumurta attı. Polis, 6 öğrenciyi gözaltına aldı.



Haber Tarihi: 17 Ekim 2011 Pazartesi Saat 20:36

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Ekim 2011, 11:31   #2
Pentagram
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye Tarihinde Görülmemiş Dış Yatırım Alıyor..




sayın bakan nerede yaşıyor acaba? daha iki gün önce rte demedi mi: cari açık çok fazla o yüzden güncelleme(!) yapıyoruz diye. hem birde pişkin pişkin halka kızmaz mı. daha öncede cari açık çok fazla diyenlere kızıyordu rte şimdi de kalkmış cari açığı kapatmak için güncelleme(!) demez mi! bu kadar yanar döner olmamalı bir ülkeyi yöneten insanlar. birde kalkıp ekonomimiz çok iyi diye sağda solda nutuk çekerler. nutuk çekerken de muhalif olanları hayâya çağırırlar. kim hayâsız acaba bu memlekette?

 

 

Etiketler
alıyor, dış, görülmemiş, tarihinde, türkiye, yatırım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye Cumhuriyet Tarihinde; 8. Cumhurbaşkanımız, ''Turgut Özal'' (Video) Sevda Tarih 1 30 Aralık 2010 09:40