IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 11:24   #1
Çevrimdışı
Gökalp ♡
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Reytingcilere konuşma yasağı




Küresel ekonomik krizin patlak vermesinin baş sorumluları arasında gösterilen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına Avrupa Komisyonu konuşma yasağı getiriyor. Komisyon, uluslararası piyasada tekelci bir yapı oluşturmakla eleştirilen ABD'li reyting şirketlerinin Avrupa Birliği'nin zor durumdaki ülkelerine yönelik yayımladıkları değerlendirmelerine sınırlamaya getirmek için hazırlığa başladı. Avrupa Komisyonu'nun İç Piyasa'dan sorumlu üyesi Michel Barnier, Avrupa Menkul Kıymetler Piyasası Kurumu'nu güçlendirmeye yönelik ve geçici olarak reyting şirketlerinin ülkelerin mali durumlarını yansıtan raporları yayımlamalarına kısıtlama getirecek bir teklif üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Kredi notu yasağına dair önerisini kasımda komisyona sunacağını kaydeden Barnier, "Reyting şirketlerinin görüşleri gözde büyütülüyor. Onlara bağımlılığımızı azaltmalıyız" dedi.

'AÇIKLAMA ZAMANSIZ'
Mali krizdeki Euro Bölgesi'ne üye ülkelerin kredi notlarının son dönemde reyting şirketleri tarafından ardı ardına düşürüldüğünü hatırlatan Barnier, diğer üye ülkelere yönelik not indirimi spekülasyonlarının piyasalara olduğu kadar söz konusu ülkelerin ekonomilerine de zarar verdiğini ifade etti. Barnier, reyting şirketlerinin, Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası'ndan (ECB) kurtarma yardımı alan ve alması gündemde olan ülkelere yönelik daha hassas açıklamalarda bulunması gerektiğini savundu. Barnier, "Finansal yardım alması gündemde olan ülkelerin yetkili kurumlarla görüşmeler yaptığı sırada reyting şirketinin 'zamansız' açıklamaları söz konusu ülkelerin mali yapısına zarar verirken, küresel ekonominin istikrarına da zarar veriyor" dedi.

__________________
O Herşey
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
konuşma, reytingcilere, yasağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
konuşma pensereleri status konuşma logo koyma ? manyak mIRC Scripting Sorunları 6 27 Şubat 2005 12:47