IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2011, 13:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terörist telsizlerinden çığlıklar




çığlıkları atan teröristler, kaçarken de yaralı arkadaşlarını öldürmeleri yolunda üstlerinden talimat aldı. İşte o konuşmalardan biri:

- Kırsaldan gerillayı toplayın...

- Havanı’nın aşağısındayız. Bize destek lazım... Destek...

-Yoksa gerilla için çok acı olur.

YARALI TERÖRİSTE SIKIN

- Ben ne yapayım? Bir gerilla ağır

- Sıkın... Kaçın... Kafasına sıkın

- 20’nin üzerinde yaralı var. Yaralı

- Roket atın... Roket...

Peşmergelerin verdiği istihbaratı değerlendiren ‘Bordo Bereliler’, Kuzey Irak’ta nokta operasyon yaparak, PKK’nın Hatfanin kampına girdi. ‘Bul, gir, imha et, terk et’ taktiğini uygulayan seçkin birliklere ‘Yarasa’ adı verilen her türlü hava koşulunda hareket yeteneğine sahip özel donanımlı Sikorsky’ler de eşlik ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ağırlığı yurtiçinde olmak üzere terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı kara operasyonunun Kuzey Irak ayağından dün önemli bir bilgi geldi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçlerinden ciddi şekilde istihbarat almaya başlayan ‘Bordo Bereliler’ Haftanin kampına girdi.

PEŞMERGE İSTİHBARAT

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, TSK bu kez geçmişteki kara operasyonlarından daha farklı bir yöntem uyguluyor. Daha önce tank dahil kara zırhlı birlikleri ve piyade güçleri ile bölgeye giren TSK, bu kez nokta operasyon yapan, ‘Bordo Bereliler’ olarak bilinen seçkin özel birliklere ağırlık verdi. Bordo Bereliler PKK unsurlarına karşı ‘Bul, gir, imha et, terk et’ taktiğini uyguluyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hem Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani ile yaptığı telefon görüşmesinde, hem de Türkiye’ye özel temsilcisi olarak gönderdiği yeğeni Neçirvan Barzani ile önceki günkü buluşmasında gündeme gelen “Peşmerge devreye girmeli” anlayışı da hayata geçmeye başladı.

Uludere’den Kuzey Irak’a giren Bordo Bereliler, Peşmerge’nin verdiği istihbarat ve sıcak temas desteğiyle dün sabaha karşı Haftanin kampına girdiler ve teröristlere ağır zayiat verdirdiler. Bordo Bereliler, Peşmerge dışında insansız hava araçlarından (İHA) gelen istihbaratları da değerlendirerek nokta operasyon yapıyor. Özel birlikler için modernize edilen, gece ve her türlü hava koşullarında hareket yeteneğine sahip, makineli tüfekle donatılmış, gelişmiş radar ve indirme yapmak için vinç sistemine sahip ‘Yarasa’ isimli Sikorsky helikopterleri de nokta operasyonlarda etkili rol oynuyor.

KOMUTA KADEMESİ HÂLÂ BÖLGEDE

Türk ordusunun uzun yıllardır sürdürdüğü en kapsamlı operasyonu halen bölgede olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ve kuvvet komutanları yönetiyor. Operasyona Özel Kuvvetler’e bağlı bordo berelilerin yanı sıra 2. Ordu Komutanlığı bölgesindeki 7. Kolordu Komutanlığı ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı unsurları katılıyor.

İLK HEDEF ÇARÇELLA

Sabah Gazetesi'nin haberine göre operasyon, Türkiye ayağının, Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerine yöneltilen PKK saldırılarını gerçekleştiren terörist grupların saklandığı ifade edilen Çarçella adlı dağlık bölgede yoğunlaştı.

Askeri kaynaklaran edinilen bilgiye göre, bu bölgede konuşlu PKK kamplarının, bölgeyi çok iyi bilen Jandarma Özel Harekât Taburları ile komandolar tarafından etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor. 20. Jandarma Sınır Tugayı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Fatihler ve Efeler Jandarma Özel Harekât Taburu’nun da bu kapsamda görev aldığı ifade ediliyor. Bu arada, 21 askerin şehit düştüğü Kekliktepe’de teröristlerle sıcak temas sağlandı. Bölgeye helikopterlerle takviye birlik gönderildi.


alinti / mynet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
Çığlıklar, telsizlerinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sessiz çığlıklar Ay Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 10 20 Ocak 2011 23:11
Sessiz Çığlıklar SeytaninOrkestrasi Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 3 04 Ağustos 2010 14:27
Bir Türlü Duyulmayan Çığlıklar(ımız)! JosephiNe Serbest Kürsü 0 24 Nisan 2010 17:15
Çığlıklar duyuyorum.. »Dєηiz« Aşk ve Sevgi Köşesi 0 06 Mayıs 2009 11:24
Sessiz Çığlıklar Atıyorum , Duyuyormusun !! SimHa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 17 Mayıs 2008 20:00