IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Ekim 2011, 19:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ermeni Kilisesi'nde Barış İçin Dua Edildi..




Diyarbakır'da restorasyonu tamamlanan Surp Giragos Ermeni Kilisesi geniş katılımlı bir törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 30 yıldır kullanılmayan kilisede ilk dua barış için yapıldı. Açılışa, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yazar Mıgırdiç Magrosyan ve yurt içi ile yurt dışından çok sayıda Ermeni asıllı vatandaş katıldı. 'Eski Diyarbakır'da Ermeniler' konulu serginin ardından kilisenin takdisi ve ibadete açılış töreni gerçekleştirildi.

Kilisenin kendileri açısından önemli olduğunu dile getiren yazar Mıgırdiç Magrosyan, "Buranın açılmasından mutluluk duydum. 30 yıl aradan sonra ibadete açılması Ermeni cemaati açısından büyük önem taşımaktadır. Burada eski cemaati bulamayacağız. Ancak bu tür ayinlerde cemaatler bir araya geliyor. Kilisenin ibadete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan ile törene katılanlar toplu dua etti. Ateşyan, duada, bölgeye huzur ve güven gelmesi temennisinde bulundu.

350 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Surp Giragos Ermeni Ortodoks Kilisesi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunuyor. 3 bin metrekarelik alana sahip kilise, Ermenilerin göç etmek zorunda kalması nedeniyle kendi haline bırakılmıştı. Cemaati olmadığı için zamanla ayin yapılmayan kilisenin tavanı ve birçok yeri çökerek kullanılmaz hale gelmişti. Kilise, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi ve Ermeni Kilisesi Vakfı tarafından restore edildi.




Haber Tarihi: 22 Ekim 2011 Cumartesi Saat 19:22

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
barış, dua, edildi, ermeni, için, kilisesinde, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gerçek İsa Kilisesi Kalemzede Hristiyanlık 0 20 Ağustos 2011 17:38
İfade Vermemesi İçin Kaçırılarak İnfaz Edildi JB Haber Arşivi 0 01 Ocak 2011 22:31
İnsan Hakları Derneği, ( İHM ) 1 Eylül Dünya Barış gün'ü İçin Yürüyüş Düzenledi! Sametold Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 20:30