IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 10:46   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuzey Irak'tan "Sizinle birlikteyiz" mesajı




BaşbakanErdoğan'ın önceki gün Bölgesel Yönetimin Lideri Mesud Barzani ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından, Ankara'ya gelen KDP Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani dün ilk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Ardından da Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Dışişleri Bakanlığı'nda 2 saat süren görüşmede, Davutoğlu, çatışmanın meydana geldiği bölgede, bölgesel yönetimin denetimi sağlamadığını belirterek, "Tahammülümüzün sonuna geldiğimizi belirtmiştik. Sınırda, PKK'ya karşı bizimle işbirliği yapmamanız halinde, bizim de 2008'den bu yana başlattığı işbirliğimizi sürdürmemiz mümkün olmaz" dedi. Barzani ise, "Türkiye ile birlikteyiz. Burada bulunmam bunun göstergesi. Başkanımız Mesud Barzani de en kısa zamanda Ankara'ya gelecek. Bu eylem hiçbir şekilde Türk ve Kürtlerin ilişkilerinin bozulmasına neden olmamalı. İşbirliğimizin güçlenerek sürmesini istiyoruz" dedi. Davutoğlu, işbirliğinin sürmesi için Bölgesel Yönetimin, gereğini yapması gerektiğini belirtti. Barzani, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, "Türkiye ile birlikteyiz. Eylemlerin Türkiye ve Kürdistan'ın arasını açmaması gerekiyor. Her alanda yapabileceğimiz işbirliğini ele almak için buradayım" dedi. Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi'nin de bugün Ankara'ya geleceği öğrenildi.

İLK GİRİŞİM BAĞDAT'TA
Türkiye, önceki gün Irak nezdinde de Bağdat'ta girişim yaptı. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik, Irak Dışişleri'ne, "Tahammülümüz kalmadığını iletmiştik. Üzüntü ifadeleri bizim için yeterli değil. Irak adım atmadığı takdirde Türkiye kendi tedbirlerini alacak ve sınırlarını koruyacaktır. 3 yıldır iki ülke arasında devam eden işbirliği sürecinin devam etmesini istiyorsanız, bize bu süreçte destek verirsiniz" mesajı verdi. Özçelik, Türkiye için artık tahammül noktasının kalmadığını ve Irak'ın sınırda almadığı güvenlik önlemlerine karşı gerekli önlemleri almaktan kaçınmayacağını da merkezi yönetime iletti.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
iraktan, kuzey, mesajı, sizinle birlikteyiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KKTC'de "Kuzey Kıbrıs Hava Yolları" kuruldu Chelt Havacılık Haberleri 0 21 Ocak 2011 03:21