IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 10:59   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otistiklere meslek akademisi




ZEREV, 70'ten fazla eğitimciyle 250 otistik, spastik ve down sendromlu, çocuğa eğitim verecek

Devlet Tiyatroları'nda uzun yıllarını tiyatroya adamış bir sanatçı aslında Şeref Umut. Ancak bir süredir sanatçı duyarlılığını cömertçe otistik ve spastik çocuklara vakfediyor. 1994 yılında kurduğu Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı'nda (ZEREV) down sendromlu, otistik ve spastik engelli çocuklar için yıllardır bağışlarla çeşitli projelere imza atıyor. Umut'un uzun yıllar üzerinde çalıştığı ve son çıkan zihinsel engelli çocukların gelişiminin desteklenmesiyle ilgili yasayla hızlı şekilde tamamlanan Akademi Z, bu gençlerin iş hayatında aktif yer almalarını hedefliyor.

8 YIL EĞİTİM VAR
'Dünyada bir ilk' olarak nitelendirdiği Akademi Z'nin basit bir meslek kursuyla karıştırılmaması gerektiğini söylüyor Şeref Umut. İstanbul Çağlayan'da kurulan akademide bale, kuaförlük, sedef kakmacılığı, oymacılık, estetisyenlik, halk dansları, spikerlik, grafikerlik, tiyatro, resim, müzik, montaj gibi 12 alanda en kısası 1, en uzunu ise 11 yıl süren eğitim süreci söz konusu. "Burası bir rehabilitasyon merkezi değil, gerçek bir meslek okulu. Bu gençlerin beyni çok farklı çalışıyor ancak onlar en fazla bir kafede çay servisi yapabiliyorlar. Bu okul sayesinde potansiyellerini kullanarak hayata dahil olacaklar" diyor Umut. Akademi Z'nin kuruluş maliyeti 3 milyon lirayı bulmuş. Bağışçılarının kesinlikle isim vermek istemediklerini söyleyen Şeref Umut, okulun yurtdışından bile ilgi gördüğünü vurguluyor.

RAM RAPORU GEREKİYOR
Şeref Umut, Akademi Z'ye herkesin katılabileceğini belirtiyor. Rehberlik Araştırma Merkezi'nden (RAM) bireysel gelişim raporu alan bütün engelliler okulda eğitim görebilecekler. Umut, engel derecesinin yüzde 60 ila 80 arasında olması gerektiğini de vurguluyor. Şu ana kadar okula 30 öğrenci kayıt yaptırmış. Tamamen ücretsiz eğitim verilen bina ise 250 kişinin meslek eğitimi almasına uygun tasarlanmış. 14 Kasım'da açılacak okulda sanat eğitimlerini Engin Alkan, Serap Ezgü, Şebnem Bozoklu, Mustafa Yolaşan, Ayşe Egesoy, Tülay Özer gibi her biri alanında en iyilerden olan bir kadro gönüllü olarak verecek. Mezunlara Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı diplomalar dağıtılacak. Aralarında büyük holdinglerin de olduğu 15 sponsor kuruluşun mezun olan engellileri istihdam edeceği bilgisini de veren Umut, "Devlet de çeşitli kadrolarda bu gençlerimizi mamur kadrosuna alacak" şeklinde konuşuyor.

TABLOLAR 5 MİLYON LİRA GETİRECEK
ZEREV'inbir diğer projesi de 'Bir Çift Kanadımız Var' adını taşıyor. İki yıldır projenin üzerinde çalıştıklarını belirten vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Umut, sanat ve siyaset dünyasının ünlülerine profesyoneller eşliğinde tablo yaptıracaklarını söylüyor. Tablolar daha sonra Topkapı Sarayı'nda sergilenerek açık artırmaya çıkarılacak. Projeden 5 milyon lira gibi bir gelir beklediklerini açıklayan Umut, aralarında Sezen Aksu, Ülkü Adatepe, Okan Bayülgen, Faruk Çelik, Semra Özal gibi isimlerin bulunduğu 150 ünlünün projeye onay verdiğini vurguladı.

20 YILDIR ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYOR
Zerev Vakfı, 1994'te eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engelli çocuk, genç ve yetişkinlere özel eğitim ile rehabilitasyon imkânı sağlamak amacıyla kuruldu. Vakıf, çocukların bireysel kapasitelerini en üst seviyeye ulaştırmak ve onları topluma kazandırmak için birçok proje hayata geçirdi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akademisi, meslek, otistiklere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IF Dans Akademisi :* Ruj Yalan Haber 8 06 Aralık 2010 21:57
Polis Akademisi sınavı İPTAL! She Haber Arşivi 0 02 Ekim 2009 12:02